Standards
الفواكه الطازجة - البرقوق
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 1153
JS Date: 01/01/1998
Title: الفواكه الطازجة - البرقوق
Approval Date: N/A
Last Status: م ق ا
Last Status Date: N/A
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 5
Language: English
Abstract: تختص بثمار البرقوق الطازجة, ولا تشمل ثمار البرقوق المعدة للتصنيع
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Fruits (fresh) - Plum
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Concerns fresh plum, not includes plum for manufaturing
Standard MFN: 1133
Standard No: 1
خضار وفواكه ومنتجاتها - الاشتراطات العامة للخضار والفواكه الطازجة
Technical Code:
Price: 20
Related Record:
JS No: 20
JS Date: 01/01/1999
Title: خضار وفواكه ومنتجاتها - الاشتراطات العامة للخضار والفواكه الطازجة
Approval Date: N/A
Last Status: ل غ
Last Status Date: 16/12/2004
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 6
Language: Unknown
Abstract: تختص بالتعاريف والاشتراطات القياسية والتدريج والتعبئة والنقل والتخزين وبطاقة البيان للخضار والفواكه الطازجة المتداولة في الاسواق بهدف رفع مستوى الجودة للمنتج لضمان حقوق كل من المزارع والتاجر والمستهلك
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Vegetables, fruits and derived products -General requirements for fresh fruits and vegetables
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Specifies general requirements for fresh fruits and vegetables and thier grading,packaging, transportation, storage and labelling
Standard MFN: 1295
Standard No: 1
خضار وفواكه ومنتجاتها - تحديد محتوى المادة الجافة بالتجفيف تحت التفريغ والمحتوى المائي بالتقطير الأزيوتروبيك
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 1221
JS Date: 01/01/1999
Title: خضار وفواكه ومنتجاتها - تحديد محتوى المادة الجافة بالتجفيف تحت التفريغ والمحتوى المائي بالتقطير الأزيوتروبيك
Approval Date: N/A
Last Status: م ق ا
Last Status Date: N/A
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 4
Language: Arabic
Abstract: تصف طريقة تحديد محتوى المادة الجافة بالتجفيف تحت التفريغ والمحتوى المائي بالتقطير الازيوتروبيك في الخضار والفواكه والاجهزة والمواد المستخدمة وحساب النتائج وحساب النتائج وتقرير الفحص
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Vegetables, fruits and derived products- Determination reduced of dry matter content by drying under azeotropic distillation
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This standard specifies a method for the determination of the dry matter content of fruit and vegetable products by drying under reduced pressure, and a method for the determination of water content by azeotropic distillation
Standard MFN: 1324
Standard No: 1
خضار وفواكه ومنتجاتها - تفكيك المواد العضوية قبل التحليل (الطريقة الرطبة)
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 1246
JS Date: 01/01/1999
Title: خضار وفواكه ومنتجاتها - تفكيك المواد العضوية قبل التحليل (الطريقة الرطبة)
Approval Date: N/A
Last Status: م ق ا
Last Status Date: N/A
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 3
Language: Arabic
Abstract: تصف مبدأ وطريقة تفكيك المواد العضوية في الخضار والفواكه ومنتجاتها قبل التحليل (الطريقة الرطبة), والمواد والاجهزة المستعملة وتقرير الفحص
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Fruits, vegetables and derived products- Decomposition of organic matter prior to analysis - Wet method
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Specifies a method for the decomposition of the organic matter infruits, vegetables or derived products by wet digestion, prior to theanalysis of their mineral (metal) content.
Standard MFN: 1362
Standard No: 1
خضار وفواكه ومنتجاتها - تفكيك المواد العضوية قبل التحليل (طريقة الترميد)
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 1247
JS Date: 01/01/1999
Title: خضار وفواكه ومنتجاتها - تفكيك المواد العضوية قبل التحليل (طريقة الترميد)
Approval Date: N/A
Last Status: م ق ا
Last Status Date: N/A
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 2
Language: Arabic
Abstract: تصف طريقة الترميد المستعملة لتفكيك المواد العضوية في الخضار والفواكه ومنتجاتها قبل التحليل, والمواد والاجهزة المستخدمة فيها وتقرير الفحص
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Fruits, vegetables and derived products - Decomposition of organic matter prior to analysis - Ashing method
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Specifies a method for the decomposition of the organic matter infruits, vegetables or derived products by ashing, prior to theanalysis of their mineral (metal) content.
Standard MFN: 1363
Standard No: 1
خضار وفواكه ومنتجاتها - تحديد الرماد غير الذائب في حمض الهيدروكلوريك
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 1248
JS Date: 01/01/1999
Title: خضار وفواكه ومنتجاتها - تحديد الرماد غير الذائب في حمض الهيدروكلوريك
Approval Date: N/A
Last Status: ل غ
Last Status Date: 16/05/2015
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 2
Language: Arabic
Abstract: تصف طريقة تحديد الرماد غير الذائب في حمص الهيدروكلوريك في الخضار والفواكه ومنتجاتها, والمواد والاجهزة المستخدمة فيها وكيفية حساب النتيجة وتقرير الفحص
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Fruit and vegetable products -Determination of ash insoluble in hydrochloric acid
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Specifies amethod for the determination of the ash insoluble in hydrochloricacid, yielded by fruit and vegetable products.
Standard MFN: 1364
Standard No: 1
خضار وفواكه ومنتجاتها - الكشف عن وجود ثاني اكسيد الكبريت بالطريقة النوعية
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 1251
JS Date: 01/01/1999
Title: خضار وفواكه ومنتجاتها - الكشف عن وجود ثاني اكسيد الكبريت بالطريقة النوعية
Approval Date: N/A
Last Status: م ق ا
Last Status Date: N/A
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 2
Language: Arabic
Abstract: تصف الطريقة النوعية للكشف عن وجود ثاني اكسيد الكبريت في الخضار والفواكه ومنتجاتها والمواد والاجهزة المستخدمة
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Fruits, vegetables and derived products- Qualitative method for the detection of sulphur dioxide
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Specifies a method for the determination of the total sulphur dioxidecontent of fruits, vegetables and derived products, whatever thesulphur dioxide content.
