Spices and condiments Standards
التوابل والبهارات - جوزة الطيب المجفف واغلفة جوزة الطيب المجففة
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 1150
JS Date: 01/01/1997
Title: التوابل والبهارات - جوزة الطيب المجفف واغلفة جوزة الطيب المجففة
Approval Date: N/A
Last Status: ل غ
Last Status Date: 02/08/2011
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 6
Language: English
Abstract: تختص بجوزة الطيب الكاملة او المطحونة المجففة و بالأغلفة الجنينية الداخلية المسماة Mace الكاملة او المقطعة و المجففة و يستثنى منها الصنف المسمى papue و التي مصدرها غينيا الجديدة حيث تكون رديئة الطعم و مستطيلة الشكل
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Dried nutmegand dried mace
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Concerns whole and powdered dried nutmeg and dried mace excluding the type called PAPue whose source is Ghynia which has a bad taste and a rectangular form
Standard MFN: 1097
Standard No: 1
التوابل والبهارات - تحديد محتوى المواد الغريبة
Technical Code: 99
Price: 20
Related Record:
JS No: 370
JS Date: 01/01/1999
Title: التوابل والبهارات - تحديد محتوى المواد الغريبة
Approval Date: N/A
Last Status: ل غ
Last Status Date: 01/12/2020
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 1
Language: Arabic
Abstract: تصف طريقة تحديد محتوى المواد الغريبة في التوابل والبهارات والاجهزة المستخدمة وحساب النتائج وتقرير الفحص
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Determination of extraneous matter content
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Specifies a method for the determination of extraneous matter in spices condiments and describes the apparatus used, the expression of results and the test report
Standard MFN: 1314
Standard No: 1
التوابل والبهارات - طرق أخذ العينات
Technical Code: 99
Price: 20
Related Record:
JS No: 371
JS Date: 01/01/1999
Title: التوابل والبهارات - طرق أخذ العينات
Approval Date: N/A
Last Status: م ق ا
Last Status Date: N/A
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 2
Language: Arabic
Abstract: تصف طرق اخذ عينات التوابل والبهارات وتعبئتها وتخزينها وبطاقة بيانها والاجهزة المستخدمة لذلك
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Sampling
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Specifies a method of sampling spices and condiments anddescribes the apparatus used, the packaging, labelling, storage and despatch of samples and he sampling report
Standard MFN: 1315
Standard No: 1
التوابل والبهارات - تحديد الرماد الكلي
Technical Code: 99
Price: 20
Related Record:
JS No: 404
JS Date: 01/01/1999
Title: التوابل والبهارات - تحديد الرماد الكلي
Approval Date: N/A
Last Status: م ق ا
Last Status Date: N/A
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 4
Language: Arabic
Abstract: تصف طريقة تحديد الرماد الكلي في التوابل والبهارات والمواد والاجهزة المستعملة وحساب النتائج وتقرير الفحص
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Determination of total ash
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Specifies a method for the determination of total ash from spices and condiments and describes the reagents and apparatus used, the expression of results and precision and the testreport
Standard MFN: 1316
Standard No: 1
التوابل والبهارات - تحديد الرماد غير الذائب في الحمض
Technical Code: 99
Price: 20
Related Record:
JS No: 408
JS Date: 01/01/1999
Title: التوابل والبهارات - تحديد الرماد غير الذائب في الحمض
Approval Date: N/A
Last Status: م ق ا
Last Status Date: N/A
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 4
Language: Arabic
Abstract: تصف طريقة تحديد الرماد غير الذائب في الحمض في التوابل والبهارات والمواد والاجهزة المستخدمة وحساب النتائج وتقرير الفحص
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Determination of acid-insoluble ash
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Specifies a method for the determination of acid-insoluble ash from spices and condiments and describes the reagents and apparatus used, expression of results,precision and test report
Standard MFN: 1317
Standard No: 1
التوابل والبهارات - تحديد محتوى الرطوبة
Technical Code: 99
Price: 20
Related Record:
JS No: 1215
JS Date: 01/01/1999
Title: التوابل والبهارات - تحديد محتوى الرطوبة
Approval Date: N/A
Last Status: م ق ا
Last Status Date: N/A
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 4
Language: Arabic
Abstract: تصف طريقة تحديد محتوى الرطوبة في التوابل والبهارات والمواد والاجهزة المستخدمة وحساب النتائج وتقرير الفحص
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Determination of moisture content
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This standard specifies an entrainment method forthe determination of the moisture content of spices and condiments .
