Food microbiology Standards

Food microbiology Standards

MFN: 1202
الحليب ومنتجات احليب - تعداد ميكروبات الكوليفورم الجزء 1: طريقة العد الكلي على درجة حرارة 30 س

Technical Code: 11

Price: 20

Related Record:

JS No: 1512-1

JS Date: 01/07/2003

Title: الحليب ومنتجات احليب - تعداد ميكروبات الكوليفورم الجزء 1: طريقة العد الكلي على درجة حرارة 30 س

Approval Date: 23/01/2003

Last Status: ل غ

Last Status Date: 16/02/2015

Publication Date: 15/05/2003

Effect Date: 15/08/2003

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 7

Language: Arabic

Abstract: تختص هذه المواصفة بطريقة الفحص للحليب في تعداد ميكروبات الكوليفورم الجزء 1: طريقة العد الكلي على درجة حرارة 30 س

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Milk and milk products - Enumeration of colifoms - Part 1 : Colony count techniques at 30 C

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Specifies a method for the enumeration of coliforms by means of the colony count techniques at 30 C

Standard MFN: 1202

Standard No: 1

MFN: 1203
الحليب ومنتجات الحليب - تعداد ميكروبات الكوليفورم الجزء 2: طريقة العد الاكثر احتمالا على درجة حرارة 30 س

Technical Code: 11

Price: 20

Related Record:

JS No: 1512-2

JS Date: 01/07/2003

Title: الحليب ومنتجات الحليب - تعداد ميكروبات الكوليفورم الجزء 2: طريقة العد الاكثر احتمالا على درجة حرارة 30 س

Approval Date: 23/01/2003

Last Status: ل غ

Last Status Date: 16/02/2015

Publication Date: 15/05/2003

Effect Date: 15/08/2003

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 8

Language: Arabic

Abstract: تختص هذه الواصفة بطرق تعداد ميكروبات الكوليفورم الجزء الثاني طريقة العد الاكثر احتمالا على درجة 30 س

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Milk and milk products - Enumeration of coliforms - Part 2 : Most probable number technique at 30 C

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Specifies a method for enumeration of coliforms by means of the culture techniques involving liquid medium and calculation of the most probable number (MPN) after incubation at 30 C

Standard MFN: 1203

Standard No: 1

MFN: 1309
الحليب ومنتجات الحليب - الكشف عن صنف السالمونيلا

Technical Code: 11

Price: 20

Related Record:

JS No: 1516

JS Date: 01/07/2003

Title: الحليب ومنتجات الحليب - الكشف عن صنف السالمونيلا

Approval Date: 23/01/2003

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 15/08/2003

Publication Date: 15/05/2003

Effect Date: 15/08/2003

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 23

Language: Arabic

Abstract: تختص هذه المواصفة بطريقة الكشف عن السالمونيلا في الحليب

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Milk and milk products - Detection of salmonella spp.

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Specifies a method for the detection of salmonella spp. in milk and milk products

Standard MFN: 1309

Standard No: 1

MFN: 2062
علم الاحياء الدقيقة للاغذية والأعلاف - الطريقة الافقية لعد الاحياء الدقيقة - طريقة العد الكلي على درجة حرارة 30س

Technical Code: 11

Price: 20

Related Record:

JS No: 1515

JS Date: 01/02/2003

Title: علم الاحياء الدقيقة للاغذية والأعلاف - الطريقة الافقية لعد الاحياء الدقيقة - طريقة العد الكلي على درجة حرارة 30س

Approval Date: 12/10/2003

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 01/03/2004

Publication Date: 01/12/2003

Effect Date: 01/03/2004

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 9

Language: Arabic

Abstract: تختص هذه المواصفة بطريق الفحص للاحياء الدقيقة في الاغذية والاعلاف

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Microbiology of food and animal feeding stuffs- Horizontal method for the enumeration of microorganisms-colony-count technique at 30 c