Standard MFN: 1367
Standard No: 1
خضار وفواكه ومنتجاتها - تحديد المحتوى الكلي لثاني اكسيد الكبريت
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 1252
JS Date: 01/01/1999
Title: خضار وفواكه ومنتجاتها - تحديد المحتوى الكلي لثاني اكسيد الكبريت
Approval Date: N/A
Last Status: م ق ا
Last Status Date: N/A
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 7
Language: Arabic
Abstract: تصف طريقة تحديد المحتوى الكلي لثاني اكسيد الكبريت في الخضار والفواكه ومنتجاتها والمواد والاجهزة المستخدمة وحساب النتائج وتقرير الفحص
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Fruits, vegetables and derived products- Determination of total sulphur dioxide content
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Specifies a methodfor the determination of the total sulphur dioxide content of fruits,vegetables and derived products, whatever the sulphur dioxide content
Standard MFN: 1381
Standard No: 1
خضار وفواكه ومنتجاتها - تحديد محتوى حمض البنزويك بطريقة المطياف الضوئي
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 1255
JS Date: 01/01/1999
Title: خضار وفواكه ومنتجاتها - تحديد محتوى حمض البنزويك بطريقة المطياف الضوئي
Approval Date: N/A
Last Status: ل غ
Last Status Date: 16/05/2015
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 3
Language: Arabic
Abstract: تصف طريقة المطياف الضوئي لتحديد محتوى حمض البنزويك في الخضار والفواكه ومنتجاتها والمواد والاجهزة المستعملة وحساب النتائج وتقرير الفحص
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Fruits, vegetables and derived products- Determination of benzoic acid content - Spectrophotometric method
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Specifies a method for determining the benzoic acid content offruits, vegetables and derived products
Standard MFN: 1386
Standard No: 1
خضار وفواكه ومنتجاتها - تحديد محتوى القصدير
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 1256
JS Date: 01/01/1999
Title: خضار وفواكه ومنتجاتها - تحديد محتوى القصدير
Approval Date: N/A
Last Status: م ق ا
Last Status Date: N/A
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 4
Language: Arabic
Abstract: تصف طريقة تحديد محتوى القصدير في الخضار والفواكه ومنتجاتها والمواد والاجهزة المستخدمة وحساب النتائج وتقرير الفحص
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Fruit and vegetable products - Determination of tin content
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Specifies a method for thedeterminatin of the tin content in fruit and vegetable products
Standard MFN: 1387
Standard No: 1
خضار وفواكه ومنتجاتها - تحديد محتوى الزرنيخ بطريقة المطياف الضوئي
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 1258
JS Date: 01/01/1999
Title: خضار وفواكه ومنتجاتها - تحديد محتوى الزرنيخ بطريقة المطياف الضوئي
Approval Date: N/A
Last Status: م ق ا
Last Status Date: N/A
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 5
Language: Arabic
Abstract: تصف طريقة المطياف الضوئي لتحديد محتوى الزرنيخ في الخضار والفواكه ومنتجاتها والمواد المستعملة فيها وحساب النتائج وتقرير الفحص
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Fruits, vegetables and derived products - Determination of arsenic content - Silver diethyldithiocarbamate spectrophotometric method
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Specifies amethod for the determination of arsenic content of fruits, vegetablesand derived products
Standard MFN: 1389
Standard No: 1
خضار وفواكه ومنتجاتها - تحديد محتوى الزنك - الجزء 2 : طريقة الأمتصاص الذري
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 1261
JS Date: 01/01/1999
Title: خضار وفواكه ومنتجاتها - تحديد محتوى الزنك - الجزء 2 : طريقة الأمتصاص الذري
Approval Date: N/A
Last Status: م ق ا
Last Status Date: N/A
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 4
Language: Arabic
Abstract: تصف طريقة الامتصاص الذري لتحديد محتوى الزنك في الخضار والفواكه ومنتجاتها والمواد والاجهزة المستخدمة وحساب النتائج وتقرير الفحص
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Fruits, vegetables and derived products- Determination of zinc content - Part 2: Atomic absorptions pectrometric method
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Specifies an atomic absorption spectrometricmethod for the determination of the zinc content of fruits,vegetables and derived products.
Standard MFN: 1391
Standard No: 1
خضار وفواكه ومنتجاتها - تحديد محتوى حمض السوربيك
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 1262
JS Date: 01/01/1999
Title: خضار وفواكه ومنتجاتها - تحديد محتوى حمض السوربيك
Approval Date: N/A
Last Status: ل غ
Last Status Date: 16/05/2015
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 6
Language: Arabic
Abstract: تصف طريقة تحديد محتوى حمض السوربيك في الخضار والفواكه ومنتجاتها
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Fruits, vegetables and derived products- Determination of sorbic acid content
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Specifies a method for extracting sorbic acid present in fruits,vegetables and derived products and two techniques for determiningthe sorbic acid extracted
Standard MFN: 1392
Standard No: 1
خضار وفواكه ومنتجاتها - تحديد حمض الأسكوربيك - الجزء 1: الطريقة المرجعية
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 1263
JS Date: 01/01/1999
Title: خضار وفواكه ومنتجاتها - تحديد حمض الأسكوربيك - الجزء 1: الطريقة المرجعية
Approval Date: N/A
Last Status: م ق ا
Last Status Date: N/A
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 3
Language: Arabic
Abstract: تصف الطريقة المرجعية لتحديد حمض الاسكوربيك في الخضار والفواكه ومنتجاتها والمواد والاجهزة المستخدمة وحساب النتائج وتقرير الفحص
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Fruits, vegetables and derived products- Determination of ascorbic acid - Part 1: Reference method
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Specifies the reference method using molecular fluorescencespectrometry for the detemination of the combined ascorbic anddehydroascorbic acid content of fruits, vegetables and derivedproducts
Standard MFN: 1393
Standard No: 1
خضار وفواكه ومنتجاتها - طرق اخذ عينات الخضار والفواكه الطازجة
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 1239
JS Date: 01/01/1999
Title: خضار وفواكه ومنتجاتها - طرق اخذ عينات الخضار والفواكه الطازجة
Approval Date: N/A
Last Status: م ق ا
Last Status Date: N/A
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 6
Language: English
Abstract: تختص بطرق اخذ عينات الخضار والفواكه
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Vegetables, fruits and derived products- Sampling of fresh fruits and vegetables
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Concerns sampling of freshfruits and vegetables
Standard MFN: 1430
Standard No: 1
خضار وفواكه ومنتجاتها - تحديد محتوى الحديد بطريقة مقياس الشدة الضوئية
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 1254
JS Date: 01/01/1999
Title: خضار وفواكه ومنتجاتها - تحديد محتوى الحديد بطريقة مقياس الشدة الضوئية
Approval Date: N/A
Last Status: م ق ا
Last Status Date: N/A
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 3
Language: Arabic
Abstract: تختص بطريقة مقياس الشدة الضوئية لتحديد محتوى الحديد في الخضار والفواكه ومنتجاتها
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Fruits, vegetables and derived products- Determination of iron content - 1,10-Phenanthroline photometric method
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Specifies 1,10-phenanthroline photometric method for thedetermination of the iron content of fruits, vegetables and derivedproducts
Standard MFN: 1458
Standard No: 1
خضار وفواكه ومنتجاتها - تحديد محتوى الكحول الإيثيلي
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 1257
JS Date: 01/01/1999
Title: خضار وفواكه ومنتجاتها - تحديد محتوى الكحول الإيثيلي
Approval Date: N/A
Last Status: م ق ا
Last Status Date: N/A
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 6
Language: Arabic
