Butter Standards
الحليب ومنتجاته - الزبدة (الزبد)
Technical Code:
Price: 20
Related Record:
JS No: 116
JS Date: 01/01/1979
Title: الحليب ومنتجاته - الزبدة (الزبد)
Approval Date: N/A
Last Status: ل غ
Last Status Date: N/A
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 5
Language: Unknown
Abstract: تشمل الزبدة بنوعيها المملحة و غير المملحة
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Milk and Milk products - Butter
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Concerns salted orunsalted butter
Standard MFN: 116
Standard No: 1
الزبدة - تحديد محتوى الماء والمواد الصلبة اللادهنية والدهن في نفس الجزء المفحوص (الطريقة المرجعية)
Technical Code: 11
Price: 20
Related Record:
JS No: 1355
JS Date: 01/01/1999
Title: الزبدة - تحديد محتوى الماء والمواد الصلبة اللادهنية والدهن في نفس الجزء المفحوص (الطريقة المرجعية)
Approval Date: N/A
Last Status: ل غ
Last Status Date: 16/09/2019
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 3
Language: Arabic
Abstract: تختص بطريقة تحديد الماء والمواد الصلبة اللادهنية والدهن لمادة الزبدة
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Butter - Determination of water, solids not-fat and fat contents on the same test portion (Reference method)
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Specifies a reference method for the determination of thewater, solid-not-fat including salt, and fat content on the same testportion of butter
Standard MFN: 1438
Standard No: 1
الزبدة - تحديد محتوى الملح
Technical Code: 26
Price: 20
Related Record:
JS No: 1337
JS Date: 01/01/1999
Title: الزبدة - تحديد محتوى الملح
Approval Date: N/A
Last Status: ل غ
Last Status Date: 16/01/2013
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 5
Language: Arabic
Abstract: تختص بتحديد محتوى الملح للزبدة
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Butter - Determination of salt content
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Specifies a method for the determination of the salt content ofbutter
Standard MFN: 1490
Standard No: 1
الزبدة - تحديد معامل انكسار الدهن (الطريقة المرجعية)
Technical Code: 26
Price: 20
Related Record:
JS No: 1345
JS Date: 01/01/1999
Title: الزبدة - تحديد معامل انكسار الدهن (الطريقة المرجعية)
Approval Date: N/A
Last Status: ل غ
Last Status Date: 16/01/2013
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 1
Language: Arabic
Abstract: تختص بتحديد معامل انكسار الدهن للزبدة بالطريقة المرجعية
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Butter - Determination of therefractive index of the fat (Reference method)
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Specifies areference method for the determination of the refractive index of thefat from butter
Standard MFN: 1495
Standard No: 1
الزبدة - تحديد الرقم الهيدروجيني للمصل - طريقة مقياس فرق الجهد
Technical Code: 26
Price: 20
Related Record:
JS No: 1343
JS Date: 01/01/1999
Title: الزبدة - تحديد الرقم الهيدروجيني للمصل - طريقة مقياس فرق الجهد
Approval Date: N/A
Last Status: م ق ا
Last Status Date: N/A
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 2
Language: Arabic
Abstract: تختص بتحديد الرقم الهيدروجيني لمصل الزبدة بطريقة مقياس فرق الجهد
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Butter - Determination of pH of the serum - Potentiometric method
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Specifies a potentiometric methodfor the determination of the pH of the serum from all type of butter
Standard MFN: 1502
Standard No: 1
الحليب ومنتجاته - الزبدة
Technical Code: 11
Price: 20
Related Record:
JS No: 116
JS Date: 01/04/2002
Title: الحليب ومنتجاته - الزبدة
Approval Date: 25/07/2002
Last Status: ل غ
Last Status Date: 30/04/2013
Publication Date: 01/10/2002
Effect Date: 01/01/2003
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 3
Language: English
Abstract: تختص هذه المواصفة بالزبدة المعدة للاستهلاك المباشر او لتصنيع منتجات اخرى
Legal Situation: ل
Related Record (ENG):
Title (ENG): Milk and milk products - Butter
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Concerns butter which prepared for direct consumption or for manufacuring another product
Standard MFN: 1939
Standard No: 1
الزيوت والدهون - زبدة الكاكاو
Technical Code: 26
Price: 20
Related Record:
JS No: 602
JS Date: 01/06/2004
Title: الزيوت والدهون - زبدة الكاكاو
Approval Date: 28/01/2004
Last Status: ل غ
Last Status Date: 17/02/2014
Publication Date: 01/04/2004
Effect Date: 01/07/2004
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 4
Language: English
Abstract: تختص بالاشتراطات الواجب توفرها بزبدة الكاكاو بانواعها المختلفة والتي تستعمل في الصناعات الغذائية
Legal Situation: ل
Related Record (ENG):
Title (ENG): Fats and oils - Cocoa butter
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Specifies all kinds of cocoa butter which used in food industries
Standard MFN: 2034
Standard No: 1
الحليب ومنتجات الحليب - الزبدة
Technical Code: 11
Price: 20
Related Record:
JS No: 116
JS Date: 01/04/2012
Title: الحليب ومنتجات الحليب - الزبدة
Approval Date: 20/12/2012
Last Status: ل غ
Last Status Date: 01/02/2022
Publication Date: 31/01/2013
Effect Date: 30/04/2013
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 5
Language: English
Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في الزبدة المعدة للاستهلاك المباشر أو لتصنيع منتجات أخرى بما يتطابق مع التعريف الوارد في البند 3-1.
