Standards

Standards

MFN: 1177
اللحوم ومنتجاتها - لحم اللانشون المعلب

Technical Code: 10

Price: 20

Related Record:

JS No: 79

JS Date: 01/01/1998

Title: اللحوم ومنتجاتها - لحم اللانشون المعلب

Approval Date: N/A

Last Status: ل غ

Last Status Date: 16/03/2010

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 6

Language: English

Abstract: تشمل المنتج المسمى بلحم اللانشون المعلب

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Meat and meat product - Canned luncheon meat

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Concerns canned luncheon meat

Standard MFN: 1177

Standard No: 1

MFN: 1420
اللحوم ومنتجاتها - تحديد كمية الرطوبة (الطريقة المرجعية)

Technical Code: 10

Price: 20

Related Record:

JS No: 1275

JS Date: 01/01/1999

Title: اللحوم ومنتجاتها - تحديد كمية الرطوبة (الطريقة المرجعية)

Approval Date: N/A

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 4

Language: Arabic

Abstract: تختص بالطريقة المرجعية لتحديد الرطوبة في اللحوم ومنتجاتها والمواد والاجهزة المستخدمة وحساب النتائج والدقة في القياس

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Meat and meat products - Determination of moisture content (Reference method)

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Specifies a referencemethod for the determination of the moisture content of meat products

Standard MFN: 1420

Standard No: 1

MFN: 1421
اللحوم ومنتجاتها - لحوم (الضأن والماعز) الطازجه المبردة والمجمدة

Technical Code: 10

Price: 20

Related Record:

JS No: 174

JS Date: 01/01/2000

Title: اللحوم ومنتجاتها - لحوم (الضأن والماعز) الطازجه المبردة والمجمدة

Approval Date: N/A

Last Status: ل غ

Last Status Date: 16/07/2023

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 9

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة بلحوم الضأن والماعز) الطازجة والمبردة والمجمدة وتوضح تصنيف لحوم الضأن والاشتراطات الصحية والقياسية لللحوم المبردة والمجمدة والتعبئة والتغليف ومدد الصلاحية وطرق النقل والتخزين وبطاقة البيان

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Meat and meat products - Fresh, chilled and frozen (mutton and goat) meat

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Concerns frish and frozen (mutton and goat) meat

Standard MFN: 1421

Standard No: 1

MFN: 1422
منتجات اللحوم - تحديد كمية النشا (الطريقة المرجعية)

Technical Code: 3

Price: 20

Related Record:

JS No: 1280

JS Date: 01/01/1999

Title: منتجات اللحوم - تحديد كمية النشا (الطريقة المرجعية)

Approval Date: N/A

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 5

Language: Arabic

Abstract: تصف الطريقة المرجعية لتحديد كمية النشا في منتجات اللحوم والمواد والاجهزة المستخدمة وحساب النتائج ودقة القياس وتقرير الفحص

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Meat products - Determination of starch content (Reference method)

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Specifies a reference method for thedetermination of the starch content of meat products

Standard MFN: 1422

Standard No: 1

MFN: 1423
اللحوم ومنتجاتها - تحديد محتوى النيتريت (الطريقة المرجعية)

Technical Code: 10

Price: 20

Related Record:

JS No: 1278

JS Date: 01/01/1999

Title: اللحوم ومنتجاتها - تحديد محتوى النيتريت (الطريقة المرجعية)

Approval Date: N/A

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 3

Language: Arabic

Abstract: تختص بالطريقة المرجعية لتحديد محتوى النيتريت في اللحوم ومنتجاتها والمواد والاجهزة المستخدمة وحساب النتائج وتقرير الفحص

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Meat and meat products - Determination of nitrite content (Reference method)

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Specifies a reference methodfor the determination of the nitrite content of meat and meatproducts

Standard MFN: 1423

Standard No: 1

MFN: 1424
اللحوم ومنتجاتها - قياس درجة الحموضة (الطريقة المرجعية)

Technical Code: 10

Price: 20

Related Record:

JS No: 1277

JS Date: 01/01/1999

Title: اللحوم ومنتجاتها - قياس درجة الحموضة (الطريقة المرجعية)

Approval Date: N/A

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 3

Language: Arabic

Abstract: تصف الطريقة المرجعية لقياس درجة حموضة اللحوم ومنتجاتها والمواد والاجهزة المستخدمة وحساب النتائج وتقرير الفحص

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Meat and meat products - Measurement of pH (Reference method)

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Specifies a reference method for measuringthe pH of meat and meat products

Standard MFN: 1424

Standard No: 1

MFN: 1425
اللحوم ومنتجاتها - تحديد محتوى الدهن الكلي

Technical Code: 10

Price: 20

Related Record:

JS No: 1276

JS Date: 01/01/1999

Title: اللحوم ومنتجاتها - تحديد محتوى الدهن الكلي

Approval Date: N/A

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 2

Language: Arabic

Abstract: تصف طريقة تحديد محتوى الدهن الكلي في اللحوم ومنتجاتها والمواد والاجهزة المستعملة وحساب النتائج وتقرير الفحص

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Meat and meat products - Determination of total fat content

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Specifies a reference method for thedetermination of the total fat content of meat and meat products.

Standard MFN: 1425

Standard No: 1

MFN: 1426
اللحوم ومنتجاتها - تحديد المحتوى النيتروجيني (الطريقة المرجعية)

Technical Code: 10

Price: 20

Related Record:

JS No: 316

JS Date: 01/01/1999

Title: اللحوم ومنتجاتها - تحديد المحتوى النيتروجيني (الطريقة المرجعية)

Approval Date: N/A

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 3

Language: Arabic

Abstract: تصف الطريقة المرجعية لتحديد المحتوى النيتروجيني في اللحوم ومنتجاتها والمواد والاجهزة المستخدمة وحساب النتائج وتقرير الفحص

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Meat and meat products - Determination of nitrogen content (Reference method)

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Specifies areference method for the determination of the nitrogen content ofmeat and meat products

Standard MFN: 1426

Standard No: 1

MFN: 1427
اللحوم ومنتجاتها - تحديد محتوى النترات (الطريقة المرجعية)

Technical Code: 10

Price: 20

Related Record:

JS No: 1279

JS Date: 01/01/1999

Title: اللحوم ومنتجاتها - تحديد محتوى النترات (الطريقة المرجعية)

Approval Date: 04/09/2018

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 16/01/2019

Publication Date: 16/10/2018

Effect Date: 16/01/2019

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 5

Language: Arabic

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية بطريقة الفحص المرجعية لتحديد النترات في اللحوم ومنتجاتها، حيث يعتمد مبدأ الفحص على استخلاص المركب الكيميائي (النترات) باستخدام الماء الساخن ومن ثم ترسيب البروتينات والفلترة، يليها اختزال النترات المستخلصة إلى نتريت باستخدام الكادميوم المعدني ثم اضافة مركبات كيميائية تؤدي الى تكوين لون أحمر يتم قراءته بعد فلترة المزيج باستخدام المطياف الضوئي

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Meat and meat products - Determination of nitrate content (Reference method)

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard reference test method for determining nitrates in meat products, the principle is based on the chemical compound extraction (nitrates) using hot water and then precipitate proteins and filtration, followed by reduction of nitrate to nitrite derived using Cadmium metal and then add chemical compounds generate red color is read after the mix filtering using

Standard MFN: 1427

Standard No: 1

MFN: 1598
اللحوم ومنتجاتها - اللحم المفروم

Technical Code: 10

Price: 20

Related Record:

JS No: 1371

JS Date: 01/01/2000

Title: اللحوم ومنتجاتها - اللحم المفروم

Approval Date: 19/09/2000

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: 16/10/2000

Effect Date: 16/01/2001

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 7

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة باللحم المفروم واللحم المفروم المضاف اليه منتجات فول الصويا, ولا تختص باللحم المفروم من الدواجن من حيث الاشتراطات القياسية والصحية والاضافات الغذائية والملوثات المعدنية وبقايا المبيدات والتعبئة والنقل والتخزين وبطاقة البيان

