Standards

Standards

MFN: 1202
الحليب ومنتجات احليب - تعداد ميكروبات الكوليفورم الجزء 1: طريقة العد الكلي على درجة حرارة 30 س

Technical Code: 11

Price: 20

Related Record:

JS No: 1512-1

JS Date: 01/07/2003

Title: الحليب ومنتجات احليب - تعداد ميكروبات الكوليفورم الجزء 1: طريقة العد الكلي على درجة حرارة 30 س

Approval Date: 23/01/2003

Last Status: ل غ

Last Status Date: 16/02/2015

Publication Date: 15/05/2003

Effect Date: 15/08/2003

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 7

Language: Arabic

Abstract: تختص هذه المواصفة بطريقة الفحص للحليب في تعداد ميكروبات الكوليفورم الجزء 1: طريقة العد الكلي على درجة حرارة 30 س

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Milk and milk products - Enumeration of colifoms - Part 1 : Colony count techniques at 30 C

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Specifies a method for the enumeration of coliforms by means of the colony count techniques at 30 C

Standard MFN: 1202

Standard No: 1

MFN: 1203
الحليب ومنتجات الحليب - تعداد ميكروبات الكوليفورم الجزء 2: طريقة العد الاكثر احتمالا على درجة حرارة 30 س

Technical Code: 11

Price: 20

Related Record:

JS No: 1512-2

JS Date: 01/07/2003

Title: الحليب ومنتجات الحليب - تعداد ميكروبات الكوليفورم الجزء 2: طريقة العد الاكثر احتمالا على درجة حرارة 30 س

Approval Date: 23/01/2003

Last Status: ل غ

Last Status Date: 16/02/2015

Publication Date: 15/05/2003

Effect Date: 15/08/2003

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 8

Language: Arabic

Abstract: تختص هذه الواصفة بطرق تعداد ميكروبات الكوليفورم الجزء الثاني طريقة العد الاكثر احتمالا على درجة 30 س

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Milk and milk products - Enumeration of coliforms - Part 2 : Most probable number technique at 30 C

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Specifies a method for enumeration of coliforms by means of the culture techniques involving liquid medium and calculation of the most probable number (MPN) after incubation at 30 C

Standard MFN: 1203

Standard No: 1

MFN: 1309
الحليب ومنتجات الحليب - الكشف عن صنف السالمونيلا

Technical Code: 11

Price: 20

Related Record:

JS No: 1516

JS Date: 01/07/2003

Title: الحليب ومنتجات الحليب - الكشف عن صنف السالمونيلا

Approval Date: 23/01/2003

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 15/08/2003

Publication Date: 15/05/2003

Effect Date: 15/08/2003

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 23

Language: Arabic

Abstract: تختص هذه المواصفة بطريقة الكشف عن السالمونيلا في الحليب

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Milk and milk products - Detection of salmonella spp.

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Specifies a method for the detection of salmonella spp. in milk and milk products

Standard MFN: 1309

Standard No: 1

MFN: 2062
علم الاحياء الدقيقة للاغذية والأعلاف - الطريقة الافقية لعد الاحياء الدقيقة - طريقة العد الكلي على درجة حرارة 30س

Technical Code: 11

Price: 20

Related Record:

JS No: 1515

JS Date: 01/02/2003

Title: علم الاحياء الدقيقة للاغذية والأعلاف - الطريقة الافقية لعد الاحياء الدقيقة - طريقة العد الكلي على درجة حرارة 30س

Approval Date: 12/10/2003

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 01/03/2004

Publication Date: 01/12/2003

Effect Date: 01/03/2004

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 9

Language: Arabic

Abstract: تختص هذه المواصفة بطريق الفحص للاحياء الدقيقة في الاغذية والاعلاف

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Microbiology of food and animal feeding stuffs- Horizontal method for the enumeration of microorganisms-colony-count technique at 30 c

Notes (ENG): this standard was amended in the same year in official gazette no. 4597

Abstract (ENG): this standard specifies ahorizontal method for the enumeration of microorganisms by counting the colonies growing in solid medium after aerobic incubation at 30 c

Standard MFN: 2062

Standard No: 1

MFN: 2089
تقييم المخاطر الميكروبية في الغذاء

Technical Code: 29

Price: 20

Related Record:

JS No: 1518

JS Date: 01/03/2003

Title: تقييم المخاطر الميكروبية في الغذاء

Approval Date: 12/10/2003

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 01/03/2004

Publication Date: 01/12/2003

Effect Date: 01/03/2004

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 9

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة بتقييم المخاطر الميكروبية في الغذاء

