Food additives Standards

Food additives Standards

MFN: 1104
المضافات الغذائية - حمض الخليك الثلجي

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 1195

JS Date: 01/01/2000

Title: المضافات الغذائية - حمض الخليك الثلجي

Approval Date: 19/09/2000

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: 16/10/2000

Effect Date: 16/01/2001

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 2

Language: Arabic

Abstract: تختص هذه المواصفة بحمض الخليك الثلجي

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food additives - Acetic acid, glacial

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Specifies acitic acid, glacial, used as flavouring agent forfood

Standard MFN: 1104

Standard No: 1

MFN: 1172
متفرقات - الخل

Technical Code:

Price: 20

Related Record:

JS No: 311

JS Date: 01/01/1998

Title: متفرقات - الخل

Approval Date: N/A

Last Status: ل غ

Last Status Date: N/A

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 7

Language: Unknown

Abstract: تختص بكافة اصناف الخل

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Miscellaneous - Vinegar

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Concerns all kinds of vinegar

Standard MFN: 1172

Standard No: 1

MFN: 1173
الخمائر - خميرة الخبز

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 295

JS Date: 01/01/1998

Title: الخمائر - خميرة الخبز

Approval Date: N/A

Last Status: ل غ

Last Status Date: 01/12/2022

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 5

Language: English

Abstract: تختص بخميرة الخبز باصنافها المختلفة, الرطبة المضغوطة والجافة النشطة

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Yeasts - Baker's yeast

Notes (ENG): /

Abstract (ENG): Concerns different types of baker's yeast; pressed-wet and dry-active

Standard MFN: 1173

Standard No: 1

MFN: 129
مساحيق الاغذية - مسحوق الخبيز

Technical Code:

Price: 20

Related Record:

JS No: 129

JS Date: 01/01/1988

Title: مساحيق الاغذية - مسحوق الخبيز

Approval Date: N/A

Last Status: ل غ

Last Status Date: 16/11/2006

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 4

Language: English

Abstract: تختص بمسحوق الخبيز

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food powders - Baking powder

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard specifies with bakingpowder

Standard MFN: 129

Standard No: 1

MFN: 1305
الإضافات الغذائية - الخل

Technical Code:

Price: 20

Related Record:

JS No: 311

JS Date: 01/01/1999

Title: الإضافات الغذائية - الخل

Approval Date: 11/12/2000

Last Status: ل غ

Last Status Date: 01/05/2005

Publication Date: 01/02/2001

Effect Date: 11/12/2000

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 7

Language: Unknown

Abstract: تختص بكافة اصناف الخل من حيث التعاريف والمواد الخام والاشتراطات العامة والصحية والاضافات الغذائية المسموحة والملوثات المعدنية والتعبئة وبطاقة البيان

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food additives - Vinegar

Notes (ENG): /

Abstract (ENG): Concerns allkinds of vinegar; thier definitions, optional raw materials, standard

Standard MFN: 1305

Standard No: 1

MFN: 146
المواد الحافظة - حمض البنزويك وبنزوات الصوديوم وبنزوات البوتاسيوم المستخدمة في حفظ المواد الغذائية

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 146

JS Date: 01/01/1980

Title: المواد الحافظة - حمض البنزويك وبنزوات الصوديوم وبنزوات البوتاسيوم المستخدمة في حفظ المواد الغذائية

Approval Date: N/A

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 9

Language: English

Abstract: تشمل حمض البنزويك و بنزوات الصوديوم و بنزوات البوتاسيوم المستخدمة جميعها في المواد الغذائية

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Preservatives - Benzoic acid, sodium and potassium benzoate used in food preservation

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Concerns benzoic acid, sodium andpotassium benzoate used for food preservation

Standard MFN: 146

Standard No: 1

MFN: 1717
المضافات الغذائية

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 94

JS Date: 01/01/2000

Title: المضافات الغذائية

Approval Date: 11/12/2000

Last Status: ل غ

Last Status Date: 16/09/2010

Publication Date: 01/02/2001

Effect Date: 01/05/2001

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 4

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة بالمضافات التي تستخدم في المواد الغذائية

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food additives

Notes (ENG):

Abstract (ENG): contains lists of food additives which areclassified according their safety in food

Standard MFN: 1717

Standard No: 1

MFN: 1718
المضافات الغذائية - حمض الفسفوريك للأستخدام الغذائي

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 824

JS Date: 01/01/2000

Title: المضافات الغذائية - حمض الفسفوريك للأستخدام الغذائي

Approval Date: 11/12/2000

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: 01/02/2001

Effect Date: 01/05/2001

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 3

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة بالاشتراطات الواجب توفرها بحمض الفسفوريك المستخدم في الصناعات الغذائية

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food additives - Phosphoric acid food grade

Notes (ENG): /

Abstract (ENG): concerns foodgrade phosphoric acid used as a food additives in food industry

