Standards

Standards

MFN: 116
الحليب ومنتجاته - الزبدة (الزبد)

Technical Code:

Price: 20

Related Record:

JS No: 116

JS Date: 01/01/1979

Title: الحليب ومنتجاته - الزبدة (الزبد)

Approval Date: N/A

Last Status: ل غ

Last Status Date: N/A

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 5

Language: Unknown

Abstract: تشمل الزبدة بنوعيها المملحة و غير المملحة

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Milk and Milk products - Butter

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Concerns salted orunsalted butter

Standard MFN: 116

Standard No: 1

MFN: 1438
الزبدة - تحديد محتوى الماء والمواد الصلبة اللادهنية والدهن في نفس الجزء المفحوص (الطريقة المرجعية)

Technical Code: 11

Price: 20

Related Record:

JS No: 1355

JS Date: 01/01/1999

Title: الزبدة - تحديد محتوى الماء والمواد الصلبة اللادهنية والدهن في نفس الجزء المفحوص (الطريقة المرجعية)

Approval Date: N/A

Last Status: ل غ

Last Status Date: 16/09/2019

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 3

Language: Arabic

Abstract: تختص بطريقة تحديد الماء والمواد الصلبة اللادهنية والدهن لمادة الزبدة

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Butter - Determination of water, solids not-fat and fat contents on the same test portion (Reference method)

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Specifies a reference method for the determination of thewater, solid-not-fat including salt, and fat content on the same testportion of butter

Standard MFN: 1438

Standard No: 1

MFN: 1490
الزبدة - تحديد محتوى الملح

Technical Code: 26

Price: 20

Related Record:

JS No: 1337

JS Date: 01/01/1999

Title: الزبدة - تحديد محتوى الملح

Approval Date: N/A

Last Status: ل غ

Last Status Date: 16/01/2013

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 5

Language: Arabic

Abstract: تختص بتحديد محتوى الملح للزبدة

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Butter - Determination of salt content

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Specifies a method for the determination of the salt content ofbutter

Standard MFN: 1490

Standard No: 1

MFN: 1495
الزبدة - تحديد معامل انكسار الدهن (الطريقة المرجعية)

Technical Code: 26

Price: 20

Related Record:

JS No: 1345

JS Date: 01/01/1999

Title: الزبدة - تحديد معامل انكسار الدهن (الطريقة المرجعية)

Approval Date: N/A

Last Status: ل غ

Last Status Date: 16/01/2013

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 1

Language: Arabic

Abstract: تختص بتحديد معامل انكسار الدهن للزبدة بالطريقة المرجعية

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Butter - Determination of therefractive index of the fat (Reference method)

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Specifies areference method for the determination of the refractive index of thefat from butter

Standard MFN: 1495

Standard No: 1

MFN: 1502
الزبدة - تحديد الرقم الهيدروجيني للمصل - طريقة مقياس فرق الجهد

Technical Code: 26

Price: 20

Related Record:

JS No: 1343

JS Date: 01/01/1999

Title: الزبدة - تحديد الرقم الهيدروجيني للمصل - طريقة مقياس فرق الجهد

Approval Date: N/A

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 2

Language: Arabic

Abstract: تختص بتحديد الرقم الهيدروجيني لمصل الزبدة بطريقة مقياس فرق الجهد

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Butter - Determination of pH of the serum - Potentiometric method

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Specifies a potentiometric methodfor the determination of the pH of the serum from all type of butter

Standard MFN: 1502

Standard No: 1

MFN: 1939
الحليب ومنتجاته - الزبدة

Technical Code: 11

Price: 20

Related Record:

JS No: 116

JS Date: 01/04/2002

Title: الحليب ومنتجاته - الزبدة

Approval Date: 25/07/2002

Last Status: ل غ

Last Status Date: 30/04/2013

Publication Date: 01/10/2002

Effect Date: 01/01/2003

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 3

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة بالزبدة المعدة للاستهلاك المباشر او لتصنيع منتجات اخرى

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Milk and milk products - Butter

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Concerns butter which prepared for direct consumption or for manufacuring another product

Standard MFN: 1939

Standard No: 1

MFN: 2034
الزيوت والدهون - زبدة الكاكاو

Technical Code: 26

Price: 20

Related Record:

JS No: 602

JS Date: 01/06/2004

Title: الزيوت والدهون - زبدة الكاكاو

Approval Date: 28/01/2004

Last Status: ل غ

Last Status Date: 17/02/2014

Publication Date: 01/04/2004

Effect Date: 01/07/2004

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 4

Language: English

Abstract: تختص بالاشتراطات الواجب توفرها بزبدة الكاكاو بانواعها المختلفة والتي تستعمل في الصناعات الغذائية

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Fats and oils - Cocoa butter

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Specifies all kinds of cocoa butter which used in food industries

Standard MFN: 2034

Standard No: 1

MFN: 4239
الحليب ومنتجات الحليب - الزبدة

Technical Code: 11

Price: 20

Related Record:

JS No: 116

JS Date: 01/04/2012

Title: الحليب ومنتجات الحليب - الزبدة

Approval Date: 20/12/2012

Last Status: ل غ

Last Status Date: 01/02/2022

Publication Date: 31/01/2013

Effect Date: 30/04/2013

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 5

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في الزبدة المعدة للاستهلاك المباشر أو لتصنيع منتجات أخرى بما يتطابق مع التعريف الوارد في البند 3-1.

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Milk and milk products - Butter

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Concerns butter which prepared for direct consumption or for manufacuring another product

Standard MFN: 4239

Standard No: 1

MFN: 5070
الحليب ومنتجات الحليب - الزبدة - تحديد معامل إنكسار الدهن (الطريقة المرجعية)

Technical Code: 11

Price: 20

Related Record:

JS No: 1345

JS Date: 01/07/2012

Title: الحليب ومنتجات الحليب - الزبدة - تحديد معامل إنكسار الدهن (الطريقة المرجعية)

Approval Date: 12/09/2012

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 16/01/2013

Publication Date: 16/10/2012

Effect Date: 16/01/2013

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 3

Language: Arabic

Abstract: تختص المواصفة بتحديد معامل انكسار الدهن في الزبدة حسب الطريقة المرجعية

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Milk and milk products - Butter - Determination of refractive index of the fat (reference method)

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This Jordanian Standard specifies a reference method for the determination of the refractive index of the fat obtained by melting butter.

Standard MFN: 4252

Standard No: 1

MFN: 5071
الحليب ومنتجات الحليب - الزبدة - تحديد محتوى الملح

Technical Code: 11

Price: 20

Related Record:

JS No: 1337

JS Date: 01/07/2012

Title: الحليب ومنتجات الحليب - الزبدة - تحديد محتوى الملح

Approval Date: 12/09/2012

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 16/01/2013

Publication Date: 16/10/2012

Effect Date: 16/01/2013

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 5

Language: Arabic

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في طريقة فحص محتوى الملح بالزبدة.

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Milk and milk products - Butter - Determination of salt content

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This Jordanian Standard specifies a method for the determination of the salt content of butter. The method is applicable to all types of butter containing more than 0,1 % (mass fraction) of salt.

Standard MFN: 4253

Standard No: 1

MFN: 5142
الزيوت والدهون - زبدة الكاكاو

Technical Code: 26

Price: 20

Related Record:

JS No: 602

JS Date: 01/12/2013

Title: الزيوت والدهون - زبدة الكاكاو

Approval Date: 10/10/2013

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 17/02/2014

Publication Date: 17/11/2013

Effect Date: 17/02/2014

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 4

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها بزبدة الكاكاو بأنواعها المختلفة والتي تدخل في صناعة الشوكولاته ومنتجاتها.

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Fats and oils - Cocoa butter

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard is concerned with the requirement that should be available in cocoa butter

Standard MFN: 4324

Standard No: 1

MFN: 5879
الحليب ومنتجات الحليب - الزبدة - تحديد محتوى الرطوبة والجوامد اللادهنية والدهن الجزء 1: تحديد محتوى الرطوبة (الطريقة المرجعية)

Technical Code: 11

Price: 20

Related Record:

JS No: 1355-1

JS Date: 01/08/2019

Title: الحليب ومنتجات الحليب - الزبدة - تحديد محتوى الرطوبة والجوامد اللادهنية والدهن الجزء 1: تحديد محتوى الرطوبة (الطريقة المرجعية)

Approval Date: 20/03/2019

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 16/09/2019

Publication Date: 16/06/2019

Effect Date: 16/09/2019

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 6

Language: Arabic

Abstract: تحدد المواصفة القياسية الأردنية رقم ( 1355-1) طريقة مرجعية لتحديد محتوى الرطوبة في الزبدة

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Milk and milk Products - Butter - Determination of moisture , nonfat solids and fat contents Part 1: Determination of non-fat solids content (Reference method

Notes (ENG):

Abstract (ENG): JS standard 1355-1 specifies the reference method for the determination of the moisture content of butter.