Standard MFN: 1318
Standard No: 1
التوابل والبهارات - تحديد المستخلص الأيثيري غير المتطاير
Technical Code: 99
Price: 20
Related Record:
JS No: 1216
JS Date: 01/01/1999
Title: التوابل والبهارات - تحديد المستخلص الأيثيري غير المتطاير
Approval Date: N/A
Last Status: م ق ا
Last Status Date: N/A
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 2
Language: Arabic
Abstract: تصف طريقة تحديد المستخلص الايثيري غير النتطاير في التوابل والبهارات والمواد والاجهزة المستخدمة وحساب النتائج وتقرير الفحص
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Determination of non-volatile ether extract
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This standard specifies a method forthe determination of the non-volatile ether extract in spices and condiments .
Standard MFN: 1319
Standard No: 1
التوابل والبهارات - تحديد الشوائب
Technical Code: 99
Price: 20
Related Record:
JS No: 1217
JS Date: 01/01/1999
Title: التوابل والبهارات - تحديد الشوائب
Approval Date: N/A
Last Status: م ق ا
Last Status Date: N/A
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 5
Language: Arabic
Abstract: تصف طريقة تحديد الشوائب في التوابل و البهارات والمواد والاجهزة المستخدمة وحساب النتائج وتقرير الفحص
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Determination of filth
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This standard specifies a method for the quantitative determination of filth in spices and condiments.
Standard MFN: 1320
Standard No: 1
التوابل والبهارات - تحديد محتوى الببرين
Technical Code: 99
Price: 20
Related Record:
JS No: 1219
JS Date: 01/01/1999
Title: التوابل والبهارات - تحديد محتوى الببرين
Approval Date: N/A
Last Status: م ق ا
Last Status Date: N/A
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 2
Language: Arabic
Abstract: تصف طريقة تحديد محتوى الببرين في التوابل والبهارات والمواد والاجهزة المستخدمة وحساب النتائج وتقرير الفحص
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Determination of piperine content
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This standard specifies a spectrophotometri cmethod for the determination of the piperine content of black orwhite pepper (piper nigrum L.), in ground form .
Standard MFN: 1322
Standard No: 1
التوابل والبهارات - تحديد محتوى الزيوت المتطايرة
Technical Code: 99
Price: 20
Related Record:
JS No: 1220
JS Date: 01/01/1999
Title: التوابل والبهارات - تحديد محتوى الزيوت المتطايرة
Approval Date: N/A
Last Status: ل غ
Last Status Date: 02/08/2011
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 4
Language: Arabic
Abstract: تصف طريقة تحديد محتوى الزيوت المتطايرة في التوابل والبهارات والمواد والاجهزة المستعملة وحساب النتائج وتقرير الفحص
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Determination volatile oil content
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This standard specifies a method for the determination of volatile oil content of spices, condiments and herb
Standard MFN: 1323
Standard No: 1
التوابل والبهارات - الفلفل الاسود الكامل او المطحون
Technical Code: 99
Price: 20
Related Record:
JS No: 346-1
JS Date: 01/01/1999
Title: التوابل والبهارات - الفلفل الاسود الكامل او المطحون
Approval Date: 11/12/2000
Last Status: ل غ
Last Status Date: 01/05/2011
Publication Date: 01/02/2000
Effect Date: 11/12/2000
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 12
Language: English
Abstract: تختص بالفلفل الاسود الكامل او المطحون من حيث التعاريف والاشتراطات القياسية والتعبئة والنقل والتخزين وبطاقة البيان
Legal Situation: ل
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Black pepper whole or ground
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Specifies requirements for black pepper (Pier nigrum L.), whole orground
Standard MFN: 1486
Standard No: 1
التوابل والبهارات - الفلفل الابيض الكامل او المطحون
Technical Code: 99
Price: 20
Related Record:
JS No: 346-2
JS Date: 01/01/1999
Title: التوابل والبهارات - الفلفل الابيض الكامل او المطحون
Approval Date: 11/12/2000
Last Status: ل غ
Last Status Date: 01/05/2011
Publication Date: 01/02/2001
Effect Date: 11/12/2000
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 10
Language: English
Abstract: تختص بالفلفل الابيض الكامل او المطحون من حيث التعاريف والاشتراطات القياسية والتعبئة والنقل والتخزين وبطاقة البيان
Legal Situation: ل
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - White pepper whole or ground
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Specifies requirements for white pepper whole or ground, and itincludes physical and chemical requirements which must be availablein white pepper, and it also specifies testing methods.