Abstract: تصف طريقة تحديد محتوى الكحول الايثيلي في الخضار والفواكه ومنتجاتها والمواد والاجهزة المستخدمة وحساب النتائج وتقرير الفحص
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Fruit and vegetable products -Determination of ethanol content
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Specifies a method for thechemical determination of ethanol in fruit and vegetable products
Standard MFN: 1461
Standard No: 1
خضار وفواكه ومنتجاتها السائلة - تحديد محتوى ثاني اكسيد الكبريت (الطريقة الروتينية)
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 1253
JS Date: 01/01/1999
Title: خضار وفواكه ومنتجاتها السائلة - تحديد محتوى ثاني اكسيد الكبريت (الطريقة الروتينية)
Approval Date: N/A
Last Status: م ق ا
Last Status Date: N/A
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 3
Language: Arabic
Abstract: تصف الطريقة الروتينية لتحديد محتوى ثاني اكسيد الكبريت في الخضار والفواكه ومنتجاتها السائلة والمواد والادوات المستخدمة وحساب النتائج وتقرير الفحص
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Liquid fruit and vegetable products -Determination of sulphur dioxide content (Routine method)
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Specifies routine method for the determination of the sulphur dioxidecontent of liquid fruit and vegetable products
Standard MFN: 1462
Standard No: 1
خضار وفواكه ومنتجاتها - تحديد محتوى النحاس بطريقة الامتصاص الذري بواسطة اللهب
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 1259
JS Date: 01/01/1999
Title: خضار وفواكه ومنتجاتها - تحديد محتوى النحاس بطريقة الامتصاص الذري بواسطة اللهب
Approval Date: N/A
Last Status: م ق ا
Last Status Date: N/A
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 5
Language: Arabic
Abstract: تصف طريقة الامتصاص الذري بواسطة اللهب لتحديد محتوى النحاس في الخضار والفواكه ومنتجاتها والمواد والاجهزة المستخدمة والحسابات اللازمة وتقرير الفحص
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Fruits, vegetables and derived products- Determination of copper content - Method using flame atomic absorption spectrometry
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Specifies a flame atomic absorptionspectrometric method for the determination of the copper content offruits, vegetables and derived products.
Standard MFN: 1464
Standard No: 1
خضار وفواكه ومنتجاتها - تحديد محتوى الزنك - الجزء 1: طريقة قياس الأستقطاب
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 1260
JS Date: 01/01/1999
Title: خضار وفواكه ومنتجاتها - تحديد محتوى الزنك - الجزء 1: طريقة قياس الأستقطاب
Approval Date: N/A
Last Status: م ق ا
Last Status Date: N/A
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 3
Language: Arabic
Abstract: تصف طريقة الاستقطاب لتحديد محتوى الزنك في الخضار والفواكه ومنتجاتها والمواد والاجهزة المستخدمة وحساب النتائج وتقرير الفحص
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Fruits, vegetables and derived products- Determination of zinc content - Part 1: Polarographic method
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Specifies a polarographic method for the determination of the zinccontent of fruits, vegetables and derived products
Standard MFN: 1465
Standard No: 1
العبوات - الاشتراطات العامة لعبوات الخضار والفواكه الطازجة
Technical Code:
Price: 20
Related Record:
JS No: 184
JS Date: 01/01/1980
Title: العبوات - الاشتراطات العامة لعبوات الخضار والفواكه الطازجة
Approval Date: N/A
Last Status: ل غ
Last Status Date: 01/01/2010
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 7
Language: English
Abstract: تشمل الاشتراطات العامة للعبوات الخشبية او الكرتونية او البلاستيكية او غيرها المستخدمة لتعبئة الخضار و الفواكه الطازجة بقصد توحيدها تسهيلا لتداولها
Legal Situation: ل
Related Record (ENG):
Title (ENG): Containers - General requirements forfresh fruits and vegetables containers
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Includes general requirements for wood, plasticor cartoon containers used to package fresh fruits and vegetables
Standard MFN: 184
Standard No: 1
الخضار والفواكه (الطازجة) - الاشتراطات العامة للخضار والفواكه الطازجة
Technical Code:
Price: 20
Related Record:
JS No: 20
JS Date: 01/01/1979
Title: الخضار والفواكه (الطازجة) - الاشتراطات العامة للخضار والفواكه الطازجة
Approval Date: N/A
Last Status: ل غ
Last Status Date: N/A
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 5
Language: Unknown
Abstract: تحدد الاشتراطات العامة للخضار و الفواكه الطازجة المتداولة بين اسواق الدول العربية
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Vegetables and fruits (fresh) - General requirements for fresh fruits and vegetables
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Specifies the generalrequirments for fresh vegetables
Standard MFN: 20
Standard No: 1
الخضار والفواكه ومنتجاتها - التخزين المبرد للتفاح
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 582
JS Date: 01/06/2004
Title: الخضار والفواكه ومنتجاتها - التخزين المبرد للتفاح
Approval Date: 28/01/2004
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 01/07/2004
Publication Date: 01/04/2004
Effect Date: 01/07/2004
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 6
Language: English
Abstract: تختص بالاشتراطات الواجب توافرها بظروف التخزين المبرد للتفاح
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Vegetables, fruits& derived products - Apples cold storage
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Specifies apples cold storage
Standard MFN: 2135
Standard No: 1
الخضار والفواكه ومنتجاتها - الاشتراطات العامة للخضار والفواكه الطازجة
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 20
JS Date: 01/12/2004
Title: الخضار والفواكه ومنتجاتها - الاشتراطات العامة للخضار والفواكه الطازجة
Approval Date: 26/07/2004
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 16/12/2004
Publication Date: 16/09/2004
Effect Date: 16/12/2004
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 6
Language: English
Abstract: تختص بالاشتراطات العامة للخضار والفواكه الطازجة المتداولة في الاسواق بهدف رفع مستوى الجودة للمنتج لضمان حقوق كل من المزارع والتجار والمستهلك
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Vegetables, fruits & derived products - General requirements for fresh fruits and vegetable
Notes (ENG):
Abstract (ENG): this standard determines specifications that should exist in fresh fruits and vegetables in the market
Standard MFN: 2155
Standard No: 1
الخضار والفواكة ومنتجاتها - القاعدة الفنية للخضار والفواكة الطازجة
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 1681
JS Date: 01/07/2005
Title: الخضار والفواكة ومنتجاتها - القاعدة الفنية للخضار والفواكة الطازجة
Approval Date: 14/03/2005
Last Status: ل غ
Last Status Date: 16/01/2009
Publication Date: 30/06/2005
Effect Date: 30/06/2005
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 4
Language: English
Abstract: تختص هذه المواصفة بالاشتراطات الواجب توفرها في الخضار والفواكة الطازجة
Legal Situation: ل
Related Record (ENG):
Title (ENG): Vegetables, fruits &derived products - Technical regulation for fresh fruits & vegetables
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Specifies general requirements for fresh fruits and derived products
Standard MFN: 2405
Standard No: 1
الخضار والفواكه ومنتجاتها - الأعشاب - الميرمية المجففة
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 1413
JS Date: 01/05/2006
Title: الخضار والفواكه ومنتجاتها - الأعشاب - الميرمية المجففة
Approval Date: 13/11/2006
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 17/03/2007
Publication Date: 17/12/2006
Effect Date: 17/03/2006
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 2
Language: English
Abstract: تختص هذه المواصفة بالاشتراطات الواجب توفرها في الميرمية المجففة
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Vegetables,fruits & derived products- Herbs - Dried sage
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This standard specifies conditions must be available in Dried sage.