Notes (ENG): this standard was amended in the same year in official gazette no. 4597

Abstract (ENG): this standard specifies ahorizontal method for the enumeration of microorganisms by counting the colonies growing in solid medium after aerobic incubation at 30 c

Standard MFN: 2062

Standard No: 1

MFN: 2089
تقييم المخاطر الميكروبية في الغذاء

Technical Code: 29

Price: 20

Related Record:

JS No: 1518

JS Date: 01/03/2003

Title: تقييم المخاطر الميكروبية في الغذاء

Approval Date: 12/10/2003

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 01/03/2004

Publication Date: 01/12/2003

Effect Date: 01/03/2004

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 9

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة بتقييم المخاطر الميكروبية في الغذاء

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Microbial risk assessment in food

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard evaluates microbial risk in food

Standard MFN: 2089

Standard No: 1

MFN: 5337
الشؤون الصحية وسلامة الغذاء - ميكروبيولوجيا الأغذية والأعلاف - تحضير عينات الاختبار والمعّلق الأولي والتخفيفات العشرية للفحص الميكروبيولوجي الجزء 3: القواعد الخاصة بتحضير الأسماك ومنتجاتها

Technical Code: 29

Price: 20

Related Record:

JS No: 2056-3

JS Date: 01/06/2013

Title: الشؤون الصحية وسلامة الغذاء - ميكروبيولوجيا الأغذية والأعلاف - تحضير عينات الاختبار والمعّلق الأولي والتخفيفات العشرية للفحص الميكروبيولوجي الجزء 3: القواعد الخاصة بتحضير الأسماك ومنتجاتها

Approval Date: 07/02/2013

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 28/05/2013

Publication Date: 28/02/2013

Effect Date: 28/05/2013

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 12

Language: Arabic

Abstract: يختص هذا الجزء من المواصفة بالقواعد الخاصة بتحضير الاسماك ومنتجاتها لتحضير عينات الاختبار المعلق الاولي للفحص الميكروبيولوجي

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Hygiene affairs and food safety - Microbiology of food and animal feeding stuffs - Preparation of test samples, initial suspension and decimal dilutions for microbiological examination Part 3: Specific rules for the preparation of fish and fishery products

Notes (ENG):

Abstract (ENG): 1-1 This part of Jordanian standard specifies rules for the preparation of fish and fishery product samples and their suspension for microbiological examination when the samples require a different preparation from the method described in ISO 6887-1. ISO 6887-1 defines the general rules for the preparation of the initial suspension and decimal dilutions for microbiological examination.

Standard MFN: 4519

Standard No: 4

MFN: 5340
الشؤون الصحية وسلامة الغذاء - ميكروبيولوجيا الأغذية والأعلاف - تحضير عينات الإختبار والمعّلق الأولي والتخفيفات العشرية للفحص الميكروبيولوجي الجزء 1: القواعد العامة لتحضير المعّلق الأولي والتخفيفات العشرية

Technical Code: 29

Price: 20

Related Record:

JS No: 2056-1

JS Date: 01/06/2013

Title: الشؤون الصحية وسلامة الغذاء - ميكروبيولوجيا الأغذية والأعلاف - تحضير عينات الإختبار والمعّلق الأولي والتخفيفات العشرية للفحص الميكروبيولوجي الجزء 1: القواعد العامة لتحضير المعّلق الأولي والتخفيفات العشرية

Approval Date: 07/02/2013

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 28/05/2013

Publication Date: 28/02/2013

Effect Date: 28/05/2013

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 9

Language: Arabic

Abstract: يختص هذا الجزء من المواصفة بالقواعد العامة لتحضير المعلق الاولي والتخفيفات العشرية في تحضير عينات الاختبار للفحص الميكروبيولوجي

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Hygiene affairs and food safety - Microbiology of food and animal feeding stuffs - Preparation of test samples, initial suspension and decimal dilutions for microbiological examination Part 1: General rules for the preparation of the initial suspension and decimal dilutions

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This part of Jordanian standard defines general rules for the aerobic preparation of the initial suspension and of decimal dilutions for microbiological examinations of products intended for human or animal consumption.