Standard MFN: 5000

Standard No: 1

MFN: 5880
الحليب ومنتجات الحليب - الزبدة - تحديد محتوى الرطوبة والجوامد اللادهنية والدهن الجزء 2: تحديد محتوى الجوامد اللادهنية (الطريقة المرجعية)

Technical Code: 11

Price: 20

Related Record:

JS No: 1355-2

JS Date: 01/08/2019

Title: الحليب ومنتجات الحليب - الزبدة - تحديد محتوى الرطوبة والجوامد اللادهنية والدهن الجزء 2: تحديد محتوى الجوامد اللادهنية (الطريقة المرجعية)

Approval Date: 20/03/2019

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 16/09/2019

Publication Date: 16/06/2019

Effect Date: 16/09/2019

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 6

Language: Arabic

Abstract: تحدد المواصفة القياسية الأردنية رقم ( 1355-2) طريقة مرجعية لتحديد تحديد محتوى الجوامد اللادهنية في الزبدة

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Milk and milk Products - Butter - Determination of moisture , nonfat solids and fat contents Part 2: Determination of non-fat solids content (Reference method)

Notes (ENG):

Abstract (ENG): JS standard 1355-2 specifies the reference method for the determination of the non-fat solids content of butter.

Standard MFN: 5000

Standard No: 1

MFN: 5881
الحليب ومنتجات الحليب - الزبدة - تحديد محتوى الرطوبة والجوامد اللادهنية والدهن الجزء 3: حساب محتوى الدهن

Technical Code: 11

Price: 20

Related Record:

JS No: 1355-3

JS Date: 01/08/2019

Title: الحليب ومنتجات الحليب - الزبدة - تحديد محتوى الرطوبة والجوامد اللادهنية والدهن الجزء 3: حساب محتوى الدهن

Approval Date: 20/03/2019

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 16/09/2019

Publication Date: 16/06/2019

Effect Date: 16/09/2019

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 2

Language: Arabic

Abstract: تحدد المواصفة القياسية الأردنية رقم ( 1355-3) طريقة مرجعية لحساب محتوى الدهن في الزبدة.

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Milk and milk Products - Butter - Determination of moisture , nonfat solids and fat contents Part 3: Calculation of fat content

Notes (ENG):

Abstract (ENG): JS standard 1355-3 specifies a method for the calculation of the fat content of butter.

Standard MFN: 5000

Standard No: 1

MFN: 5985
الحليب ومنتجات الحليب - الزبدة

Technical Code: 11

Price: 20

Related Record:

JS No: 116

JS Date: 01/07/2021

Title: الحليب ومنتجات الحليب - الزبدة

Approval Date: 07/09/2021

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 01/02/2022

Publication Date: 01/11/2021

Effect Date: 01/02/2022

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 5

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في منتج الزبدة المعدة للاستهلاك المباشر أو لتصنيع منتجات أخرى

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Milk and milk products - Butter

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This Jordanian standard is concerned with the requirements that must be met in Butter product that is prepared for direct consumption or as input for further products

Standard MFN: 5000

Standard No: 1

MFN: 6353
الحليب ومنتجات الحليب - الزبدة التعديل 1/2023

Technical Code: 11

Price: 5

Related Record:

JS No: 116-Amd1

JS Date: 01/07/2023

Title: الحليب ومنتجات الحليب - الزبدة التعديل 1/2023

Approval Date: 29/05/2023

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 02/07/2023

Publication Date: 02/07/2023

Effect Date: 02/07/2023

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 2

Language: English

Abstract:

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Milk and milk products - Butter Amendment 1:2023

Notes (ENG):

Abstract (ENG):

Standard MFN: 5000

Standard No: 1