Standard MFN: 1718

Standard No: 1

MFN: 1848
بطاقة البيان - بطاقة بيان المضافات الغذائية

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 672

JS Date: 01/01/2001

Title: بطاقة البيان - بطاقة بيان المضافات الغذائية

Approval Date: 21/11/2001

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: 13/12/2001

Effect Date: 31/03/2002

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 6

Language: English

Abstract: تبين المواصفة التعاريف الخاصة بالمضافات وطريقة عرض المعلومات التي يجب توفرها على عبوات المضافات

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Labelling - Labelling of food additives

Notes (ENG): /

Abstract (ENG): Concerns labelling of food additives

Standard MFN: 1848

Standard No: 1

MFN: 1858
المضافات الغذائية - الكحول الايثيلي

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 1471

JS Date: 01/01/2001

Title: المضافات الغذائية - الكحول الايثيلي

Approval Date: 28/06/2001

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: 30/07/2001

Effect Date: 30/10/2001

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 3

Language: Arabic

Abstract: تختص هذه المواصفة بتعريف وصفات المضاف الغذائي الكحول الايثلي

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food additives - Ethyl alcohol

Notes (ENG): /

Abstract (ENG): Concerns of ethyl alcohol as food additives

Standard MFN: 1858

Standard No: 1

MFN: 2180
المضافات الغذائية - الخل

Technical Code:

Price: 20

Related Record:

JS No: 311

JS Date: 01/01/2004

Title: المضافات الغذائية - الخل

Approval Date: 26/12/2004

Last Status: ل غ

Last Status Date: 16/01/2013

Publication Date: 01/02/2005

Effect Date: 01/05/2005

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 7

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة بالاشتراطات الواجب توفرها في كافة اصناف الخل

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food Additives - Vinegar

Notes (ENG):

Abstract (ENG): this standard determines specifications that must exist in all kinds of vinegar

Standard MFN: 2180

Standard No: 1

MFN: 2556
المضافات الغذائية - مسحوق الخبيز

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 129

JS Date: 01/04/2006

Title: المضافات الغذائية - مسحوق الخبيز

Approval Date: 18/07/2006

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 16/11/2006

Publication Date: 16/08/2006

Effect Date: 16/11/2006

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 3

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة بوضع تعريف مسحوق الخبيز ومكوناته والاشتراطات الخاصة به وطرق التعبئة والتدوال وما يتعلق ببطاقة البيان

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food additives - Baking powder

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard specifies definitions about baking powder, components, the special conditions with it and fill methods and labelling requirements

Standard MFN: 2556

Standard No: 1

MFN: 295
الخمائر - الخميرة

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 295

JS Date: 01/01/1983

Title: الخمائر - الخميرة

Approval Date: N/A

Last Status: ل غ

Last Status Date: N/A

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 7

Language: Unknown

Abstract: تشمل الخميرة المستخدمة في تحضير الخبز و المعجنات للاصناف: 1- الخميرة الطازجة الرطبة 2- الخميرة الجافة النشطة 3- الخميرة الجافة غير النشطة

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Yeasts - Yeast

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Concerns three typesof yeasts used in bread making which are wet-fresh yeast, active-dryyeast and inactive-dry yeast

Standard MFN: 295

Standard No: 1

MFN: 32
الاملاح - ملح الطعام (كلوريد الصوديوم)

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 32

JS Date: 01/01/1995

Title: الاملاح - ملح الطعام (كلوريد الصوديوم)

Approval Date: N/A

Last Status: ل غ

Last Status Date: 16/01/2013

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 7

Language: English

Abstract: تشمل الملح المستخدم غذائيا اما للاستهلاك المباشر و يسمى ملح طعام للمائدة او لاغراض الصناعات الغذائية

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Salts - Food grade salt (sodiumchloride)

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Concerns food grade salt (sodium chloride) for direct use as a tablesalt or for food industries

Standard MFN: 32

Standard No: 1

MFN: 5218
الخل

Technical Code: 25

Price: 20

Related Record:

JS No: 311

JS Date: 01/01/2012

Title: الخل

Approval Date: 12/09/2012

Last Status: ل غ

Last Status Date: 01/07/2021

Publication Date: 16/10/2012

Effect Date: 16/01/2013

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 7

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في كافة أنواع الخل الواردة في البند 3.

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Vinegar

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard is concerned with the requirement that should be available in vinegar.

Standard MFN: 4400

Standard No: 1

MFN: 5684
المواصفة العامة للمضافات الغذائية

Technical Code: 29

Price: 20

Related Record:

JS No: 94

JS Date: 01/07/2017

Title: المواصفة العامة للمضافات الغذائية

Approval Date: 23/05/2017

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 02/10/2017

Publication Date: 02/07/2017

Effect Date: 02/10/2017

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 50

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالمضافات الغذائية المسموح باستخدامها حسب قوائم هيئة الدستور الغذائي والتشريعات الأوروبية ذات العلاقة والاشتراطات الواجب توفرها عند استخدامها في الأغذية.