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Meat and meat products - Minced meat

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Specifies meat and meat products for minced meat and for hugieniccorditions, food additives filling, labelling

Standard MFN: 1598

Standard No: 1

MFN: 174
اللحوم ومنتجاتها - لحوم الاغنام (الضان والماعز) الطازجة والمبردة والمجمدة

Technical Code:

Price: 20

Related Record:

JS No: 174

JS Date: 01/01/1994

Title: اللحوم ومنتجاتها - لحوم الاغنام (الضان والماعز) الطازجة والمبردة والمجمدة

Approval Date: N/A

Last Status: ل غ

Last Status Date: N/A

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 8

Language: Unknown

Abstract: تختص بلحوم الاغنام (الضأن و الماعز) الطازجة و المبردة و المجمدة

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Meat and meat products - Fresh,chilled and frozen sheep meat (mutton and goat meat)

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Concerns fresh,chilled and frozen mutton and goat meat

Standard MFN: 174

Standard No: 1

MFN: 1867
اللحوم ومنتجاتها - لحوم الأبقار الطازجة والمبردة والمجمدة

Technical Code: 10

Price: 20

Related Record:

JS No: 471

JS Date: 01/01/2002

Title: اللحوم ومنتجاتها - لحوم الأبقار الطازجة والمبردة والمجمدة

Approval Date: 24/03/2002

Last Status: ل غ

Last Status Date: 16/04/2024

Publication Date: 01/05/2002

Effect Date: 01/08/2002

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 8

Language: English

Abstract: تبحث هذه المواصفة الاشتراطات الصحية والقياسية الواجب توافرها بلحوم الابقار الطازجة المبردة والمجمدة ويبين انواع اللحوم والتعبئة والتغليف والتخزين وانتهاء صلاحيتها

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Meat and meat products - fresh, chilled and frozen beef meat

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Concerns fresh,chilled and frozen beef meat

Standard MFN: 1867

Standard No: 1

MFN: 232
اللحوم ومنتجاتها - اللحم البقري المعلب (الكورند)

Technical Code:

Price: 20

Related Record:

JS No: 232

JS Date: 01/01/1987

Title: اللحوم ومنتجاتها - اللحم البقري المعلب (الكورند)

Approval Date: N/A

Last Status: ل غ

Last Status Date: N/A

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 6

Language: Unknown

Abstract: تشمل اللحم البقري المعلب (الكورند)

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Meat and meat products - Canned corned beef

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Concerns canned corned beef

Standard MFN: 232

Standard No: 1

MFN: 2954
اللحوم ومنتجاتها - شوربات ومرق اللحم

Technical Code: 10

Price: 20

Related Record:

JS No: 504

JS Date: 01/05/2008

Title: اللحوم ومنتجاتها - شوربات ومرق اللحم

Approval Date: 26/02/2008

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 01/07/2008

Publication Date: 01/04/2008

Effect Date: 01/07/2008

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 5

Language: English

Abstract: تختص المواصفة بشوربات ومرق اللحم والمنتجات المشابهة ذات الاسماء المناظرة والمعدة للاستهلاك المباشر وقد تكون جاهزة للاكل او مجففة او مكثفة او مركزة او مجمدة.

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Meat and meat products - Meat Bouillons and consommés

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Concerns meat bouillons and consommes and similar products. Intended for direct consumption might be ready to eat Intensive or concentrated and frozen or dried

Standard MFN: 2954

Standard No: 1

MFN: 316
اللحوم ومنتجاتها - تعيين (تحديد) المحتوى النيتروجيني

Technical Code:

Price: 20

Related Record:

JS No: 316

JS Date: 01/01/1984

Title: اللحوم ومنتجاتها - تعيين (تحديد) المحتوى النيتروجيني

Approval Date: N/A

Last Status: ل غ

Last Status Date: N/A

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 9

Language: Unknown

Abstract: تختص بطريقة مرجعية لتعيين المحتوى النيتروجيني للحوم و منتجاتها

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Meat and meat products - Determinationof nitrogen content

