Ceramic products Standards

Ceramic products Standards

MFN: 3804
أواني الطعام الخزفية والخزفية - الزجاجية والزجاجية الجزء 1: الخصائص والحدود المسموحة

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 245-1

JS Date: 01/04/2010

Title: أواني الطعام الخزفية والخزفية - الزجاجية والزجاجية الجزء 1: الخصائص والحدود المسموحة

Approval Date: 02/08/2010

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 16/12/2010

Publication Date: 16/09/2010

Effect Date: 16/12/2010

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 4

Language: Arabic

Abstract: تختص هذه المواصفة بأواني الطعام الخزفية والخزفية-الزجاجية والزجاجية من حيث خصائصها والحدود المسموح بها لفحوصات الرصاص والكالسيوم والعناصر المشعة ويتضمن الأمور التاليه: المجال , المصطلحات والتعاريف , الحدود المسموحة , وبطاقة البيان

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Ceramic ware, glass-ceramic ware and glass dinnerware in contact with food Part 1: Properties and permissible limits

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This part of Jordanian Standard specifies the properties and permissible limits for tests done on ceramic ware, glass-ceramic ware and glass dinnerware intended to be used in contact with food, but excluding metallic articles coated with porcelain and vitreous enamel articles.

Standard MFN: 3804

Standard No: 1

MFN: 3805
أواني الطعام الخزفية والخزفية - الزجاجية والزجاجية الجزء 2: أخذ العينات وطرق الفحص

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 245-2

JS Date: 01/04/2010

Title: أواني الطعام الخزفية والخزفية - الزجاجية والزجاجية الجزء 2: أخذ العينات وطرق الفحص

Approval Date: 02/08/2010

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 16/12/2010

Publication Date: 16/09/2010

Effect Date: 16/12/2010

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 7

Language: Arabic

Abstract: تختص هذه المواصفة بأواني الطعام الخزفية والخزفية الزجاجية والزجاجية من حيث طرق أخد العينات وطرق الفحص الرصاص والكادليوم والعناصر المشتقه (اليورانيوم)

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Ceramic ware, glass-ceramic ware and glass dinnerware in contact with food Part 2: Sampling and test methods

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This Part of Jordanian Standard specifies sampling and test methods for testing ceramic ware, glass-ceramic ware, and glass dinnerware intended to be used in contact with food, but excluding metallic articles coated with porcelain and vitreous enamel articles.

Standard MFN: 3805

Standard No: 1

MFN: 6520
أواني الطعام الخزفية والخزفية - الزجاجية والزجاجية الجزء 1: الخصائص والحدود المسموحة

Technical Code: 14-

Price: 20

Related Record:

JS No: 245-1

JS Date: 01/01/2025

Title: أواني الطعام الخزفية والخزفية - الزجاجية والزجاجية الجزء 1: الخصائص والحدود المسموحة

Approval Date: 06/11/2025

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 16/02/2026

Publication Date: 16/11/2025

Effect Date: 16/02/2026

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 6

Language: English

Abstract: يحدد هذا الجزء من المواصفة القياسية الأردنية الخصائص والحدود المسموح بها للاختبارات التي يتم اجراؤها على الأواني الخزفية والأواني الخزفية-الزجاجية والأواني الزجاجية المخصصة للاستخدام في ملامسة الطعام، باستثناء الأدوات المعدنية المطلية بالبورسلين وأدوات المينا الزجاجية. ينطبق هذا الجزء من المواصفة على الأواني الخزفية والأواني الخزفية الزجاجية والأواني الزجاجية المستخدمة في تحضير وطهي وتحزين الطعام

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Ceramic ware, glass-ceramic ware and glass dinnerware in contact with food Part 1: Properties and permissible limits

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This part of the Jordanian standard specifies the characteristics and permissible limits for tests to be performed on porcelain, ceramic-glassware and glassware intended for use in contact with food, excluding porcelain-coated metal ware and glass-enamelware. This part of the standard applies to porcelain, ceramic-glassware and glassware used in the preparation, cooking, serving

Standard MFN: 5000

Standard No: 1

MFN: 6551
أواني الطعام الخزفية والخزفية-الزجاجية والزجاجية الجزء 2: أخذ العينات وطرق الفحص

Technical Code: 14-

Price: 20

Related Record:

JS No: 245-2

JS Date: 01/04/2025

Title: أواني الطعام الخزفية والخزفية-الزجاجية والزجاجية الجزء 2: أخذ العينات وطرق الفحص

Approval Date: 06/11/2025

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 16/02/2026

Publication Date: 16/11/2025

Effect Date: 16/02/2026

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 20

Language: Arabic

Abstract: تحدد هذه المواصفة القياسية الأردنية طرق أخذ العينات واختبار الأدوات الخزفية، والزجاجية-الخزفية، وأواني الطعام الزجاجية المُعدّة للاستخدام مع الطعام، باستثناء الأدوات المعدنية المطلية بالبورسلين والمينا الزجاجية.

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Ceramic ware, glass-ceramic ware and glass dinnerware in contact with food Part 2: Sampling and test methods

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This Jordanian Standard specifies sampling and test methods for testing ceramic ware, glass-ceramic ware, and glass dinnerware intended to be used in contact with food, but excluding metallic articles coated with porcelain and vitreous enamel articles.

Standard MFN: 5000

Standard No: 1