Standard MFN: 2571
Standard No: 1
الخضار والفواكه ومنتجاتها - تحديد المواد الصلبة الذائبة - طريقة مقياس الانكسار
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 1250
JS Date: 01/06/2006
Title: الخضار والفواكه ومنتجاتها - تحديد المواد الصلبة الذائبة - طريقة مقياس الانكسار
Approval Date: 16/07/2006
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 16/11/2006
Publication Date: 16/08/2006
Effect Date: 16/11/2006
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 8
Language: Arabic
Abstract: تحدد هذه المواصفة طريقة مقياس الانكسار لتحديد محتوى المواد الصلبة الذائبة في الخضار والفواكه ومنتجاتها والاجهزة المستعملة وكيفية حساب الناتج .وتقرير الفحص.
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Vegetables,fruits &derived products - Determination of soluble solids - Refractometric method
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This standard specifies a refractometric method for the determination of the soluble solids in fruit and vegetable products.
Standard MFN: 2573
Standard No: 1
الخضار والفواكه ومنتجاتها - تحديد محتوى الرصاص - طريقة مقياس طيف الامتصاص الذري بدون اللهب
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 1739
JS Date: 01/06/2006
Title: الخضار والفواكه ومنتجاتها - تحديد محتوى الرصاص - طريقة مقياس طيف الامتصاص الذري بدون اللهب
Approval Date: 18/07/2006
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 16/11/2006
Publication Date: 16/08/2006
Effect Date: 16/11/2006
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 3
Language: Arabic
Abstract: تختص هذه المواصفة بطريقة تحديد محتوى الرصاص في الخضار والفواكه بطريقة الامتصاص الذري بدون اللهب
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Vegetables, fruits & derived products - Determination of lead content - Flameless atomic absorption spectrometric method
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This standard specifies a flameless atomic absorption spectrometric method for the determination of the lead content of fruits, vegetables and derived products
Standard MFN: 2579
Standard No: 1
الخضار والفواكه ومنتجاتها - تحديد محتوى حمض البنزويك(محتوى حمض البنزويك أكثر من 200مغ/ل أو 200مغ/كغ) طريقة مقياس طيف الامتصاص الجزيئي
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 1740
JS Date: 01/06/2006
Title: الخضار والفواكه ومنتجاتها - تحديد محتوى حمض البنزويك(محتوى حمض البنزويك أكثر من 200مغ/ل أو 200مغ/كغ) طريقة مقياس طيف الامتصاص الجزيئي
Approval Date: 18/07/2006
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 16/11/2006
Publication Date: 16/08/2006
Effect Date: 16/11/2006
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 3
Language: Arabic
Abstract: تختص هذه المواصفة بطريقة تحديد محتوى حمض البنزويك بطريقة مقياس طيف الامتصاص الجزيئي للخضار والفواكه ومنتجاتها
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Vegetables, fruits & derived products - Determination of benzoic acid content ( benzoic acid content greater than 200 mg per liter or per kilogram) - Molecular absorption spectrometric method
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This standard specifies a method for the determination of the benzoic acid content of fruit and vegetable products
Standard MFN: 2581
Standard No: 1
الخضار والفواكه ومنتجاتها - القاعدة الفنية للخضار والفواكه الطازجة
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 1681
JS Date: 01/04/2008
Title: الخضار والفواكه ومنتجاتها - القاعدة الفنية للخضار والفواكه الطازجة
Approval Date: 31/08/2008
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 16/01/2009
Publication Date: 16/10/2008
Effect Date: 16/01/2009
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 5
Language: English
Abstract: تختص هذه القاعدة الفنية بالاشتراطات الواجب توفرها في الخضار والفواكه الطازجة
Legal Situation: ل
Related Record (ENG):
Title (ENG): Vegetables, fruits & derived products -Technical regulation of fresh fruits & Vegtables
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This satandart specifies the provisions need to be in the fresh fruits and vegtables intended for direct consumption.
Standard MFN: 3327
Standard No: 1
الخضار والفواكه ومنتجاتها - المربيات والهلام (الجلي) والمرملاد
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 47
JS Date: 01/04/2012
Title: الخضار والفواكه ومنتجاتها - المربيات والهلام (الجلي) والمرملاد
Approval Date: 19/01/2012
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 16/05/2012
Publication Date: 16/02/2012
Effect Date: 16/05/2012
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 8
Language: English
Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في المربيات والهلام والمرملاد والمعدة للاستهلاك مباشرة وتشمل الأغذية المخصصة بهدف التزويد الغذائي(catering) أو لإعادة تعبئتها إذا تطلب الأمر.