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Concerns the determination of nitrogen content in meatand its products

Standard MFN: 316

Standard No: 1

MFN: 3296
اللحوم ومنتجاتها - منتجات النقانق (السوسج)

Technical Code: 10

Price: 20

Related Record:

JS No: 816

JS Date: 01/03/2008

Title: اللحوم ومنتجاتها - منتجات النقانق (السوسج)

Approval Date: 16/06/2008

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 31/10/2008

Publication Date: 31/07/2008

Effect Date: 31/10/2008

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 5

Language: English

Abstract: تختص بالسوسج المعلب والاشتراطات الواجب توفرها بانواع

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Meat and meat products - Sausage products

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard specifies the provision needed to be in diffrent kind of sousages rither chilled or frozen or packet or preserved in salted solution and they could be smoked or not.

Standard MFN: 3296

Standard No: 1

MFN: 3342
اللحوم ومنتجاتها - البسطرمة

Technical Code: 10

Price: 20

Related Record:

JS No: 777

JS Date: 01/05/2008

Title: اللحوم ومنتجاتها - البسطرمة

Approval Date: 31/08/2008

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 16/01/2009

Publication Date: 16/10/2008

Effect Date: 16/01/2009

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 4

Language: English

Abstract: تحدد المواصفة والاشتراطات القياسية والصحية والمضافات الغذائية وبطاقة البيان

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Meat and meat products - Pastirma

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard specifies the provision needed to be in pastrima

Standard MFN: 3342

Standard No: 1

MFN: 3482
اللحوم ومنتجات اللحوم - لحم الضأن والماعز المطبوخ المعلَب

Technical Code: 10

Price: 20

Related Record:

JS No: 827

JS Date: 01/10/2009

Title: اللحوم ومنتجات اللحوم - لحم الضأن والماعز المطبوخ المعلَب

Approval Date: 08/01/2009

Last Status: ل غ

Last Status Date: 16/06/2014

Publication Date: 16/02/2009

Effect Date: 16/05/2009

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 4

Language: English

Abstract: تختص المواصفة بالاشتراطات الواجب توافرها بلحم الضأن المطبوخ المعلب

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Meat and meat products - Canned corned mutton meat

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard concern the specification in canned corned mutton meat.

Standard MFN: 3482

Standard No: 1

MFN: 3731
اللحوم ومنتجاتها - لحم البيرغر

Technical Code: 10

Price: 20

Related Record:

JS No: 1914

JS Date: 01/03/2010

Title: اللحوم ومنتجاتها - لحم البيرغر

Approval Date: 21/01/2010

Last Status: ل غ

Last Status Date: 16/01/2013

Publication Date: 01/03/2010

Effect Date: 01/06/2010

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 4

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها بلحم البيرغر غير المطبوخ المحضر من اللحوم الحمراء أو لحوم الدواجن المبردة و/أو المجمدة باشكاله المختلفة

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Meat and meat products - Meat burger

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard is concerned with the requirement that should be available in meat burgers prepared of red meat or frozen poultry meat and / or frozen in its various forms.

Standard MFN: 3731

Standard No: 1

MFN: 3735
اللحوم ومنتجاتها - لحم اللانشون المعلب

Technical Code: 10

Price: 20

Related Record:

JS No: 79

JS Date: 01/10/2009

Title: اللحوم ومنتجاتها - لحم اللانشون المعلب

Approval Date: 18/11/2009

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 16/03/2010

Publication Date: 16/12/2009

Effect Date: 16/03/2010

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 5

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة بالاشترطات الواجب توفرها في اللحم اللانشون المعلب

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Meat and meat products - Canned luncheon meat

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Concerns canned luncheon meat

Standard MFN: 3735

Standard No: 1

MFN: 3890
اللحوم ومنتجاتها - اللحم البقري المعلب (الكورند بيف)

