Standards

Standards

MFN: 1336
بقايا البذور الزيتية - تحديد محتوى الرطوبة والمواد المتطايرة

Technical Code: 36

Price: 20

Related Record:

JS No: 1231

JS Date: 01/01/1999

Title: بقايا البذور الزيتية - تحديد محتوى الرطوبة والمواد المتطايرة

Approval Date: N/A

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 2

Language: Arabic

Abstract: تصف طريقة تحديد محتوى الرطوبة والمواد المتطايرة في بقايا البذور الزيتية والاجهزة المستعملة وحساب النتائج وتقرير الفحص

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Oilseed residues - Determination of moisture and volatile matter content

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Specifies a method fordetermination of the moisture and volatile matter content residues

Standard MFN: 1336

Standard No: 1

MFN: 2916
الخضار والفواكه ومنتجاتها - بذور البندق المقشور

Technical Code: 15

Price: 20

Related Record:

JS No: 1774

JS Date: 01/06/2007

Title: الخضار والفواكه ومنتجاتها - بذور البندق المقشور

Approval Date: 22/11/2007

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 31/03/2008

Publication Date: 31/12/2007

Effect Date: 31/03/2008

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 6

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة بالاشتراطات الواجب توفرها في بذور البندق الكاملة المقشورة والصالحة للاستهلاك البشري وذلك بعد تجهيزها وتعبئتها ولا تشمل البذور التي اجريت عليها عمليات التصنيع المختلفة مثل التمليح أوالتحميص أو التحلية.

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Vegetables, fruits and derived products - Shelled hazelnut kernels

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard specifies the provisions required in shelled hazelnut kernel including packagin but it does not include those being processed as salting , sweeting and roasting.

Standard MFN: 2916

Standard No: 1

MFN: 2933
الخضار والفواكه ومنتجاتها - بذور اللوز الحلوة المقشورة

Technical Code: 15

Price: 20

Related Record:

JS No: 1768

JS Date: 01/06/2007

Title: الخضار والفواكه ومنتجاتها - بذور اللوز الحلوة المقشورة

Approval Date: 22/11/2007

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 31/03/2008

Publication Date: 31/12/2007

Effect Date: 31/03/2008

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 8

Language: English

Abstract: تختص المواصفة بالاشتراطات الواجب توفرها في بذور اللوز الحلوة الكاملة المقشورة والصالحة للاستهلاك البشري ،ولا تشمل تبذور اللوز منزوع القشرة البنية او المرة او المقطعة التى اجريت لها عمليات تصنيع مختلفة مثل التلميح أو التحميص أو التحلية.

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Vegetables, fruits and derived products - Shelled sweet kernels of almond

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard specifies the provisions required in the shelled sweet kernels of almonds intended for human consumption and does not include unshelled almond kernel or bitter almond or those processed as salting or roasting or sugaring

Standard MFN: 2933

Standard No: 1

MFN: 5591
البذور الزيتية - تحديد محتوى الرطوبة والمواد المتطايرة

Technical Code: 36

Price: 20

Related Record:

JS No: 2155

JS Date: 01/06/2016

Title: البذور الزيتية - تحديد محتوى الرطوبة والمواد المتطايرة

Approval Date: 05/05/2016

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 16/09/2016

Publication Date: 16/06/2016

Effect Date: 16/09/2016

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 8

Language: Arabic

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بتحديد محتوى الرطوبة والمواد المتطايرة للبذور الزيتية

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Oilseeds - Determination of moisture and volatile matter content

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This Jordanian Standard specifies a reference method for the determination of the moisture and volatile matter content of oilseeds.