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Microbial risk assessment in food

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard evaluates microbial risk in food

Standard MFN: 2089

Standard No: 1

MFN: 5231
صحة وسلامة الغذاء - المعايير الميكروبيولوجية للمواد الغذائية

Technical Code: 29

Price: 30

Related Record:

JS No: 2013

JS Date: 01/03/2013

Title: صحة وسلامة الغذاء - المعايير الميكروبيولوجية للمواد الغذائية

Approval Date: N/A

Last Status: ع ت

Last Status Date: 15/04/2013

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 68

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالحدود الميكروبيولوجية لبعض المنتجات الغذائية المعدة للاستهلاك البشري وكذلك لبعض المواد التي تستخدم في التصنيع الغذائي.

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food safety - Microbiological criteria for foodstuffs

Notes (ENG):

Abstract (ENG):

Standard MFN: 4413

Standard No: 1

MFN: 5337
الشؤون الصحية وسلامة الغذاء - ميكروبيولوجيا الأغذية والأعلاف - تحضير عينات الاختبار والمعّلق الأولي والتخفيفات العشرية للفحص الميكروبيولوجي الجزء 3: القواعد الخاصة بتحضير الأسماك ومنتجاتها

Technical Code: 29

Price: 20

Related Record:

JS No: 2056-3

JS Date: 01/06/2013

Title: الشؤون الصحية وسلامة الغذاء - ميكروبيولوجيا الأغذية والأعلاف - تحضير عينات الاختبار والمعّلق الأولي والتخفيفات العشرية للفحص الميكروبيولوجي الجزء 3: القواعد الخاصة بتحضير الأسماك ومنتجاتها

Approval Date: 07/02/2013

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 28/05/2013

Publication Date: 28/02/2013

Effect Date: 28/05/2013

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 12

Language: Arabic

Abstract: يختص هذا الجزء من المواصفة بالقواعد الخاصة بتحضير الاسماك ومنتجاتها لتحضير عينات الاختبار المعلق الاولي للفحص الميكروبيولوجي

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Hygiene affairs and food safety - Microbiology of food and animal feeding stuffs - Preparation of test samples, initial suspension and decimal dilutions for microbiological examination Part 3: Specific rules for the preparation of fish and fishery products

Notes (ENG):

Abstract (ENG): 1-1 This part of Jordanian standard specifies rules for the preparation of fish and fishery product samples and their suspension for microbiological examination when the samples require a different preparation from the method described in ISO 6887-1. ISO 6887-1 defines the general rules for the preparation of the initial suspension and decimal dilutions for microbiological examination.

Standard MFN: 4519

Standard No: 4

MFN: 5340
الشؤون الصحية وسلامة الغذاء - ميكروبيولوجيا الأغذية والأعلاف - تحضير عينات الإختبار والمعّلق الأولي والتخفيفات العشرية للفحص الميكروبيولوجي الجزء 1: القواعد العامة لتحضير المعّلق الأولي والتخفيفات العشرية

Technical Code: 29

Price: 20

Related Record:

JS No: 2056-1

JS Date: 01/06/2013

Title: الشؤون الصحية وسلامة الغذاء - ميكروبيولوجيا الأغذية والأعلاف - تحضير عينات الإختبار والمعّلق الأولي والتخفيفات العشرية للفحص الميكروبيولوجي الجزء 1: القواعد العامة لتحضير المعّلق الأولي والتخفيفات العشرية

Approval Date: 07/02/2013

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 28/05/2013

Publication Date: 28/02/2013

Effect Date: 28/05/2013

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 9

Language: Arabic

Abstract: يختص هذا الجزء من المواصفة بالقواعد العامة لتحضير المعلق الاولي والتخفيفات العشرية في تحضير عينات الاختبار للفحص الميكروبيولوجي

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Hygiene affairs and food safety - Microbiology of food and animal feeding stuffs - Preparation of test samples, initial suspension and decimal dilutions for microbiological examination Part 1: General rules for the preparation of the initial suspension and decimal dilutions

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This part of Jordanian standard defines general rules for the aerobic preparation of the initial suspension and of decimal dilutions for microbiological examinations of products intended for human or animal consumption.