Legal Situation: ل
Related Record (ENG):
Title (ENG): Milk and milk products - Butter
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Concerns butter which prepared for direct consumption or for manufacuring another product
Standard MFN: 4239
Standard No: 1
الحليب ومنتجات الحليب - الزبدة - تحديد معامل إنكسار الدهن (الطريقة المرجعية)
Technical Code: 11
Price: 20
Related Record:
JS No: 1345
JS Date: 01/07/2012
Title: الحليب ومنتجات الحليب - الزبدة - تحديد معامل إنكسار الدهن (الطريقة المرجعية)
Approval Date: 12/09/2012
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 16/01/2013
Publication Date: 16/10/2012
Effect Date: 16/01/2013
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 3
Language: Arabic
Abstract: تختص المواصفة بتحديد معامل انكسار الدهن في الزبدة حسب الطريقة المرجعية
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Milk and milk products - Butter - Determination of refractive index of the fat (reference method)
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This Jordanian Standard specifies a reference method for the determination of the refractive index of the fat obtained by melting butter.
Standard MFN: 4252
Standard No: 1
الحليب ومنتجات الحليب - الزبدة - تحديد محتوى الملح
Technical Code: 11
Price: 20
Related Record:
JS No: 1337
JS Date: 01/07/2012
Title: الحليب ومنتجات الحليب - الزبدة - تحديد محتوى الملح
Approval Date: 12/09/2012
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 16/01/2013
Publication Date: 16/10/2012
Effect Date: 16/01/2013
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 5
Language: Arabic
Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في طريقة فحص محتوى الملح بالزبدة.
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Milk and milk products - Butter - Determination of salt content
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This Jordanian Standard specifies a method for the determination of the salt content of butter. The method is applicable to all types of butter containing more than 0,1 % (mass fraction) of salt.
Standard MFN: 4253
Standard No: 1
الزيوت والدهون - زبدة الكاكاو
Technical Code: 26
Price: 20
Related Record:
JS No: 602
JS Date: 01/12/2013
Title: الزيوت والدهون - زبدة الكاكاو
Approval Date: 10/10/2013
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 17/02/2014
Publication Date: 17/11/2013
Effect Date: 17/02/2014
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 4
Language: English
Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها بزبدة الكاكاو بأنواعها المختلفة والتي تدخل في صناعة الشوكولاته ومنتجاتها.
Legal Situation: ل
Related Record (ENG):
Title (ENG): Fats and oils - Cocoa butter
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This standard is concerned with the requirement that should be available in cocoa butter
Standard MFN: 4324
Standard No: 1
الحليب ومنتجات الحليب - الزبدة - تحديد محتوى الرطوبة والجوامد اللادهنية والدهن الجزء 1: تحديد محتوى الرطوبة (الطريقة المرجعية)
Technical Code: 11
Price: 20
Related Record:
JS No: 1355-1
JS Date: 01/08/2019
Title: الحليب ومنتجات الحليب - الزبدة - تحديد محتوى الرطوبة والجوامد اللادهنية والدهن الجزء 1: تحديد محتوى الرطوبة (الطريقة المرجعية)
Approval Date: 20/03/2019
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 16/09/2019
Publication Date: 16/06/2019
Effect Date: 16/09/2019
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 6
Language: Arabic
Abstract: تحدد المواصفة القياسية الأردنية رقم ( 1355-1) طريقة مرجعية لتحديد محتوى الرطوبة في الزبدة
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Milk and milk Products - Butter - Determination of moisture , nonfat solids and fat contents Part 1: Determination of non-fat solids content (Reference method
Notes (ENG):
Abstract (ENG): JS standard 1355-1 specifies the reference method for the determination of the moisture content of butter.