Standard MFN: 4773

Standard No: 1

MFN: 5593
كسب البذور الزيتية - تحديد محتوى الزيت - طريقة الاستخلاص باستخدام الهكسان (أو البترول الخفيف)

Technical Code: 36

Price: 20

Related Record:

JS No: 2157

JS Date: 01/06/2016

Title: كسب البذور الزيتية - تحديد محتوى الزيت - طريقة الاستخلاص باستخدام الهكسان (أو البترول الخفيف)

Approval Date: 05/05/2016

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 16/09/2016

Publication Date: 16/06/2016

Effect Date: 16/09/2016

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 7

Language: Arabic

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بطريقة تحديد مستخلص الهكسان ( أو مستخلص البتروليوم الخفيف) وتسمى محتوى الزيت ، للكسب ( ما عدا المواد المركبة) وتم الحصول عليها عن طريق استخلاص الزيت من البذور الزيتية عن طريق الضغط أو المحاليل

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Oilseed meals - Determination of oil content - Extraction method with hexane (or light petroleum)

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This Jordanian Standard specifies a method for the determination of the hexane extract (or light-petroleum extract), called “oil content”, of meals (excluding compounded products) obtained by the extraction of oil from oilseeds by pressure or solvents

Standard MFN: 4775

Standard No: 1

MFN: 5594
البذور الزيتية - تحديد محتوى الزيت (الطريقة المرجعية)

Technical Code: 36

Price: 20

Related Record:

JS No: 2156

JS Date: 01/06/2016

Title: البذور الزيتية - تحديد محتوى الزيت (الطريقة المرجعية)

Approval Date: 05/05/2016

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 16/09/2016

Publication Date: 16/06/2016

Effect Date: 16/09/2016

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 12

Language: Arabic

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالطريقة المرجعية لتحديد استخلاص الهكسان او البتروليوم الخفيف وتسمى تحديد الزيت ، وهي لبذور الزيوت المستخدمة كمواد خام صناعية

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Oilseeds - Determination of oil content (Reference method)

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This Jordanian Standard specifies a reference method for the determination of the hexane extract (or light petroleum extract), called the “oil content”, of oilseeds used as industrial raw materials. The procedure for sunflower seed is different from those for other seeds as it includes an additional moisture content determination after the seed has been ground to prepare the test sample

Standard MFN: 4776

Standard No: 1

MFN: 5770
الحبوب والبقول ومنتجاتها - متبقيات البذور الزيتية - تحديد محتوى الجلوكوسينولات الجزء 1: طر يقة باستخدام كروماتوغرافيا السائل عالي الكفاءة

Technical Code: 25

Price: 20

Related Record:

JS No: 2196-1

JS Date: 01/06/2018

Title: الحبوب والبقول ومنتجاتها - متبقيات البذور الزيتية - تحديد محتوى الجلوكوسينولات الجزء 1: طر يقة باستخدام كروماتوغرافيا السائل عالي الكفاءة

Approval Date: 08/04/2018

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 16/08/2018

Publication Date: 16/05/2018

Effect Date: 16/08/2018

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 9

Language: Arabic

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بطريقة تحديد محتوى الجلوكوسينولات باستخدام كروماتوغرافيا السائل عالي الكفاءة

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Cereals, pulses and derived products - Oilseed residues - Determination of glucosinolates content Part 1: Method using high-performance liquid chromatography

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This Jordanian standard is specify the method of determination of the content of glucosinolates using high-efficiency liquid chromatography

Standard MFN: 4952

Standard No: 1

MFN: 5773
التوابل والبهارات - بذور الخردل - تحديد محتوى الجلوكوسينولات الجزء 1: طريقة كروماتوغرافيا السائل عالي الكفاءة

Technical Code: 55

Price: 20

Related Record:

JS No: 2195-1

JS Date: 01/06/2018

Title: التوابل والبهارات - بذور الخردل - تحديد محتوى الجلوكوسينولات الجزء 1: طريقة كروماتوغرافيا السائل عالي الكفاءة

Approval Date: 08/04/2018

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 16/08/2018

Publication Date: 16/05/2018

Effect Date: 16/08/2018

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 10

Language: Arabic

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الاردنية بطريقة فحص محتوى الجلوكوسينولات باستخدام طريقة كروماتوغرافيا السائل عالي الكفاءة

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Rapeseed - Determination of glucosinolates content Part 1: Method using high-performance liquid chromatography

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This Jordanian standard is specify the method of examining the content of glucosinolates using high efficiency liquid chromatography method

Standard MFN: 4955

Standard No: 1