Standard MFN: 4522

Standard No: 1

MFN: 5341
الشؤون الصحية وسلامة الغذاء - ميكروبيولوجيا الأغذية والأعلاف - تحضير عينات الاختبار والمعّلق الأولي والتخفيفات العشرية للفحص الميكروبيولوجي الجزء 2: القواعد الخاصة بتحضير اللحوم ومنتجاتها

Technical Code: 29

Price: 20

Related Record:

JS No: 2056-2

JS Date: 01/06/2013

Title: الشؤون الصحية وسلامة الغذاء - ميكروبيولوجيا الأغذية والأعلاف - تحضير عينات الاختبار والمعّلق الأولي والتخفيفات العشرية للفحص الميكروبيولوجي الجزء 2: القواعد الخاصة بتحضير اللحوم ومنتجاتها

Approval Date: 07/02/2013

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 28/05/2013

Publication Date: 28/02/2013

Effect Date: 28/05/2013

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 16

Language: Arabic

Abstract: هذا الجزء من المواصفة القياسية الأردنية يحدد القواعد الخاصة لإعداد اللحوم وعينات من المنتج وتعليقها للفحص الميكروبيولوجي

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Hygiene affairs and food safety - Microbiology of food and animal feeding stuffs - Preparation of test samples, initial suspension and decimal dilutions for microbiological examination Part 2: Specific rules for the preparation of meat and meat products

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This part of Jordanian standard specifies rules for the preparation of meat and meat product samples and their suspension for microbiological examination when the samples require a different preparation from the method described in ISO 6887-1.

Standard MFN: 4523

Standard No: 1

MFN: 5342
الشؤون الصحية وسلامة الغذاء - ميكروبيولوجيا الأغذية والأعلاف - تحضير عينات الاختبار والمعّلق الأولي والتخفيفات العشرية للفحص الميكروبيولوجي الجزء 5: القواعد الخاصة بتحضير الحليب ومنتجاته

Technical Code: 29

Price: 20

Related Record:

JS No: 2056-5

JS Date: 01/06/2013

Title: الشؤون الصحية وسلامة الغذاء - ميكروبيولوجيا الأغذية والأعلاف - تحضير عينات الاختبار والمعّلق الأولي والتخفيفات العشرية للفحص الميكروبيولوجي الجزء 5: القواعد الخاصة بتحضير الحليب ومنتجاته

Approval Date: 28/03/2013

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 16/07/2013

Publication Date: 16/04/2013

Effect Date: 16/07/2013

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 13

Language: Arabic

Abstract: تختص المواصفة الاردنية بميكروبيولوجيا الأغذية والأعلاف في تحضير عينات الاختبار والمعّلق الأولي والتخفيفات العشرية للفحص الميكروبيولوجي للقواعد الخاصة بتحضير الحليب ومنتجاته

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Hygiene affairs and food safety – Microbiology of food and animal feeding stuffs – Preparation of test samples, initial suspension and decimal dilutions for microbiological examination Part 5: Specific rules for the preparation of milk and milk products

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This part of Jordanian Standard specifies rules for the preparation of samples of milk and milk products and their suspension for microbiological examination when the samples require a different preparation from the general methods specified in ISO 6887-1. ISO 6887-1 defines the general rules for the preparation of the initial suspension and decimal dilutions for microbiological examination.

Standard MFN: 4524

Standard No: 1

MFN: 5343
الشؤون الصحية وسلامة الغذاء - ميكروبيولوجيا الأغذية والأعلاف - تحضير عينات الاختبار والمعّلق الأولي والتخفيفات العشرية للفحص الميكروبيولوجي الجزء 4: القواعد الخاصة بتحضير المنتجات التي ليست من الألبان واللحوم والأسماك

Technical Code: 29

Price: 20

Related Record:

JS No: 2056-4

JS Date: 01/06/2013

Title: الشؤون الصحية وسلامة الغذاء - ميكروبيولوجيا الأغذية والأعلاف - تحضير عينات الاختبار والمعّلق الأولي والتخفيفات العشرية للفحص الميكروبيولوجي الجزء 4: القواعد الخاصة بتحضير المنتجات التي ليست من الألبان واللحوم والأسماك

Approval Date: 28/03/2013

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 16/07/2013

Publication Date: 16/04/2013

Effect Date: 16/07/2013

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 12

Language: Arabic

Abstract: تختص المواصفة الاردنية بتحضير عينات الاختبار والمعّلق الأولي والتخفيفات العشرية للفحص الميكروبيولوجي للقواعد الخاصة بتحضير المنتجات التي ليست من الألبان واللحوم والأسماك

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Hygiene affairs and food safety - Microbiology of food and animal feeding stuffs - Preparation of test samples, initial suspension and decimal dilutions for microbiological examination Part 4: Specific rules for the preparation of products other than milk and milk products, meat and meat products, and fish and fishery products

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This part of Jordanian standard specifies rules for the preparation of samples and decimal dilutions for the microbiological examination of food products other than those covered in other parts of JS 2056. ISO 6887-1:1999 defines the general rules for the preparation of the initial suspension and decimal dilutions for microbiological examination.