Standard MFN: 5000
Standard No: 1
الحليب ومنتجات الحليب - الزبدة - تحديد محتوى الرطوبة والجوامد اللادهنية والدهن الجزء 2: تحديد محتوى الجوامد اللادهنية (الطريقة المرجعية)
Technical Code: 11
Price: 20
Related Record:
JS No: 1355-2
JS Date: 01/08/2019
Title: الحليب ومنتجات الحليب - الزبدة - تحديد محتوى الرطوبة والجوامد اللادهنية والدهن الجزء 2: تحديد محتوى الجوامد اللادهنية (الطريقة المرجعية)
Approval Date: 20/03/2019
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 16/09/2019
Publication Date: 16/06/2019
Effect Date: 16/09/2019
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 6
Language: Arabic
Abstract: تحدد المواصفة القياسية الأردنية رقم ( 1355-2) طريقة مرجعية لتحديد تحديد محتوى الجوامد اللادهنية في الزبدة
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Milk and milk Products - Butter - Determination of moisture , nonfat solids and fat contents Part 2: Determination of non-fat solids content (Reference method)
Notes (ENG):
Abstract (ENG): JS standard 1355-2 specifies the reference method for the determination of the non-fat solids content of butter.
Standard MFN: 5000
Standard No: 1
الحليب ومنتجات الحليب - الزبدة - تحديد محتوى الرطوبة والجوامد اللادهنية والدهن الجزء 3: حساب محتوى الدهن
Technical Code: 11
Price: 20
Related Record:
JS No: 1355-3
JS Date: 01/08/2019
Title: الحليب ومنتجات الحليب - الزبدة - تحديد محتوى الرطوبة والجوامد اللادهنية والدهن الجزء 3: حساب محتوى الدهن
Approval Date: 20/03/2019
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 16/09/2019
Publication Date: 16/06/2019
Effect Date: 16/09/2019
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 2
Language: Arabic
Abstract: تحدد المواصفة القياسية الأردنية رقم ( 1355-3) طريقة مرجعية لحساب محتوى الدهن في الزبدة.
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Milk and milk Products - Butter - Determination of moisture , nonfat solids and fat contents Part 3: Calculation of fat content
Notes (ENG):
Abstract (ENG): JS standard 1355-3 specifies a method for the calculation of the fat content of butter.
Standard MFN: 5000
Standard No: 1
الحليب ومنتجات الحليب - الزبدة
Technical Code: 11
Price: 20
Related Record:
JS No: 116
JS Date: 01/07/2021
Title: الحليب ومنتجات الحليب - الزبدة
Approval Date: 07/09/2021
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 01/02/2022
Publication Date: 01/11/2021
Effect Date: 01/02/2022
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 5
Language: English
Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في منتج الزبدة المعدة للاستهلاك المباشر أو لتصنيع منتجات أخرى
Legal Situation: ل
Related Record (ENG):
Title (ENG): Milk and milk products - Butter
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This Jordanian standard is concerned with the requirements that must be met in Butter product that is prepared for direct consumption or as input for further products
Standard MFN: 5000
Standard No: 1
الحليب ومنتجات الحليب - الزبدة التعديل 1/2023
Technical Code: 11
Price: 5
Related Record:
JS No: 116-Amd1
JS Date: 01/07/2023
Title: الحليب ومنتجات الحليب - الزبدة التعديل 1/2023
Approval Date: 29/05/2023
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 02/07/2023
Publication Date: 02/07/2023
Effect Date: 02/07/2023
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 2
Language: English
Abstract:
Legal Situation: ل
Related Record (ENG):
Title (ENG): Milk and milk products - Butter Amendment 1:2023
Notes (ENG):
Abstract (ENG):
Standard MFN: 5000
Standard No: 1