Technical Code: 10

Price: 20

Related Record:

JS No: 232

JS Date: 01/07/2010

Title: اللحوم ومنتجاتها - اللحم البقري المعلب (الكورند بيف)

Approval Date: 19/05/2010

Last Status: ل غ

Last Status Date: 16/06/2014

Publication Date: 16/06/2010

Effect Date: 16/09/2010

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 4

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في اللحم البقري المعلب (الكورند بيف)

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Meat and meat products - Canned corned beef

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard is concerned with the requirement that should be available in canned corned beef

Standard MFN: 3890

Standard No: 1

MFN: 471
اللحوم ومنتجاتها - لحوم الابقار الطازجة والمبردة والمجمدة

Technical Code:

Price: 20

Related Record:

JS No: 471

JS Date: 01/01/1995

Title: اللحوم ومنتجاتها - لحوم الابقار الطازجة والمبردة والمجمدة

Approval Date: N/A

Last Status: ل غ

Last Status Date: N/A

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 8

Language: Unknown

Abstract: تختص بلحوم البقر الطازجة و المبردة و المجمدة

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Meat and meat products - Fresh,chilled and frozen beef meat

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Concerns fresh, chilled and frozen beef meat

Standard MFN: 471

Standard No: 1

MFN: 504
الشوربات - شوربات ومرق اللحم

Technical Code: 10

Price: 20

Related Record:

JS No: 504

JS Date: 01/01/1987

Title: الشوربات - شوربات ومرق اللحم

Approval Date: N/A

Last Status: ل غ

Last Status Date: 01/07/2008

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 11

Language: English

Abstract: تختص بشوربات و مرق اللحم و المنتجات ذات الاسماء المتشابهة المطابقة للمصطلحات الطهوية والمعدة لغرض الاستهلاك البشري و المقدمة اما في شكل منتجات جاهزة للاكل مجففة او مكثفة او مركزة

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Soup - Bouillons and consommes

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Concerns bouillons,consommes and similar products prepared for human consumption whetherit is ready for eating, dryed or concentrated

Standard MFN: 504

Standard No: 1

MFN: 5143
اللحوم ومنتجاتها - لحم البيرغر

Technical Code: 10

Price: 20

Related Record:

JS No: 1914

JS Date: 01/11/2012

Title: اللحوم ومنتجاتها - لحم البيرغر

Approval Date: 12/09/2012

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 16/01/2013

Publication Date: 16/10/2012

Effect Date: 16/01/2013

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 6

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها بلحم البيرغر غير المطبوخ المحضر من لحوم الدواجن أو اللحوم الحمراء المبردة و/أو المجمدة بأشكاله المختلفة.

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Meat and meat products - Meat burger

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard is concerned with the requirement that should be available in meat burgers prepared of red meat or frozen poultry meat and / or frozen in its various forms.

Standard MFN: 4325

Standard No: 1

MFN: 5150
اللحوم ومنتجاتها - المبادئ العامة لشؤون صحة اللحوم

Technical Code: 10

Price: 30

Related Record:

JS No: 1984

JS Date: 01/11/2012

Title: اللحوم ومنتجاتها - المبادئ العامة لشؤون صحة اللحوم

Approval Date: 12/09/2012

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 16/01/2013

Publication Date: 16/10/2012

Effect Date: 16/01/2013

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 76

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بوضع الأسس الصحية التي من شأنها ضمان انتاج اللحوم بجميع أشكالها الطازجة والمصنعة والمجهزة، بدءا من الحيوانات الحية السليمة ومرورا بالخطوات التصنيعية المختلفة وانتهاء بأسواق البيع المباشر للمستهلك، بأسلوب صحي من حيوانات سليمة صحيا، وبحيث أن هذه اللحوم التي أقرت صلاحيتها للاستهلاك البشري لا تعامل بأية طريقة قد تضر بجودتها أو سلامتها من الناحية الصحية خلال التجهيز،

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): General principles of meat hygiene - Meat and meat products

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard is concerned with the requirement that should be available in meat and meat products.