Legal Situation: ل
Related Record (ENG):
Title (ENG): Vegetables, fruits and derived products - Jams, jellies and marmalades
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Concerns jams and jellies produced from fruits which is suitable forsmearing
Standard MFN: 4059
Standard No: 1
الخضار والفواكه (الطازجة) - طرق اخذ عينات الخضار والفواكه الطازجة المعدة لفحص الاثر المتبقي من المبيدات
Technical Code:
Price: 20
Related Record:
JS No: 432
JS Date: 01/01/1985
Title: الخضار والفواكه (الطازجة) - طرق اخذ عينات الخضار والفواكه الطازجة المعدة لفحص الاثر المتبقي من المبيدات
Approval Date: N/A
Last Status: ل غ
Last Status Date: 01/07/2004
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 4
Language: Unknown
Abstract: تختص باختبار العينات الممثلة للارسالية او الدفعة بهدف تحديد معدل نسبة الاثر المتبقي من المبيدات و حسب الحدود القصوى المسموح بها من دستور الاغذية الدولي و هذا يطبق على عينات الخضار و الفواكه
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Vegetables and fruits (fresh) -Methods of sampling for fresh fruits and vegetables intended foranalysis of pesticides residues
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Concerns sampling methods of fresh vegetables andfruits intended for analysis of pesticides residues
Standard MFN: 432
Standard No: 1
الخضار والفواكه ومنتجاتها - البطاطا التصنيعية
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 2073
JS Date: 01/08/2015
Title: الخضار والفواكه ومنتجاتها - البطاطا التصنيعية
Approval Date: 29/06/2015
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 02/11/2015
Publication Date: 02/08/2015
Effect Date: 02/11/2015
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 9
Language: English
Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في البطاطا المعدة للتصنيع والتدريج والعيوب المسموح بها والملوثات وطرق أخذ العينات والفحص وشروط التعبئة والنقل والتخزين والمتطلبات الإضافية لبطاقة البيان.
Legal Situation: ل
Related Record (ENG):
Title (ENG): Vegetables, fruits and derived products - Potato for processing
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This standard set the requirements which applies on processing potatoes, grading, defects, sampling methods and the requirements for requirements for packages, transportation and storage, and labeling for the product.
Standard MFN: 4565
Standard No: 1
الخضار والفواكه ومنتجاتها - عجينة التمر
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 2076
JS Date: 01/11/2017
Title: الخضار والفواكه ومنتجاتها - عجينة التمر
Approval Date: 25/09/2017
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 01/02/2018
Publication Date: 01/11/2017
Effect Date: 01/02/2018
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 6
Language: English
Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في عجينة التمر المحضَّرة من ثمار شجرة النخيل. كما وضحت المواصفة الاشتراطات القياسية والصحية الواجب توفرها، كما بينت المواصفة شروط التعبئة والنقل والتخزين ومتطلبات بطاقة بيان.
Legal Situation: ل
Related Record (ENG):
Title (ENG): Vegetables, fruits and derived products - Date paste
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This standard is for date paste prepared from fruits of date palm and its provisions; it includes the packaging , transport and storage conditions and labeling requirements.
Standard MFN: 4568
Standard No: 1
الخضار والفواكه ومنتجاتها - التمر الهندي
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 2031
JS Date: 01/04/2014
Title: الخضار والفواكه ومنتجاتها - التمر الهندي
Approval Date: N/A
Last Status: ع ت
Last Status Date: 08/06/2014
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 6
Language: English
Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في ثمار التمر الهندي الناضجة منزوعة البذور.
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Vegetables, Fruits and Derived Products - tamarind
Notes (ENG):
Abstract (ENG):
Standard MFN: 4626
Standard No: 1
الخضار والفواكه ومنتجاتها - لب الفستق الحلبي
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 2088
JS Date: 01/07/2014
Title: الخضار والفواكه ومنتجاتها - لب الفستق الحلبي
Approval Date: N/A
Last Status: ع د
Last Status Date: 26/06/2014
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 5
Language: English
Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في لب الفستق الحلبي المطابق لخواص الأصناف Pestacia vera L والمعد للاستهلاك المباشر ولأغراض خلطه مع مواد أخرى معدة للاستهلاك المباشر من غير تعرضه لعمليات تصنيعية.
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Vegetables, fruits and derived products - Peeled pistachio kernels
Notes (ENG):
Abstract (ENG):
Standard MFN: 4687
Standard No: 1
الخضار والفواكه ومنتجاتها - التفاح
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 37
JS Date: 01/07/2017
Title: الخضار والفواكه ومنتجاتها - التفاح
Approval Date: N/A
Last Status: ع ت
Last Status Date: 03/07/2017
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 8
Language: English
Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها بثمار التفاح المعدة للاستهلاك البشري وتعبئتها ولا تشمل هذه المواصفة ثمار التفاح المعدة للتصنيع
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Vegetables, fruits and derived products - Apples
Notes (ENG):
Abstract (ENG):
Standard MFN: 4716
Standard No: 1
الخضار والفواكه ومنتجاتها - تحديد محتوى حمض السوربيك
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 1262
JS Date: 01/03/2015
Title: الخضار والفواكه ومنتجاتها - تحديد محتوى حمض السوربيك
Approval Date: 15/01/2015
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 16/05/2015
Publication Date: 16/02/2015
Effect Date: 16/05/2015
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 18
Language: Arabic
Abstract: تحدد هذه المواصفة طريقة استخلاص حمض السوربيك في الفواكه والخضروات ومنتجاتها وتقنيتين لتحديد حمض السوربيك المستخلص.
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Vegetables, fruits and derived products - Determination of sorbic acid content
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This standard specifies a method for extracting the sorbic acid present in fruits, vegetables and derived products, and two techniques for determining the sorbic acid extracted.
Standard MFN: 4732
Standard No: 1
الخضار والفواكه ومنتجاتها - تحديد محتوى حمض البنزويك - طريقة المطياف الضوئي
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 1255
JS Date: 01/03/2015
Title: الخضار والفواكه ومنتجاتها - تحديد محتوى حمض البنزويك - طريقة المطياف الضوئي
Approval Date: 15/01/2015
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 16/05/2015
Publication Date: 16/02/2015
Effect Date: 16/05/2015
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 5
Language: Arabic
Abstract: تحدد هذه المواصفة طريقة تحديد محتوى حمض البنزويك في الفواكه والخضروات ومنتجاتها. بسبب مقاومة الكلور وبنزويك للأكسدة لا يمكن أن تطبق هذه الطريقة بوجود حمض البارا-كلوروبنزويك لان مجال طيف الامتصاص لهذا الحمض مقارب لحمض البنزويك كما لا يمكن تحديده بوجود حمض السينميك الذي يتحول إلى حمض البنزويك عن طريق أكسدة حمض الكروميك.