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): General standard for food additives

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This Jordanian standard is concerned with the food additives that are allowed to be used according to the Codex Alimentarius Commission and the relevant European legislation and the requirements when used in food.

Standard MFN: 4866

Standard No: 1

MFN: 6008
الخل

Technical Code: 55

Price: 20

Related Record:

JS No: 311

JS Date: 01/04/2021

Title: الخل

Approval Date: 15/02/2021

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 01/07/2021

Publication Date: 01/04/2021

Effect Date: 01/07/2021

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 8

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في أنواع الخلّ الوارد تعريفها ضمن المواصفة القياسية الاردنية.

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Vinegar

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This Jordanian standard is concerned with the requirements in the types of Vinegar that are mentioned in this Jordanian standard.

Standard MFN: 5000

Standard No: 1

MFN: 6184
خميرة الخبيز

Technical Code: 25

Price: 20

Related Record:

JS No: 295

JS Date: 01/09/2022

Title: خميرة الخبيز

Approval Date: 21/07/2022

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 01/12/2022

Publication Date: 01/09/2022

Effect Date: 01/12/2022

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 6

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في خميرة الخبيز بأنواعها الوارد تعاريفها في البند 3 من هذه المواصفة القياسية الأردنية

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Baker's yeast

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This Jordanian Standard shall be concerned with the requirements to be met in the yeast of bread of all kinds defined in item 3 of this Jordanian Standard

Standard MFN: 5000

Standard No: 1

MFN: 632
المضافات الغذائية - الوان الكراميل

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 632

JS Date: 01/01/2000

Title: المضافات الغذائية - الوان الكراميل

Approval Date: 19/09/2000

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: 16/10/2000

Effect Date: 16/01/2001

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 11

Language: Arabic

Abstract: تختص بالكرميل المستعمل كصبغ غذائي في الصناعة الغذائية

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food additives - Caramel colours

Notes (ENG): /

Abstract (ENG): Concerns caramel colours used as food colours in foodindustry

Standard MFN: 632

Standard No: 1

MFN: 633
المضافات الغذائية - السوربيتول

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 633

JS Date: 01/01/2000

Title: المضافات الغذائية - السوربيتول

Approval Date: 19/09/2000

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: 16/10/2000

Effect Date: 16/01/2001

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 5

Language: Arabic

Abstract: تختص بالسوربيتول المستعمل كعامل تحلية و مدبل و منحي للايونات و مكون للبنية و مثبت في الصناعة الغذائية

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food additives - Sorbitol

Notes (ENG): /

Abstract (ENG): Concerns sorbitol used as a sweetening agent, humectant, sequestrant,texturizer and stabilizer in food industry

Standard MFN: 633

Standard No: 1

MFN: 634
المضافات الغذائية - شراب السوربيتول

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 634

JS Date: 01/01/2000

Title: المضافات الغذائية - شراب السوربيتول

Approval Date: 19/09/2000

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: 16/10/2000

Effect Date: 16/01/2001

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 2

Language: Arabic

Abstract: تختص بشراب السوربيتول المستعمل كعامل تحلية و مدبل و منحي للايونات و مكون للبنية في الصناعة الغذائية

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food additives - Sorbitol syrup

Notes (ENG): /

Abstract (ENG): Concerns sorbitol syrup used as a sweetening agent,humectant, sequestrant and texturizer in food industry

Standard MFN: 634

Standard No: 1

MFN: 635
المضافات الغذائية - الزايليتول

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 635

JS Date: 01/01/2000

Title: المضافات الغذائية - الزايليتول

Approval Date: 19/09/2000

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: 16/10/2000

Effect Date: 16/01/2001

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 5

Language: Arabic

Abstract: تختص بالزايلتيول المستعمل كعامل تحلية و مدبل في الصناعة الغذائية

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food additives - Xylitol

Notes (ENG): /

Abstract (ENG): Concerns xylitol used as a sweetening agent and humectant in foodindustry

Standard MFN: 635

Standard No: 1

MFN: 636
المضافات الغذائية - الكربون المنشط (درجة غذائية)

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 636

JS Date: 01/01/2000

Title: المضافات الغذائية - الكربون المنشط (درجة غذائية)

Approval Date: 19/09/2000

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: 01/10/2000

Effect Date: 16/01/2001

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 4

Language: Arabic

Abstract: تختص بالكربون الغذائي الفعال المستعمل كماص و عامل لازالة اللون في الصناعة الغذائية

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food additives - Activated carbon(food grade)

Notes (ENG): /

Abstract (ENG): Concerns food-grade activated carbonused as absorbent and decolorizing in food industry