Standard MFN: 4332

Standard No: 1

MFN: 5417
اللُّحوم ومنتجاتها - لحم البقر والضأن والماعز الكورند المُعبأ المعقَّم

Technical Code: 10

Price: 20

Related Record:

JS No: 2072

JS Date: 01/01/2014

Title: اللُّحوم ومنتجاتها - لحم البقر والضأن والماعز الكورند المُعبأ المعقَّم

Approval Date: 05/02/2014

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 16/06/2014

Publication Date: 16/03/2014

Effect Date: 16/06/2014

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 7

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في اللحم البقري الكورند المعلب (الكورند بيف) أو المعبأ في عبوات لدائنية مرنة قابلة للتعقيم ولحم الضأن و/أو الماعز الكورند المعلب (كورند موتن) المعلب أو المعبأ في عبوات لدائنية مرنة قابلة للتعقيم.

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Meat and meat products - Sterile packed corned beef and corned mutton

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard is concerned with the requirement that should be available in sterile packed corned beef and corned mutton

Standard MFN: 4599

Standard No: 1

MFN: 5418
اللُّحوم ومنتجاتها - اللحم المعامل المطبوخ المفروم (تشوبد) المعقم تجاريا

Technical Code: 10

Price: 20

Related Record:

JS No: 2074

JS Date: 01/01/2014

Title: اللُّحوم ومنتجاتها - اللحم المعامل المطبوخ المفروم (تشوبد) المعقم تجاريا

Approval Date: 24/08/2014

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 16/12/2014

Publication Date: 16/09/2014

Effect Date: 16/12/2014

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 7

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في المنتجات المفرومة والمطبوخة المصنَّعة من اللُّحوم الحمراء و/أو لحوم الدواجن المعبأة في مواد تعبئة وتغليف مناسبة والمعقّمة تجارياً.

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Meat and meat products - Cooked cured chopped commercially sterilized meat

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This Jordanian standard covers the requirements that must be meat in the chopped and cooked products manufactured from red meat and / or poultry meat packaged in suitable commercially sterile packaging material.

Standard MFN: 4600

Standard No: 1

MFN: 5566
اللحوم ومنتجاتها - اللحم المفروم

Technical Code: 10

Price: 20

Related Record:

JS No: 1371

JS Date: 01/02/2015

Title: اللحوم ومنتجاتها - اللحم المفروم

Approval Date: N/A

Last Status: ع د

Last Status Date: 18/02/2015

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 6

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية باللحم المفروم واللحم المفروم المضاف إليه دقيق فول الصويا، ولا تختص بلحوم الدواجن المفرومة.

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Meat and meat products - Minced meat

Notes (ENG):

Abstract (ENG):

Standard MFN: 4748

Standard No: 1

MFN: 57
اللحوم ومنتجاتها - اللحم البقري المعلب (الكورند بيف)

Technical Code: 10

Price: 20

Related Record:

JS No: 232

JS Date: 01/06/2002

Title: اللحوم ومنتجاتها - اللحم البقري المعلب (الكورند بيف)

Approval Date: 15/09/2002

Last Status: ل غ

Last Status Date: 16/09/2010

Publication Date: 16/12/2002

Effect Date: 16/01/2003

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 5

Language: English

Abstract: تختص بالاشتراطات القياسية والمصطلحات والتعاريف والمضافات الغذائية والتعبئة وبطاقة البيان لمادة اللحم البقري المعلب (الكورند بيف)

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Meat and meat products - Canned corned beef

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Concerns canned corned beef

Standard MFN: 57

Standard No: 1

MFN: 6081
اللحوم ومنتجاتها - لحوم الضأن والماعز الطازجة (المبردة والمجمدة)

Technical Code: 10

Price: 20

Related Record:

JS No: 174

JS Date: 01/02/2023

Title: اللحوم ومنتجاتها - لحوم الضأن والماعز الطازجة (المبردة والمجمدة)

Approval Date: 20/03/2023

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 16/07/2023

Publication Date: 16/04/2023

Effect Date: 16/07/2023

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 11

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في لحوم الضأن والماعز الطازجة (المبردة والمجمدة) سواء الذبائح الكاملة أو أجزائها.