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Vegetables, fruits and derived products - Determination of benzoic acid content - Spectrophotometric method
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This standard specifies a method for determining the benzoic acid content of fruits, vegetables and derived products. As chlorobenzoic acids are resistant to oxidation, the method cannot be applied in the presence of p-chlorobenzoic acid, as the absorption spectrum of this acid is close to that of benzoic acid, neither can it be used in the presence of cinnamic acid
Standard MFN: 4733
Standard No: 1
الخضار والفواكه ومنتجاتها - تحديد الرماد غير الذائب في حمض الهيدروكلوريك
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 1248
JS Date: 01/03/2015
Title: الخضار والفواكه ومنتجاتها - تحديد الرماد غير الذائب في حمض الهيدروكلوريك
Approval Date: 15/01/2015
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 16/05/2015
Publication Date: 16/02/2015
Effect Date: 16/05/2015
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 4
Language: Arabic
Abstract: تحدد هذه المواصفة طريقة لتحديد الرماد غير الذائب في حمض الهيدروليك في منتجات الخضار والفواكه، كما يتم استخدام هذه الطريقة في تحديد الشوائب السيليكونية و نموات السليكا معاً في النبتة.
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Vegetables, fruits and derived products - Determination of ash insoluble in hydrochloric acid
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This Standard specifies a method for the determination of the hydrochloric-acid-insoluble ash yielded by fruit and vegetable products. The method serves for the determination of siliceous impurities, together with the silica endogenous to the plant.
Standard MFN: 4734
Standard No: 1
الخضار والفواكه ومنتجاتهما - الرمان الطازج
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 2178
JS Date: 01/12/2020
Title: الخضار والفواكه ومنتجاتهما - الرمان الطازج
Approval Date: 26/10/2020
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 16/03/2021
Publication Date: 16/12/2020
Effect Date: 16/03/2021
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 16
Language: English
Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توافرها في ثمار الرمان الطازج المعدّة للاستهلاك المباشر، ولا تشمل هذه المواصفة القياسية الأردنية ثمار الرمان المخصصّة للأغراض الصناعية.
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Vegetables, fruits and their derived products - Fresh Pomegranate
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This Jordanian standard is specific to the requirements for fresh pomegranates intended for direct consumption, and this Jordanian standard does not include pomegranates for industrial purposes
Standard MFN: 4871
Standard No: 1
الخضار والفواكه ومنتجاتهما - تحديد محتوى حمض الفورميك الجزء 1: طريقة قياس الكتلة
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 2185-1
JS Date: 01/09/2022
Title: الخضار والفواكه ومنتجاتهما - تحديد محتوى حمض الفورميك الجزء 1: طريقة قياس الكتلة
Approval Date: 21/07/2022
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 01/12/2022
Publication Date: 01/09/2022
Effect Date: 01/12/2022
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 3
Language: Arabic
Abstract: يختص هذا الجزء من المواصفة القياسية الدولية 6638 بتحديد محتوى حمض الفورميك بطريقة قياس الكتلة في الفواكه والخضراوات ومنتجاتهما. تختص المواصفة القياسية الدولية 6638/2 بطريقة المعايرة.
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Vegetables, fruits and their derived products - Determination of formic acid content Part 1: Gravimetric method
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This part of IS0 6638 specifies a gravimetric method for the determination of the formic acid content of fruit and vegetable products.A titrimetric method is specified in IS0 6638/2.
Standard MFN: 5000
Standard No: 1
الخضار والفواكه ومنتجاتهما - تحديد محتوى حمض الفورميك الجزء 2: طريقة المعايرة
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 2185-2
JS Date: 01/09/2022
Title: الخضار والفواكه ومنتجاتهما - تحديد محتوى حمض الفورميك الجزء 2: طريقة المعايرة
Approval Date: 21/07/2022
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 01/12/2022
Publication Date: 01/09/2022
Effect Date: 01/12/2022
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 3
Language: Arabic
Abstract: يختص هذا الجزء من المواصفة القياسية الدولية 6638 بتحديد محتوى حمض الفورميك بطريقة المعايرة في الفواكه والخضراوات ومنتجاتهما. تختص المواصفة القياسية الدولية 6638/1 بطريقة قياس الكتلة.
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Vegetables, fruits and their derived products - Determination of formic acid content Part 2: Titrimetric method
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This part of IS0 6638 specifies a titrimetric method for the determination of the formic acid content of fruit and vegetable products. A gravimetric method is specified in IS0 6638/l.
Standard MFN: 5000
Standard No: 1
الخضار والفواكه ومنتجاتهما - تحديد محتوى النيتريت والنترات - طريقة طيف الامتصاص الجزيئي
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 2182
JS Date: 01/05/2023
Title: الخضار والفواكه ومنتجاتهما - تحديد محتوى النيتريت والنترات - طريقة طيف الامتصاص الجزيئي
Approval Date: 20/03/2023
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 16/07/2023
Publication Date: 16/04/2023
Effect Date: 16/07/2023
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 4
Language: Arabic
Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الدولية بتحديد محتوى النيتريت والنترات في الفواكه والخضروات ومنتجاتهما.
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Vegetables, fruits and their derived products - Determination of nitrite and nitrate content - molecular absorption spectrometric method
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This International Standard specifies a method for the determination of the nitrite and nitrate content of fruits, vegetables and derived products
Standard MFN: 5000
Standard No: 1
الخضار والفواكه ومنتجاتهما - تحديد محتوى القصدير - طريقة طيف الامتصاص الذري باستخدام اللهب
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 2189
JS Date: 01/09/2022
Title: الخضار والفواكه ومنتجاتهما - تحديد محتوى القصدير - طريقة طيف الامتصاص الذري باستخدام اللهب
Approval Date: 21/07/2022
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 01/12/2022
Publication Date: 01/09/2022
Effect Date: 01/12/2022
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 5
Language: Arabic
Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الدولية بتحديد محتوى القصدير بطريقة طيف الامتصاص الذري باستخدام اللهب في الفواكه والخضروات ومنتجاتهما بتركيز يتراوح من 10 مل/كغ إلى 500 مل/كغ . كطريقة سريعة ومناسبة بشكل خاص لروتين تحديد محتوى القصدير في معلبات الفواكه والخضراوات الملوثة بالقصدير المهاجر من العلبة.
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Vegetables, fruits and their derived products - Determination of tin content - Method using flame atomic absorption spectrometry
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This International Standard specifies an atomic absorption spectrometric method for the determination of the tin content of fruit and vegetable products in the concentration range 10 mg/kg to 500 mg/kg. It is a rapid method, especially suitable for routine determinations of tin in canned fruits and vegetables contaminated with tin which has migrated from the can.