Standard MFN: 4522

Standard No: 1

MFN: 5341
الشؤون الصحية وسلامة الغذاء - ميكروبيولوجيا الأغذية والأعلاف - تحضير عينات الاختبار والمعّلق الأولي والتخفيفات العشرية للفحص الميكروبيولوجي الجزء 2: القواعد الخاصة بتحضير اللحوم ومنتجاتها

Technical Code: 29

Price: 20

Related Record:

JS No: 2056-2

JS Date: 01/06/2013

Title: الشؤون الصحية وسلامة الغذاء - ميكروبيولوجيا الأغذية والأعلاف - تحضير عينات الاختبار والمعّلق الأولي والتخفيفات العشرية للفحص الميكروبيولوجي الجزء 2: القواعد الخاصة بتحضير اللحوم ومنتجاتها

Approval Date: 07/02/2013

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 28/05/2013

Publication Date: 28/02/2013

Effect Date: 28/05/2013

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 16

Language: Arabic

Abstract: هذا الجزء من المواصفة القياسية الأردنية يحدد القواعد الخاصة لإعداد اللحوم وعينات من المنتج وتعليقها للفحص الميكروبيولوجي

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Hygiene affairs and food safety - Microbiology of food and animal feeding stuffs - Preparation of test samples, initial suspension and decimal dilutions for microbiological examination Part 2: Specific rules for the preparation of meat and meat products

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This part of Jordanian standard specifies rules for the preparation of meat and meat product samples and their suspension for microbiological examination when the samples require a different preparation from the method described in ISO 6887-1.

Standard MFN: 4523

Standard No: 1

MFN: 5342
الشؤون الصحية وسلامة الغذاء - ميكروبيولوجيا الأغذية والأعلاف - تحضير عينات الاختبار والمعّلق الأولي والتخفيفات العشرية للفحص الميكروبيولوجي الجزء 5: القواعد الخاصة بتحضير الحليب ومنتجاته

Technical Code: 29

Price: 20

Related Record:

JS No: 2056-5

JS Date: 01/06/2013

Title: الشؤون الصحية وسلامة الغذاء - ميكروبيولوجيا الأغذية والأعلاف - تحضير عينات الاختبار والمعّلق الأولي والتخفيفات العشرية للفحص الميكروبيولوجي الجزء 5: القواعد الخاصة بتحضير الحليب ومنتجاته

Approval Date: 28/03/2013

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 16/07/2013

Publication Date: 16/04/2013

Effect Date: 16/07/2013

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 13

Language: Arabic

Abstract: تختص المواصفة الاردنية بميكروبيولوجيا الأغذية والأعلاف في تحضير عينات الاختبار والمعّلق الأولي والتخفيفات العشرية للفحص الميكروبيولوجي للقواعد الخاصة بتحضير الحليب ومنتجاته

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Hygiene affairs and food safety – Microbiology of food and animal feeding stuffs – Preparation of test samples, initial suspension and decimal dilutions for microbiological examination Part 5: Specific rules for the preparation of milk and milk products

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This part of Jordanian Standard specifies rules for the preparation of samples of milk and milk products and their suspension for microbiological examination when the samples require a different preparation from the general methods specified in ISO 6887-1. ISO 6887-1 defines the general rules for the preparation of the initial suspension and decimal dilutions for microbiological examination.