Standard MFN: 636

Standard No: 1

MFN: 637
المضافات الغذائية - الزيت المعدني

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 637

JS Date: 01/01/2000

Title: المضافات الغذائية - الزيت المعدني

Approval Date: 19/09/2000

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: 16/10/2000

Effect Date: 16/01/2001

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 3

Language: Arabic

Abstract: تختص بالزيت المعدني المستعمل كعامل تحرير و مزلق و غطاء واقي في الصناعة الغذائية

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food additives - Mineral oil

Notes (ENG): /

Abstract (ENG): Concerns mineral oil used as a release agent, lubricant andprotective coating

Standard MFN: 637

Standard No: 1

MFN: 638
المضافات الغذائية - صمغ الكزانثان

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 638

JS Date: 01/01/2000

Title: المضافات الغذائية - صمغ الكزانثان

Approval Date: 19/09/2000

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: 16/10/2000

Effect Date: 16/01/2001

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 4

Language: Arabic

Abstract: تختص بصمغ الكزانتان المستعمل كعامل مكثف و مثبت في الصناعة الغذائية

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food additives - Xanthan gum

Notes (ENG): /

Abstract (ENG): Concerns xanthan gum used as a thickening agent and stabilizer infood industry

Standard MFN: 638

Standard No: 1

MFN: 639
المضافات الغذائية - السكارين

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 639

JS Date: 01/01/2000

Title: المضافات الغذائية - السكارين

Approval Date: 19/09/2000

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: 16/10/2000

Effect Date: 16/01/2001

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 4

Language: Arabic

Abstract: تختص بالسكارين المستعمل كعامل تحلية في الصناعة الغذائية

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food additives - Saccharin

Notes (ENG): /

Abstract (ENG): Concerns saccharin used as a sweetening agent in food industry

Standard MFN: 639

Standard No: 1

MFN: 640
المضافات الغذائية - راتنج البابريكا

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 640

JS Date: 01/01/2000

Title: المضافات الغذائية - راتنج البابريكا

Approval Date: 19/09/2000

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: 16/10/2000

Effect Date: 16/01/2001

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 4

Language: Arabic

Abstract: تختص براتنج البابريكا الزيتي المستعمل كصبغ غذائي و عامل منكه في الصناعة الغذائية

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food additives - Paprika oleoresin

Notes (ENG): /

Abstract (ENG): Concerns paprika oleoresin used as a food colour andflavouring agent in food idustry

Standard MFN: 640

Standard No: 1

MFN: 641
المضافات الغذائية - شمع البرافين

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 641

JS Date: 01/01/2000

Title: المضافات الغذائية - شمع البرافين

Approval Date: 19/09/2000

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: 16/10/2000

Effect Date: 16/01/2001

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 10

Language: Arabic

Abstract: تختص بشمع البرافين المستعمل كأساس للعلكة و كطبقة واقية و عامل ضد الرغوة في الصناعة الغذائية

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food additives - Paraffin wax

Notes (ENG):

Abstract (ENG):

Standard MFN: 641

Standard No: 1

MFN: 642
المضافات الغذائية - الكلوروفيلات

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 642

JS Date: 01/01/2000

Title: المضافات الغذائية - الكلوروفيلات

Approval Date: 19/09/2000

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: 16/10/2000

Effect Date: 16/01/2001

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 12

Language: Arabic

Abstract: تختص بالكلوروفيل المستعمل كصبغ غذائي في الصناعة الغذائية

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food additives - Chlorophylls

Notes (ENG): /

Abstract (ENG): Concerns chlorophylls used as a food colour in food industry

Standard MFN: 642

Standard No: 1

MFN: 643
المضافات الغذائية - الباتنت الأزرق

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 643

JS Date: 01/01/2000

Title: المضافات الغذائية - الباتنت الأزرق

Approval Date: 19/09/2000

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: 16/10/2000

Effect Date: 16/01/2001

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 3

Language: Arabic

Abstract: تختص بالباتنت الازرق المستعمل كمادة ملونة في الصناعة الغذائية

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food additives - Patent blue

Notes (ENG): /

Abstract (ENG): Concerns patent blue used as a food colour in food industry

Standard MFN: 643

Standard No: 1

MFN: 644
المضافات الغذائية - شراب المالتيتول

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 644

JS Date: 01/01/2000

Title: المضافات الغذائية - شراب المالتيتول

Approval Date: 19/09/2000

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: 16/10/2000

Effect Date: 16/01/2001

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 4

Language: Arabic

Abstract: تختص بشراب الجلوكوز المهدرج المستعمل كبديل للسكر في الصناعة الغذائية

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food additives - Maltitol syrup

Notes (ENG): /

Abstract (ENG): Concerns hydrogenated glucose syrups used as a sugarsubstitute in food industry