Standard MFN: 5000
Standard No: 4
الخضار والفواكه ومنتجاتهما - تحديد محتوى الزرنيخ - طريقة طيف الامتصاص الذري باستخدام توليد الهيدريد
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 2188
JS Date: 01/09/2022
Title: الخضار والفواكه ومنتجاتهما - تحديد محتوى الزرنيخ - طريقة طيف الامتصاص الذري باستخدام توليد الهيدريد
Approval Date: 21/07/2022
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 01/12/2022
Publication Date: 01/09/2022
Effect Date: 01/12/2022
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 10
Language: Arabic
Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الدولية بتحديد محتوى الزرنيخ بطريقة طيف الامتصاص الذري باستخدام توليد الهيدريد في الفواكه والخضروات ومنتجاتهما. ملاحظة : تعتمد طريقة تحديد الزرنيخ في الفواكه والخضروات ومنتجاتهما على الطرق الرسمية للتحليل الواردة في كتاب جمعية المحللين الكيمائيين AOAC
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Vegetables, fruits and their derived products - Determination of arsenic content - method using hydride generation atomic absorption spectrometry
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This International Standard specifies a hydride generation atomic absorption spectrometric method for the determination of the arsenic content of fruits, vegetables and derived products. NOTE The method of arsenic determination in fruit, vegetables and derived products is based on AOAC Official Methods for Analysis.
Standard MFN: 5000
Standard No: 4
الخضار والفواكه ومنتجاتهما - تحديد محتوى الزئبق - طريقة طيف الامتصاص الذري دون استخدام اللهب
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 2184
JS Date: 01/09/2022
Title: الخضار والفواكه ومنتجاتهما - تحديد محتوى الزئبق - طريقة طيف الامتصاص الذري دون استخدام اللهب
Approval Date: 21/07/2022
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 01/12/2022
Publication Date: 01/09/2022
Effect Date: 01/12/2022
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 5
Language: Arabic
Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الدولية بتحديد محتوى الزئبق بطريقة طيف الامتصاص الذري دون استخدام اللهب في الفواكه والخضروات ومنتجاتهما
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Vegetables, fruits and their derived products - Determination of mercury content - Flameless atomic absorption method
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This International Standard specifies a method for the determination of the mercury content of fruits, vegetables and derived products.
Standard MFN: 5000
Standard No: 4
الخضار والفواكه ومنتجاتهما - تحديد محتوى الكادميوم الجزء 2: طريقة طيف الامتصاص الذري باستخدام اللهب
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 2180-2
JS Date: 01/09/2022
Title: الخضار والفواكه ومنتجاتهما - تحديد محتوى الكادميوم الجزء 2: طريقة طيف الامتصاص الذري باستخدام اللهب
Approval Date: 21/07/2022
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 01/12/2022
Publication Date: 01/09/2022
Effect Date: 01/12/2022
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 6
Language: Arabic
Abstract: يختص هذا الجزء من المواصفة القياسية الدولية 6561 بتحديد محتوى الكادميوم بطريقة طيف الامتصاص الذري باستخدام اللهب في الفواكه والخضراوات ومنتجاتهما. ملاحظة: تعتمد طريقة تحديد الكادميوم في الفواكه والخضروات ومنتجاتهما على الطرق الرسمية للتحليل الواردة في كتاب جمعية المحللين الكيمائيين AOAC
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Vegetables, fruits and their derived products - Determination of cadmium content Part 2: Method using flame atomic absorption spectrometry
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This part of ISO 6561 specifies an atomic absorption spectrometric method for the determination of the cadmium content of fruits, vegetables and derived products. NOTE The method of cadmium determination in fruit, vegetables and derived products is based on AOAC Official Methods of Analysis
Standard MFN: 5000
Standard No: 4
الخضار والفواكه ومنتجاتهما - تحديد محتوى الكادميوم الجزء 1: طريقة طيف الامتصاص الذري باستخدام الفرن الجرافيتي
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 2180-1
JS Date: 01/09/2022
Title: الخضار والفواكه ومنتجاتهما - تحديد محتوى الكادميوم الجزء 1: طريقة طيف الامتصاص الذري باستخدام الفرن الجرافيتي
Approval Date: 21/07/2022
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 01/12/2022
Publication Date: 01/09/2022
Effect Date: 01/12/2022
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 5
Language: Arabic
Abstract: يختص هذا الجزء من المواصفة القياسية الدولية 6561 بتحديد محتوى الكادميوم بطريقة طيف الامتصاص الذري باستخدام الفرن الجرافيتي في الفواكه والخضراوات ومنتجاتهما.
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Vegetables, fruits and their derived products - Determination of cadmium content Part 1: Method using graphite furnace atomic absorption spectrometry
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This part of ISO 6561 specifies a graphite furnace atomic absorption spectrometric method for the determination of the cadmium content of fruits, vegetables and derived products.
Standard MFN: 5000
Standard No: 4
الخضار والفواكه ومنتجاتهما - تحديد محتوى الزنك الجزء 2: طريقة طيف الامتصاص الذري
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 2179-2
JS Date: 01/09/2022
Title: الخضار والفواكه ومنتجاتهما - تحديد محتوى الزنك الجزء 2: طريقة طيف الامتصاص الذري
Approval Date: 21/07/2022
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 01/12/2022
Publication Date: 01/09/2022
Effect Date: 01/12/2022
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 4
Language: Arabic
Abstract: يختص هذا الجزء من المواصفة القياسية الدولية 6636 بتحديد محتوى الزنك بطريقة طيف الامتصاص الذري في الفواكه والخضراوات ومنتجاتهما
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Vegetables, fruits and their derived products - Determination of zinc content Part 2: Atomic absorption spectrometric method
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This part of ISO 6636 specifies an atomic absorption spectrometric method for the determination of the zinc content of fruits, vegetables and derived products.
Standard MFN: 5000
Standard No: 4
الخضار والفواكه ومنتجاتهما - تحديد محتوى الزنك الجزء 1: طريقة قياس الاستقطاب
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 2179-1
JS Date: 01/09/2022
Title: الخضار والفواكه ومنتجاتهما - تحديد محتوى الزنك الجزء 1: طريقة قياس الاستقطاب
Approval Date: 21/07/2022
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 01/12/2022
Publication Date: 01/09/2022
Effect Date: 01/12/2022
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 3
Language: Arabic
Abstract: يختص هذا الجزء من المواصفة القياسية الدولية 6636 بتحديد محتوى الزرنيخ بطريقة قياس الاستقطاب في الفواكه والخضراوات ومنتجاتهما. ملاحظة: المواصفة القياسية الدولية 6636/2 تختص بطريقة طيف الامتصاص الذري، والمواصفة القياسية الدولية 6636/3 تختص بطريقة الطيف باستخدام الدايثيزون. النحاس والقصدير والرصاص والكاديميوم لا تتداخل مع التحديد.