Standard MFN: 4524

Standard No: 1

MFN: 5343
الشؤون الصحية وسلامة الغذاء - ميكروبيولوجيا الأغذية والأعلاف - تحضير عينات الاختبار والمعّلق الأولي والتخفيفات العشرية للفحص الميكروبيولوجي الجزء 4: القواعد الخاصة بتحضير المنتجات التي ليست من الألبان واللحوم والأسماك

Technical Code: 29

Price: 20

Related Record:

JS No: 2056-4

JS Date: 01/06/2013

Title: الشؤون الصحية وسلامة الغذاء - ميكروبيولوجيا الأغذية والأعلاف - تحضير عينات الاختبار والمعّلق الأولي والتخفيفات العشرية للفحص الميكروبيولوجي الجزء 4: القواعد الخاصة بتحضير المنتجات التي ليست من الألبان واللحوم والأسماك

Approval Date: 28/03/2013

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 16/07/2013

Publication Date: 16/04/2013

Effect Date: 16/07/2013

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 12

Language: Arabic

Abstract: تختص المواصفة الاردنية بتحضير عينات الاختبار والمعّلق الأولي والتخفيفات العشرية للفحص الميكروبيولوجي للقواعد الخاصة بتحضير المنتجات التي ليست من الألبان واللحوم والأسماك

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Hygiene affairs and food safety - Microbiology of food and animal feeding stuffs - Preparation of test samples, initial suspension and decimal dilutions for microbiological examination Part 4: Specific rules for the preparation of products other than milk and milk products, meat and meat products, and fish and fishery products

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This part of Jordanian standard specifies rules for the preparation of samples and decimal dilutions for the microbiological examination of food products other than those covered in other parts of JS 2056. ISO 6887-1:1999 defines the general rules for the preparation of the initial suspension and decimal dilutions for microbiological examination.

Standard MFN: 4525

Standard No: 1

MFN: 5399
الشؤون الصحية وسلامة الغذاء - ميكروبيولوجيا الأغذية والأعلاف - تحضير عينات الاختبار والمعلقّ الأولي والتخفيفات العشرية للفحص الميكروبيولوجي الجزء 6: القواعد الخاصة بتحضير العينات المأخوذة في مراحل الإنتاج الأولي

Technical Code: 29

Price: 20

Related Record:

JS No: 2056-6

JS Date: 01/10/2013

Title: الشؤون الصحية وسلامة الغذاء - ميكروبيولوجيا الأغذية والأعلاف - تحضير عينات الاختبار والمعلقّ الأولي والتخفيفات العشرية للفحص الميكروبيولوجي الجزء 6: القواعد الخاصة بتحضير العينات المأخوذة في مراحل الإنتاج الأولي

Approval Date: 20/08/2013

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 16/12/2013

Publication Date: 16/09/2013

Effect Date: 16/12/2013

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 9

Language: Arabic

Abstract: تختص بالقواعد الخاصة بتحضير العينات والاختبار والمعلق الاولي والتخفيفات العشرية للفحص الميكروبيولوجي في مراحل انتاج الاغذية

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Hygiene affairs and food safety – Microbiology of food and animal feeding stuffs – Preparation of test samples, initial suspension and decimal dilutions for microbiological examination Part 6: Specific rules for the preparation of samples taken at the primary production stage

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This part of Jordanian standard specifies rules for the preparation of samples taken at all stages from the farm to the slaughterhouse and their suspension for microbiological examination when the samples require different preparation from the methods described in ISO 6887-1.

Standard MFN: 4581

Standard No: 1

MFN: 5231
صحة وسلامة الغذاء - المعايير الميكروبيولوجية للمواد الغذائية

Technical Code: 29

Price: 30

Related Record:

JS No: 2013

JS Date: 01/03/2013

Title: صحة وسلامة الغذاء - المعايير الميكروبيولوجية للمواد الغذائية

Approval Date: N/A

Last Status: ع ت

Last Status Date: 15/04/2013

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 68

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالحدود الميكروبيولوجية لبعض المنتجات الغذائية المعدة للاستهلاك البشري وكذلك لبعض المواد التي تستخدم في التصنيع الغذائي.

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food safety - Microbiological criteria for foodstuffs

Notes (ENG):

Abstract (ENG):

Standard MFN: 4413

Standard No: 1