Standard MFN: 644

Standard No: 1

MFN: 645
المضافات الغذائية - الصمغ العربي

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 645

JS Date: 01/01/2000

Title: المضافات الغذائية - الصمغ العربي

Approval Date: 19/09/2000

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: 16/10/2000

Effect Date: 16/01/2001

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 3

Language: Arabic

Abstract: تختص بالصمغ العربي المستعمل كمستحلب و مثبت و عامل مكثف في الصناعة الغذائية

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food additives - Arabic gum (Acacia gum)

Notes (ENG): /

Abstract (ENG): Concerns arabic gum (acacia gum) used asemulsifier, stabilizer and thickening agent in food industry

Standard MFN: 645

Standard No: 1

MFN: 646
المضافات الغذائية - الاخضر الصامد

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 646

JS Date: 01/01/2000

Title: المضافات الغذائية - الاخضر الصامد

Approval Date: 19/09/2000

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: 16/10/2000

Effect Date: 16/01/2001

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 4

Language: Arabic

Abstract: تختص بالاخضر الصامد الذي يستعمل كمادة ملونة في الصناعة الغذائية

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food additives - Fast green (FCF)

Notes (ENG): /

Abstract (ENG): Concerns fast green FCF used as a food colour in foodindustry

Standard MFN: 646

Standard No: 1

MFN: 647
المضافات الغذائية - الكاراجينان

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 647

JS Date: 01/01/2000

Title: المضافات الغذائية - الكاراجينان

Approval Date: 19/09/2000

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: 16/10/2000

Effect Date: 16/01/2001

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 7

Language: Arabic

Abstract: تختص بالكاراجينان المستعمل كمكثف و عامل تجلتن و مثبت في الصناعة الغذائية

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food additives - Carrageenan

Notes (ENG): /

Abstract (ENG): Concerns carrageenan used as a thickener, gelling agent andstabilizer in food industry

Standard MFN: 647

Standard No: 1

MFN: 648
المضافات الغذائية - بيكربونات الأمونيوم

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 648

JS Date: 01/01/2000

Title: المضافات الغذائية - بيكربونات الأمونيوم

Approval Date: 19/09/2000

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: 16/10/2000

Effect Date: 16/01/2001

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 2

Language: Arabic

Abstract: تختص ببيكربونات الامونيوم المستعمل كعامل استخلاص في الصناعة الغذائية

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food additives - Ammonium hydrogen carbonate ammonium bicarbonate

Notes (ENG): /

Abstract (ENG): Concerns ammonium hydrogencarbonate used as a raising agent in food industry

Standard MFN: 648

Standard No: 1

MFN: 649
المضافات الغذائية - حمض الستريك

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 649

JS Date: 01/01/2000

Title: المضافات الغذائية - حمض الستريك

Approval Date: 19/09/2000

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: 16/10/2000

Effect Date: 16/01/2001

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 5

Language: Arabic

Abstract: تختص بحمض الستريك المستعمل كمضاد للاكسدة و حافز معاون منحي للايونات و محمض و عامل منكه في الصناعة الغذائية

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food additives - Citric acid

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Concerns citric acid used as an antioxidant, synergist,sequestrant, acidulant and flavouring agent in food industry

Standard MFN: 649

Standard No: 1

MFN: 650
المضافات الغذائية - حمض الطرطريك (-(+)L)

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 650

JS Date: 01/01/2000

Title: المضافات الغذائية - حمض الطرطريك (-(+)L)

Approval Date: 19/09/2000

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: 16/10/2000

Effect Date: 16/01/2001

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 2

Language: Arabic

Abstract: تختص بحمض الطرطريك المستعمل كمساعد لمضادات الاكسدة و محمض و عامل فصل في الصناعة الغذائية

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food additives - Tartaric acid (L(+)-)

Notes (ENG): /

Abstract (ENG): Concerns L(+)- tartaric acid used as asynergist for antioxidants, acidulant and sequestrant in foodindustry

Standard MFN: 650

Standard No: 1

MFN: 651
المضافات الغذائية - حمض الطرطريك (-DL)

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 651

JS Date: 01/01/2000

Title: المضافات الغذائية - حمض الطرطريك (-DL)

Approval Date: 19/09/2000

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: 16/10/2000

Effect Date: 16/01/2001

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 2

Language: Arabic

Abstract: تختص بحمض الطرطريك المستعمل كحافز لمضادات الاكسدة و عامل مستحلب و محمض و منحي للايونات في الصناعة الغذائية

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food additives - Tartaric acid (DL-)

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Concerns dl-tartaric acid used as a synergist for antioxidants,acidulant, emulsifier and sequestrant in food industry

Standard MFN: 651

Standard No: 1

MFN: 652
المضافات الغذائية - حمض الاسكوربيك

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 652

JS Date: 01/01/2000

Title: المضافات الغذائية - حمض الاسكوربيك

Approval Date: 19/09/2000

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: 16/10/2000

Effect Date: 16/01/2001

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 2

Language: Arabic

Abstract: تختص بحمض الاسكوربيك المستخدم كمانع للاكسدة في الصناعة الغذائية

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food additives - Ascorbic acid