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Vegetables, fruits and their derived products - Determination of zinc content Part 1: Polarographic method
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This part of ISO 6636 specifies a polarographic method for the determination of the zinc content of fruits, vegetables and derived products. NOTE - ISO 6636/2 specifies an atomic absorption spectrometric method, and ISO 6636/3 a dithizone spectrometric method. Copper, tin, lead and cadmium do not interfere with the determination.
Standard MFN: 5000
Standard No: 4
الخضار والفواكه ومنتجاتهما - تحديد محتوى الخارصين الجزء 3: طريقة الطيف باستخدام الدايثيزون
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 2183-3
JS Date: 01/09/2022
Title: الخضار والفواكه ومنتجاتهما - تحديد محتوى الخارصين الجزء 3: طريقة الطيف باستخدام الدايثيزون
Approval Date: 21/07/2022
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 01/12/2022
Publication Date: 01/09/2022
Effect Date: 01/12/2022
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 3
Language: Arabic
Abstract: يختص هذا الجزء من المواصفة القياسية الدولية 6636 بتحديد محتوى الخارصين بطريقة الطيف باستخدام الدايثيزون في الفواكه والخضروات ومنتجاتهما
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Vegetables, fruits and their derived products - Determination of zinc content Part 3: Dithizone spectrometric method
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This part of ISO 6636 specifies a dithizone spectrometric method for the determination of the zinc content of fruit and vegetable products.
Standard MFN: 5000
Standard No: 4
الخضار والفواكه ومنتجاتهما - تحديد محتوى الحديد طريقة طيف الامتصاص الذري باستخدام اللهب
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 2187
JS Date: 01/09/2022
Title: الخضار والفواكه ومنتجاتهما - تحديد محتوى الحديد طريقة طيف الامتصاص الذري باستخدام اللهب
Approval Date: 21/07/2022
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 01/12/2022
Publication Date: 01/09/2022
Effect Date: 01/12/2022
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 3
Language: Arabic
Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الدولية بتحديد محتوى الحديد بطريقة طيف الامتصاص الذري باستخدام اللهب في الفواكه والخضروات ومنتجاتهما.
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Fruits, vegetables and their derived products - Determination of iron content by Flame atomic absorption spectrometry
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This International Standard specifies a flame atomic absorption spectrometric method for the determination of the iron content of fruits, vegetables and derived products
Standard MFN: 5000
Standard No: 4
الخضار والفواكه ومنتجاتهما - تحديد محتوى القصدير
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 1256-Rev1
JS Date: 01/09/2022
Title: الخضار والفواكه ومنتجاتهما - تحديد محتوى القصدير
Approval Date: 21/07/2022
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 01/12/2022
Publication Date: 01/09/2022
Effect Date: 01/12/2022
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 4
Language: Arabic
Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الدولية بتحديد محتوى القصدير في الفواكه والخضروات ومنتجاتهما. تنطبق هذه الطريقة على المنتجات التي قد تحتوي، لكل كيلوغرام، على ما يصل الى: -1.25 غرام من النحاس -0.6 غرام من الرصاص -6 غرام من الزنك -40 غرام من الفسفور
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Vegetables, fruits and their derived products - Determination of tin content
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This International Standard specifies a method for the determination of the tin content in fruits and vegetable products. The method is applicable to products which may contain, per kilogram, up to:- 1.25g of copper; -0.6g of lead; -6g of zinc; -40g of phosphorus.
Standard MFN: 5000
Standard No: 1
الخضار والفواكه ومنتجاتهما - تحديد محتوى الزرنيخ - طريقة المطياف الضوئي
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 1258-Rev1
JS Date: 01/09/2022
Title: الخضار والفواكه ومنتجاتهما - تحديد محتوى الزرنيخ - طريقة المطياف الضوئي
Approval Date: 21/07/2022
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 01/12/2022
Publication Date: 01/09/2022
Effect Date: 01/12/2022
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 5
Language: Arabic
Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الدولية بتحديد محتوى الزرنيخ بطريقة المطياف الضوئي في الفواكه والخضراوات ومنتجاتهما.
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Vegetables, fruits and their derived products - Determination of arsenic content - Silver diethyldithiocarbamate spectrophotometric method
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This International Standard specifies a method for the determination of the arsenic content of fruits, vegetables and derived products.
Standard MFN: 5000
Standard No: 1
الخضار والفواكه ومنتجاتهما - تحديد محتوى النحاس - طريقة الامتصاص الذري باستخدام اللهب
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 1259-Rev1
JS Date: 01/09/2022
Title: الخضار والفواكه ومنتجاتهما - تحديد محتوى النحاس - طريقة الامتصاص الذري باستخدام اللهب
Approval Date: 21/07/2022
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 01/12/2022
Publication Date: 01/09/2022
Effect Date: 01/12/2022
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 5
Language: Arabic
Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الدولية بتحديد محتوى النحاس بطريقة الامتصاص الذري باستخدام اللهب في الفواكه والخضروات ومنتجاتهما.
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Vegetables, fruits and their derived products - Determination of copper content - Method using flame atomic absorption spectrometry
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This International Standard specifies a flame atomic absorption spectrometric method for the determination of the copper content of fruits, vegetables and derived products.
Standard MFN: 5000
Standard No: 1
الخضار والفواكه ومنتجاتهما - تحديد محتوى الرصاص - طريقة طيف الامتصاص الذري دون استخدام اللهب
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 1739-Rev1
JS Date: 01/09/2022
Title: الخضار والفواكه ومنتجاتهما - تحديد محتوى الرصاص - طريقة طيف الامتصاص الذري دون استخدام اللهب
Approval Date: 21/07/2022
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 01/12/2022
Publication Date: 01/09/2022
Effect Date: 01/12/2022
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 3
Language: Arabic
Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الدولية بتحديد محتوى الرصاص بطريقة طيف الامتصاص الذري دون استخدام اللهب في الخضار والفواكه ومنتجاتهما
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Vegetables, fruits and their derived products - Determination of lead content - flameless atomic absorption spectrometric method
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This International Standard specifies a flameless atomic absorption spectrometric method for the determination of the lead content of fruits, vegetables and derived products.
Standard MFN: 5000
Standard No: 1