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Meat and Meat products - Fresh (Chilled and Frozen) Sheep and goat meat

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This Jordanian standard is concerned with the requirements that must be met in fresh sheep and goat meat (chilled and frozen), whether whole carcasses or parts thereof

Standard MFN: 5000

Standard No: 1

MFN: 6219
اللحوم ومنتجاتها - لحوم الأبقار الطازجة (المبردة والمجمدة)

Technical Code: 10

Price: 20

Related Record:

JS No: 471

JS Date: 01/05/2023

Title: اللحوم ومنتجاتها - لحوم الأبقار الطازجة (المبردة والمجمدة)

Approval Date: 26/12/2023

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 16/04/2024

Publication Date: 16/01/2024

Effect Date: 16/04/2024

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 10

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في لحوم الأبقار الطازجة (المبردة والمجمدة) سواء الذبائح الكاملة أو أجزائها.

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Meat and Meat products - Fresh (Chilled and Frozen) beef meat

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This Jordanian standard specifies the requirements that must be met in fresh beef (chilled and frozen), whether whole carcasses or their parts.

Standard MFN: 5000

Standard No: 1

MFN: 777
اللحوم ومنتجاتها - البسطرمة

Technical Code: 10

Price: 20

Related Record:

JS No: 777

JS Date: 01/01/1991

Title: اللحوم ومنتجاتها - البسطرمة

Approval Date: N/A

Last Status: ل غ

Last Status Date: 16/01/2009

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 3

Language: English

Abstract: تختص بالبسطرمة

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Meat and meat products - Pastrima

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Concerns a meatproduct called pastrima

Standard MFN: 777

Standard No: 1

MFN: 79
اللحوم ومنتجاتها - لحم اللانشون المعلب

Technical Code:

Price: 20

Related Record:

JS No: 79

JS Date: 01/01/1996

Title: اللحوم ومنتجاتها - لحم اللانشون المعلب

Approval Date: N/A

Last Status: ل غ

Last Status Date: N/A

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 6

Language: Unknown

Abstract: تشمل المنتج المسمى بلحم اللانشون المعلب

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Meat and meat products - Canned luncheon meat

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Concerns the canned luncheon meat

Standard MFN: 79

Standard No: 1

MFN: 816
اللحوم ومنتجاتها - منتجات السوسج المستحلبة

Technical Code: 10

Price: 20

Related Record:

JS No: 816

JS Date: 01/01/1996

Title: اللحوم ومنتجاتها - منتجات السوسج المستحلبة

Approval Date: 26/12/2001

Last Status: ل غ

Last Status Date: 31/10/2008

Publication Date: 03/01/2002

Effect Date: 26/12/2001

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 6

Language: English

Abstract: تختص بالاشتراطات الواجب توافرها بانواع السوسج المستحلبة سواء كانت مبردة او مغلفة او محفوظة في محلول ملحي

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Meat and meat products - Emulsion type sausage

Notes (ENG): converted to technical regulation

Abstract (ENG): Concerns emulsion-type sausage products whether it is cooled,freezed, canned or keeped in salty solution

Standard MFN: 816

Standard No: 1

MFN: 827
اللحوم - لحم الضان والماعز المطبوخ المعلب

Technical Code: 10

Price: 20

Related Record:

JS No: 827

JS Date: 01/01/1992

Title: اللحوم - لحم الضان والماعز المطبوخ المعلب

Approval Date: N/A

Last Status: ل غ

Last Status Date: 16/05/2009

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 4

Language: English

Abstract: تختص بلحم الضأن و الماعز المطبوخ المعلب ولا تنطبق على المنتجات التي لا تطابق في تركيبها ما هو وارد في هذه المواصفة

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Meat - Canned corned mutton meat

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Concerns canned cornedmutton meat

Standard MFN: 827

Standard No: 1