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Concerns ascorbic acid used as an antioxidant in foodindustry

Standard MFN: 652

Standard No: 1

MFN: 653
المضافات الغذائية - الليسثينات

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 653

JS Date: 01/01/2000

Title: المضافات الغذائية - الليسثينات

Approval Date: 19/09/2000

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: 16/10/2000

Effect Date: 16/01/2001

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 7

Language: Arabic

Abstract: تختص بالليسثين المستعمل كعامل مستحلب و مضاد للاكسدة في الصناعات الغذائية

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food additives - Lecithins

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Concernslecithins used as emulsifiying agent and antioxidant in food industry

Standard MFN: 653

Standard No: 1

MFN: 654
المضافات الغذائية - الأناتو

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 654

JS Date: 01/01/2000

Title: المضافات الغذائية - الأناتو

Approval Date: 19/09/2000

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: 16/10/2000

Effect Date: 16/01/2001

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 5

Language: Arabic

Abstract: تختص بالاناتو المستعمل كصبغ غذائي في الصناعة الغذائية

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food additives - Annatto

Notes (ENG): /

Abstract (ENG): Concerns annatto used as a foodcolour in food industry

Standard MFN: 654

Standard No: 1

MFN: 655
المضافات الغذائية - الأزرق اللامع

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 655

JS Date: 01/01/2000

Title: المضافات الغذائية - الأزرق اللامع

Approval Date: 19/09/2000

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: 16/10/2000

Effect Date: 16/01/2001

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 3

Language: Arabic

Abstract: تختص بالازرق اللامع الذي يستعمل كمادة ملونة في الصناعة الغذائية

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food additives - Brilliant blue (FCF)

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Concernsbrilliant blue (FCF) used as a food colour in food industry

Standard MFN: 655

Standard No: 1

MFN: 656
المضافات الغذائية - الاسود اللامع

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 656

JS Date: 01/01/2000

Title: المضافات الغذائية - الاسود اللامع

Approval Date: 19/09/2000

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: 16/10/2000

Effect Date: 16/01/2001

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 3

Language: Arabic

Abstract: تختص بالاسود اللامع المستعمل كصبغ غذائي في الصناعات الغذائية

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food additives - Brilliant black (BN)

Notes (ENG): /

Abstract (ENG): Concerns brilliant black (BN) used as a food colour in foodindustry

Standard MFN: 656

Standard No: 1

MFN: 657
المضافات الغذائية - التالك

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 657

JS Date: 01/01/2000

Title: المضافات الغذائية - التالك

Approval Date: 19/09/2000

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: 16/10/2000

Effect Date: 16/01/2001

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 4

Language: Arabic

Abstract: تختص بالتالك المستعمل كعامل ضد الالتصاق و مالئ للعلكة و مساعد للترشيح و مسحوق للتعفير في الصناعة الغذائية

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food additives - Talc

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Concernstalc used as an anticaking agent, chewing gum filler, filter aid anddusting powder in food industry

Standard MFN: 657

Standard No: 1

MFN: 658
المضافات الغذائية - الأنديجوتين

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 658

JS Date: 01/01/2000

Title: المضافات الغذائية - الأنديجوتين

Approval Date: 19/10/2000

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: 16/10/2000

Effect Date: 16/01/2001

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 3

Language: Arabic

Abstract: تختص بالانديجوتين المستعمل كصبغ غذائي في الصناعات الغذائية

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food additives - Indigotine

Notes (ENG): /

Abstract (ENG): Concerns indigotine used as a food colour in food industry

Standard MFN: 658

Standard No: 1

MFN: 659
المضافات الغذائية - البونسو (4ر)

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 659

JS Date: 01/01/2000

Title: المضافات الغذائية - البونسو (4ر)

Approval Date: 19/09/2000

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: 16/10/2000

Effect Date: 16/01/2001

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 3

Language: Arabic

Abstract: تختص بالبونسو (4 ر) المستعمل كصبغ غذائي في الصناعات الغذائية

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food additives - Ponceau (4R)

Notes (ENG): /

Abstract (ENG): Concerns ponceau (4R) used as a food colour in food industry

Standard MFN: 659

Standard No: 1

MFN: 660
المضافات الغذائية - الكونيولين الاصفر

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 660

JS Date: 01/01/2000

Title: المضافات الغذائية - الكونيولين الاصفر

Approval Date: 16/11/2000

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: 16/10/2000

Effect Date: 19/09/2001

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 3

Language: Arabic

Abstract: تختص بالكونيولين الاصفر المستخدم كصبغ غذائي في الصناعة الغذائية

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food additives - Quinoline yellow