Standard MFN: 4525

Standard No: 1

MFN: 5399
الشؤون الصحية وسلامة الغذاء - ميكروبيولوجيا الأغذية والأعلاف - تحضير عينات الاختبار والمعلقّ الأولي والتخفيفات العشرية للفحص الميكروبيولوجي الجزء 6: القواعد الخاصة بتحضير العينات المأخوذة في مراحل الإنتاج الأولي

Technical Code: 29

Price: 20

Related Record:

JS No: 2056-6

JS Date: 01/10/2013

Title: الشؤون الصحية وسلامة الغذاء - ميكروبيولوجيا الأغذية والأعلاف - تحضير عينات الاختبار والمعلقّ الأولي والتخفيفات العشرية للفحص الميكروبيولوجي الجزء 6: القواعد الخاصة بتحضير العينات المأخوذة في مراحل الإنتاج الأولي

Approval Date: 20/08/2013

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 16/12/2013

Publication Date: 16/09/2013

Effect Date: 16/12/2013

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 9

Language: Arabic

Abstract: تختص بالقواعد الخاصة بتحضير العينات والاختبار والمعلق الاولي والتخفيفات العشرية للفحص الميكروبيولوجي في مراحل انتاج الاغذية

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Hygiene affairs and food safety – Microbiology of food and animal feeding stuffs – Preparation of test samples, initial suspension and decimal dilutions for microbiological examination Part 6: Specific rules for the preparation of samples taken at the primary production stage

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This part of Jordanian standard specifies rules for the preparation of samples taken at all stages from the farm to the slaughterhouse and their suspension for microbiological examination when the samples require different preparation from the methods described in ISO 6887-1.

Standard MFN: 4581

Standard No: 1

MFN: 6555
ميكروبيولوجيا سلسلة الغذاء - تحضير عينات الفحص والمعلّق الأولي والتخفيفات العشرية للفحص الميكروبيولوجي الجزء 1: القواعد العامة لتحضير المعلّق الأولي والتخفيفات العشرية

Technical Code: 29

Price: 20

Related Record:

JS No: 6887-1

JS Date: 01/05/2025

Title: ميكروبيولوجيا سلسلة الغذاء - تحضير عينات الفحص والمعلّق الأولي والتخفيفات العشرية للفحص الميكروبيولوجي الجزء 1: القواعد العامة لتحضير المعلّق الأولي والتخفيفات العشرية

Approval Date: N/A

Last Status: ع ن

Last Status Date: 25/06/2025

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 36

Language: Arabic

Abstract: تحدد هذه المواصفة القواعد العامة للتحضير الهوائي للمعلّق الابتدائي وللتخفيفات، لأغراض الفحوصات الميكروبيولوجية للمنتجات المخصصة للاستهلاك البشري أو الحيواني. وتنطبق هذه المواصفة على الحالات العامة، كما تنطبق الأجزاء الأخرى منها على مجموعات محددة من المنتجات، كما هو مذكور في التمهيد. وقد تكون بعض الجوانب ذات صلة أيضًا بالطرق الجزيئية،

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Microbiology of the food chain - Preparation of test samples, initial suspension and decimal dilutions for microbiological examination Part 1: General rules for the preparation of the initial suspension and decimal dilutions

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard defines general rules for the aerobic preparation of the initial suspension and of dilutions for microbiological examinations of products intended for human or animal consumption. This Standard is applicable to the general case and other parts apply to specific groups of products as mentioned in the foreword.