Notes (ENG): /

Abstract (ENG): Concerns quinoline yellow used as a food colour in foodindustry

Standard MFN: 660

Standard No: 1

MFN: 661
المضافات الغذائية - اصفر غروب الشمس

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 661

JS Date: 01/01/2000

Title: المضافات الغذائية - اصفر غروب الشمس

Approval Date: 19/09/2000

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: 16/10/2000

Effect Date: 16/01/2001

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 3

Language: Arabic

Abstract: تختص باصفر غروب الشمس و المستعمل كصبغ غذائي في الصناعة الغذائية

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food additives - Sunset yellow (FCF)

Notes (ENG): /

Abstract (ENG): Concerns sunset yellow used as a food colour

Standard MFN: 661

Standard No: 1

MFN: 662
المضافات الغذائية - التارترازين

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 662

JS Date: 01/01/2000

Title: المضافات الغذائية - التارترازين

Approval Date: 19/09/2000

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: 16/10/2000

Effect Date: 16/01/2001

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 3

Language: Arabic

Abstract: تختص بالتارترازين المستعمل كصبغ غذائي في الصناعة الغذائية

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food additives - Tartrazine

Notes (ENG): /

Abstract (ENG): Concerns tartrazine used as a food colour in food industry

Standard MFN: 662

Standard No: 1

MFN: 663
المضافات الغذائية - ثاني اكسيد التيتانيوم

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 663

JS Date: 01/01/2000

Title: المضافات الغذائية - ثاني اكسيد التيتانيوم

Approval Date: 19/09/2000

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: 16/10/2000

Effect Date: 16/01/2001

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 6

Language: Arabic

Abstract: تختص بثاني اكسيد التيتانيوم المستخدم كصبغ غذائي في الصناعة الغذائية

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food additives - Titanium dioxide

Notes (ENG): /

Abstract (ENG): Concerns titanium dioxide used as a food colour in foodundustry

Standard MFN: 663

Standard No: 1

MFN: 664
المضافات الغذائية - البكتينات

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 664

JS Date: 01/01/2000

Title: المضافات الغذائية - البكتينات

Approval Date: 19/09/2000

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: 16/10/2000

Effect Date: 16/01/2001

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 5

Language: Arabic

Abstract: تختص بالبكتين المستعمل كعامل جلتنة و عامل تكثيف و مثبت في الصناعة الغذائية

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food additives - Pectins

Notes (ENG): /

Abstract (ENG): Concerns pectin used as a gelling agent, thickening agent andstabilizer in food industry

Standard MFN: 664

Standard No: 1

MFN: 665
المضافات الغذائية - كربونات الامونيوم

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 665

JS Date: 01/01/2000

Title: المضافات الغذائية - كربونات الامونيوم

Approval Date: 19/09/2000

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: 16/10/2000

Effect Date: 16/01/2001

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 2

Language: Arabic

Abstract: تختص بكربونات الامونيوم المستعمل كعامل معادلة و تخميد في الصناعة الغذائية

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food additives - Ammonium carbonate

Notes (ENG): /

Abstract (ENG): Concerns ammonium carbonate used as a buffering andneutralizing agent in food industry

Standard MFN: 665

Standard No: 1

MFN: 666
المضافات الغذائية - صمغ الخروب

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 666

JS Date: 01/01/2000

Title: المضافات الغذائية - صمغ الخروب

Approval Date: 19/09/2000

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: 16/10/2000

Effect Date: 16/01/2001

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 4

Language: Arabic

Abstract: تختص بصمغ الخروب المستعمل كعامل مكثف و مثبت في الصناعة الغذائية

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food additives - Carob bean gum

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Concerns carob bean gum used as a thickening agent and stabilizerin food industry

Standard MFN: 666

Standard No: 1

MFN: 667
المضافات الغذائية - إسيسلفام البوتاسيوم

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 667

JS Date: 01/01/2000

Title: المضافات الغذائية - إسيسلفام البوتاسيوم

Approval Date: 19/09/2000

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: 16/10/2000

Effect Date: 16/01/2001

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 2

Language: Arabic

Abstract: تختص باسوسلفيم البوتاسيوم المستخدم كعامل تحلية في الصناعة الغذائية

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food additives - Acesulfame potassium

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Concerns acesulfame potassium used as a sweetening agent in foodindustry

Standard MFN: 667

Standard No: 1

MFN: 668
المضافات الغذائية - سيكلاميت الكالسيوم

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 668

JS Date: 01/01/2000

Title: المضافات الغذائية - سيكلاميت الكالسيوم

Approval Date: 19/09/2000

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: 01/10/2000

Effect Date: 16/01/2001

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 3

Language: Arabic

Abstract: تختص بسيكلامايت الكالسيوم المستعمل كعامل تحلية في الصناعة الغذائية

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food additives - Calcium cyclamate

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Concerns calcium cyclamate used as a sweetening agent in foodindustry