Standard MFN: 5000

Standard No: 4

MFN: 6556
ميكروبيولوجيا سلسة الغذاء - تحضير عينات الفحص والمعلّق الأولي والتخفيفات العشرية للفحص الميكروبيولوجي الجزء 6: القواعد الخاصة بتحضير العينات المأخوذة في مراحل الإنتاج الأولي

Technical Code: 29

Price: 20

Related Record:

JS No: 6887-6

JS Date: 01/05/2025

Title: ميكروبيولوجيا سلسة الغذاء - تحضير عينات الفحص والمعلّق الأولي والتخفيفات العشرية للفحص الميكروبيولوجي الجزء 6: القواعد الخاصة بتحضير العينات المأخوذة في مراحل الإنتاج الأولي

Approval Date: N/A

Last Status: ع ن

Last Status Date: 25/06/2025

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 9

Language: Arabic

Abstract: يحدد هذا الجزء من المواصفة ISO 6887 القواعد الخاصة بتحضير العينات المأخوذة في جميع المراحل من المزرعة إلى المسلخ، وتعليقها للفحص الميكروبيولوجي، عندما تتطلب العينات تحضيرًا مختلفًا عن الطرق الموصوفة في. ISO 6887-1 حيث تُعرِّف المواصفة ISO 6887-1 القواعد العامة لتحضير المعلقات الابتدائية والتخفيفات العشرية للفحص الميكروبيولوجي.

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Microbiology of the food chain - Preparation of test samples, initial suspension and decimal dilutions for microbiological examination Part 6: Specific rules for the preparation of samples taken at the primary production stage

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This part of ISO 6887 specifies rules for the preparation of samples taken at all stages from the farm to the slaughterhouse and their suspension for microbiological examination when the samples require different preparation from the methods described in ISO 6887-1. ISO 6887-1 defines the general rules for the preparation of the initial suspension and decimal dilutions for microbiological

Standard MFN: 5000

Standard No: 4

MFN: 6557
ميكروبيولوجيا سلسلة الغذاء - تحضير عينات الفحص والمعلّق الأولي والتخفيفات العشرية للفحص الميكروبيولوجي الجزء 5: القواعد الخاصة بتحضير الحليب ومنتجاته

Technical Code: 29

Price: 20

Related Record:

JS No: 6887-5

JS Date: 01/05/2025

Title: ميكروبيولوجيا سلسلة الغذاء - تحضير عينات الفحص والمعلّق الأولي والتخفيفات العشرية للفحص الميكروبيولوجي الجزء 5: القواعد الخاصة بتحضير الحليب ومنتجاته

Approval Date: N/A

Last Status: ع ن

Last Status Date: 25/06/2025

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 11

Language: Arabic

Abstract: تحدد هذه المواصفة القواعد الخاصة بتحضير عينات الحليب ومنتجاته وتعليقها للفحص الميكروبيولوجي، عندما تتطلب العينات تحضيرًا مختلفًا عن الطرق العامة المحددة في المواصفة ISO 6887-1. تم إعداد هذه المواصفة لتُستخدم بالاقتران مع ISO 6887-1. تنطبق هذه المواصفة على ما يلي: أ) الحليب ومنتجات الحليب السائلة؛ ب) منتجات الحليب المجففة؛ ج) الجبن ومنتجات الجبن؛ د) الكازين والكازينات؛ هـ) الزبدة؛

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Microbiology of the food chain - Preparation of test samples, initial suspension and decimal dilutions for microbiological examination Part 5: Specific rules for the preparation of milk and milk products

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard specifies rules for the preparation of samples of milk and milk products and their suspensions for microbiological examination when the samples require a different preparation from the general methods specified in ISO 6887-1. It is intended to be used in conjunction with ISO 6887-1. This standard is applicable to: a) milk and liquid milk products; b) dehydrated milk products;

Standard MFN: 5000

Standard No: 4

MFN: 6558
ميكروبيولوجيا سلسلة الغذاء - تحضير عينات الفحص والمعلّق الأولي والتخفيفات العشرية للفحص الميكروبيولوجي الجزء 4: القواعد الخاصة بتحضير المنتجات المتنوعة

Technical Code: 29

Price: 20

Related Record:

JS No: 6887-4

JS Date: 01/05/2025

Title: ميكروبيولوجيا سلسلة الغذاء - تحضير عينات الفحص والمعلّق الأولي والتخفيفات العشرية للفحص الميكروبيولوجي الجزء 4: القواعد الخاصة بتحضير المنتجات المتنوعة

Approval Date: N/A

Last Status: ع ن

Last Status Date: 25/06/2025

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 16

Language: Arabic

Abstract: تحدد هذه المواصفة القواعد الخاصة بتحضير العينات والتخفيفات للفحص الميكروبيولوجي لمنتجات غذائية محددة غير مشمولة في الأجزاء الأخرى من المواصفة ISO 6887، والتي تتعامل مع فئات أكثر عمومية. تغطي هذه المواصفة مجموعة واسعة من المنتجات المتفرقة. تنطبق هذه المواصفة على المنتجات التالية: المنتجات الحمضية (منخفضة الرقم الهيدروجيني)؛ المنتجات الصلبة والجافة؛ المنتجات المجففة والمجمدة تجميدًا جافًا وغيرها

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Microbiology of the food chain - Preparation of test samples, initial suspension and decimal dilutions for microbiological examination Part 4: Specific rules for the preparation of miscellaneous products

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard specifies rules for the preparation of samples and dilutions for the microbiological examination of specific food products not covered in other parts of ISO 6887, which deal with more general categories. It covers a wide range of miscellaneous products. This standard is applicable to the following products: acidic (low pH) products; hard and dry products;

Standard MFN: 5000

Standard No: 4

MFN: 6559
ميكروبيولوجيا سلسلة الغذاء - تحضير عينات الفحص والمعلّق الأولي والتخفيفات العشرية للفحص الميكروبيولوجي الجزء 2: القواعد الخاصة بتحضير اللحوم ومنتجاتها

Technical Code: 29

Price: 20

Related Record:

JS No: 6887-2

JS Date: 01/05/2025

Title: ميكروبيولوجيا سلسلة الغذاء - تحضير عينات الفحص والمعلّق الأولي والتخفيفات العشرية للفحص الميكروبيولوجي الجزء 2: القواعد الخاصة بتحضير اللحوم ومنتجاتها

Approval Date: N/A

Last Status: ع ن

Last Status Date: 25/06/2025

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 9

Language: Arabic

Abstract: تحدّد هذه المواصفة القواعد الخاصة بتحضير عينات اللحوم ومنتجات اللحوم وتعليقها لغرض الفحص الميكروبيولوجي، في الحالات التي تتطلب فيها العينات تحضيرًا مختلفًا عن الطرق الموضحة في المواصفة إيزو 6887-1. لا تشمل هذه المواصفة تحضير العينات لكل من طرق العد والكشف. وتنطبق هذه المواصفة على اللحوم الطازجة، النيئة، والمصنّعة، وكذلك الدواجن ومنتجاتها التالية: المبرّدة أو المجمّدة؛ المملّحة أو المخمّرة

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Microbiology of the food chain - Preparation of test samples, initial suspension and decimal dilutions for microbiological examination Part 2: Specific rules for the preparation of meat and meat products

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard specifies rules for the preparation of meat and meat product samples and their suspension for microbiological examination when the samples require different preparation from the methods described in ISO 6887-1. This standard excludes preparation of samples for both enumeration and detection test methods.This standard is applicable to the following fresh, raw and processed meats,

Standard MFN: 5000

Standard No: 4

MFN: 6560
ميكروبيولوجيا سلسلة الغذاء - تحضير عينات الفحص والمعلّق الأولي والتخفيفات العشرية للفحص الميكروبيولوجي الجزء 3: القواعد الخاصة بتحضير الأسماك ومنتجاتها

Technical Code: 29

Price: 20

Related Record:

JS No: 6887-3

JS Date: 01/05/2025

Title: ميكروبيولوجيا سلسلة الغذاء - تحضير عينات الفحص والمعلّق الأولي والتخفيفات العشرية للفحص الميكروبيولوجي الجزء 3: القواعد الخاصة بتحضير الأسماك ومنتجاتها

Approval Date: N/A

Last Status: ع ن

Last Status Date: 25/06/2025

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 17

Language: Arabic

Abstract: توضح هذه المواصفة إجراءات محددة لتحضير عينات الأسماك والمأكولات البحرية للفحص الميكروبيولوجي عندما لا تكون الطرق القياسية في المواصفة ISO 6887-1 مناسبة. وتوفر إرشادات لأخذ عينات من الرخويات والزهريات البحرية وقنافذ البحر النيئة من مناطق الإنتاج الأولي.

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Microbiology of the food chain - Preparation of test samples, initial suspension and decimal dilutions for microbiological examination Part 3: Specific rules for the preparation of fish and fishery products

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard outlines specific procedures for preparing fish and seafood samples for microbiological testing when standard methods from ISO 6887-1 are not suitable. It provides guidance for sampling raw molluscs, tunicates, and echinoderms from primary production areas.

Standard MFN: 5000

Standard No: 1