Standard MFN: 668

Standard No: 1

MFN: 669
المضافات الغذائية - سيكلامايت الصوديوم

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 669

JS Date: 01/01/2000

Title: المضافات الغذائية - سيكلامايت الصوديوم

Approval Date: 19/09/2000

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: 01/10/2000

Effect Date: 16/01/2001

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 2

Language: Arabic

Abstract: تختص بسيكلامايت الصوديوم المستعمل كعامل تحلية في الصناعة الغذائية

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food additives - Sodium cyclamate

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Concerns sodium cyclamate used as asweetening agent in food industry

Standard MFN: 669

Standard No: 1

MFN: 670
المضافات الغذائية - الأسبارتيم

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 670

JS Date: 01/01/2000

Title: المضافات الغذائية - الأسبارتيم

Approval Date: 19/09/2000

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: 16/10/2000

Effect Date: 16/11/2000

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 6

Language: Arabic

Abstract: تختص بالاسبارتم المستعمل كعامل تحلية في الصناعة الغذائية

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food additives - Aspartame

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Concerns aspartame used as a sweetening agent in food industry

Standard MFN: 670

Standard No: 1

MFN: 671
المضافات الغذائية - نترات البوتاسيوم

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 671

JS Date: 01/01/2000

Title: المضافات الغذائية - نترات البوتاسيوم

Approval Date: 16/10/2000

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: 19/09/2000

Effect Date: 16/01/2001

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 5

Language: Arabic

Abstract: تختص بنترات البوتاسيوم المستعمل كحافظ مضاد للجراثيم و مثبت للون في الصناعة الغذائية

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food additives - Potassium nitrate

Notes (ENG): /

Abstract (ENG): Concerns potassium nitrate used as an antimicrobialpreservative and a colour fixative in food industry

Standard MFN: 671

Standard No: 1

MFN: 672
الاضافات الغذائية - بطاقة البيان

Technical Code:

Price: 20

Related Record:

JS No: 672

JS Date: 01/01/1989

Title: الاضافات الغذائية - بطاقة البيان

Approval Date: N/A

Last Status: ل غ

Last Status Date: N/A

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 9

Language: Unknown

Abstract: تختص ببطاقة بيان الاضافات الغذائية التي تباع بالتجزئة او بغير التجزئة لمصنعي الاغذية و المزودين لاستعمالها في اعمالهم

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food additives - Labelling

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Applies to the labelling offood additives sold as such whether by retail or other than by retailincluding sales to caterers and food manufacturers for the purpose oftheir businesses

Standard MFN: 672

Standard No: 1

MFN: 824
الاضافات الغذائية - حمض الفوسفوريك للاستخدام الغذائي

Technical Code:

Price: 20

Related Record:

JS No: 824

JS Date: 01/01/1992

Title: الاضافات الغذائية - حمض الفوسفوريك للاستخدام الغذائي

Approval Date: N/A

Last Status: ل غ

Last Status Date: N/A

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 3

Language: Unknown

Abstract: تختص بالاشتراطات الواجب توافرها بحمض الفسفوريك المستخدم في الصناعات الغذائية

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food additives - Phosphoric acid (foodgrade)

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Concerns food grade phosphoric acid used as a food additive in foodindustry

Standard MFN: 824

Standard No: 1

MFN: 94
الاضافات الغذائية - قوائم الاضافات الغذائية

Technical Code:

Price: 20

Related Record:

JS No: 94

JS Date: 01/01/1980

Title: الاضافات الغذائية - قوائم الاضافات الغذائية

Approval Date: N/A

Last Status: ل غ

Last Status Date: N/A

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 27

Language: Unknown

Abstract: تشمل قوائم الاضافات الغذائية التي قيمت من حيث امان استخدامها في الغذاء

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food additives - Lists of foodadditives

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Contains lists of food additives which are classified according totheir safety in food

Standard MFN: 94

Standard No: 1

MFN: 3806
المواصفة العامة للمضافات الغذائية

Technical Code: 29

Price: 30

Related Record:

JS No: 94

JS Date: 01/07/2010

Title: المواصفة العامة للمضافات الغذائية

Approval Date: 19/05/2010

Last Status: ل غ

Last Status Date: 02/10/2017

Publication Date: 16/06/2010

Effect Date: 16/09/2010

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 75

Language: English

Abstract: المضافات الغذائية الواردة في هذه المواصفة القياسية الأردنية هي فقط المصنعة لاستخدامها في الغذاء والتي تتطابق مع اشتراطات هذه المواصفة القياسية الأردنية وتشمل المضافات الغذائية التي تم تحديدها بالجرعة المقبولة يوميا (ADI) والتي تكون آمنة من قبل الدستور الغذائي المتخصص بالمضافات الغذائية (JECFA) ونظام الترقيم الدولي (INS)

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): General standard for food additives

Notes (ENG):

Abstract (ENG): contains lists of food additives which areclassified according their safety in food

Standard MFN: 3806

Standard No: 1