Standard MFN: 1487
Standard No: 1
التوابل والبهارات - الزنجبيل الجاف الكامل والمطحون
Technical Code: 99
Price: 20
Related Record:
JS No: 1348
JS Date: 01/01/2000
Title: التوابل والبهارات - الزنجبيل الجاف الكامل والمطحون
Approval Date: 21/05/2000
Last Status: ل غ
Last Status Date: 02/08/2011
Publication Date: 25/06/2000
Effect Date: 25/09/2000
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 5
Language: English
Abstract: تختص هذه المواصفة بالاشتراطات التي يجب توافرها في الزنجبيل الكامل او القطع او المطحون الجاهز للاستخدام الغذائي والاشتراطات القياسية والتعبئة والتخزين
Legal Situation: ل
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Dried ginger whole and ground
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Specifies conditionthat must be available in ginger whole or ground which used in food
Standard MFN: 1505
Standard No: 1
التوابل والبهارات - خليط التوابل والبهارات
Technical Code: 99
Price: 20
Related Record:
JS No: 411
JS Date: 01/01/2001
Title: التوابل والبهارات - خليط التوابل والبهارات
Approval Date: 04/10/2001
Last Status: م ق ا
Last Status Date: N/A
Publication Date: 15/11/2001
Effect Date: 15/02/2002
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 3
Language: English
Abstract: تختص هذه المواصفة بالاشتراطات الواجب توفرها بخليط التوابل والبهارات
Legal Situation: ل
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Mixed spices and condiments
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Conserns mixed spices and condiments
Standard MFN: 1799
Standard No: 1
التوابل والبهارات - الكمون
Technical Code: 99
Price: 20
Related Record:
JS No: 965
JS Date: 01/01/2006
Title: التوابل والبهارات - الكمون
Approval Date: 22/05/2006
Last Status: ل غ
Last Status Date: 16/09/2011
Publication Date: 15/06/2006
Effect Date: 15/09/2006
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 2
Language: English
Abstract: تختص هذه المواصفة بالاشتراطات الواجب توفرها في الكمون الكامل والمطحون
Legal Situation: ل
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Cumin
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This standard specifies with conditions must be available in Cumin.
Standard MFN: 2501
Standard No: 1
الخضار والفواكه ومنتجاتها - الأعشاب - النعنع المجفف
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 1414
JS Date: 01/05/2006
Title: الخضار والفواكه ومنتجاتها - الأعشاب - النعنع المجفف
Approval Date: 13/11/2006
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 17/03/2007
Publication Date: 17/12/2007
Effect Date: 17/03/2007
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 2
Language: English
Abstract: تختص هذه المواصفة بالاشتراطات الواجب توفرها في اوراق النعنع المجففه والكامله او المفروكة ولا تشمل النعنع الحاد (اللاذع)
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Vegetables,fruits & derived products-Herbs - Dried mint
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This standard specifies requirements for leaves of dried mint (spearmint) in whole, broken or rubbed from , the term "dried mint" includes dehydrated mint i.e.artificially dried mint
Standard MFN: 2572
Standard No: 1
التوابل والبهارات - اليانسون
Technical Code: 99
Price: 20
Related Record:
JS No: 1417
JS Date: 01/06/2006
Title: التوابل والبهارات - اليانسون
Approval Date: 13/11/2006
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 17/03/2007
Publication Date: 17/12/2007
Effect Date: 17/03/2007
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 3
Language: English
Abstract: تختص هذه المواصفة بالاشتراطات الواجب توفرها في اليانسون الكامل.
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Aniseed
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This standard specifies the conditions must be avaliable in full Aniseed.
Standard MFN: 2583
Standard No: 1
خليط الزعتر المطحون
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 840
JS Date: 01/08/2007
Title: خليط الزعتر المطحون
Approval Date: 17/12/2007
Last Status: ل غ
Last Status Date: 02/10/2017
Publication Date: 31/01/2008
Effect Date: 01/05/2008
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 3
Language: English
Abstract: تحدد هذه المواصفة الاشتراطات الواجب توفرها في خليط الزعتر المطحون .
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Grinded thyme mix
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This standard determines requirements that must be met in the grinded thyme mixture.
Standard MFN: 2983
Standard No: 1
الزعتر المجفف
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 762
JS Date: 01/09/2007
Title: الزعتر المجفف
Approval Date: 17/12/2007
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 01/05/2008
Publication Date: 31/01/2008
Effect Date: 01/05/2008
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 3
Language: English
Abstract: تختص المواصفة بالاشتراطات الواجب توفرها في الزعتر المجفف
Legal Situation: ل
Related Record (ENG):
Title (ENG): Dried thyme
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This standard requirements to be met in Thyme dried.
Standard MFN: 2996
Standard No: 1
التوابل والبهارات - حب الهال (الهيل)
Technical Code:
Price: 20
Related Record:
JS No: 320
JS Date: 01/01/1996
Title: التوابل والبهارات - حب الهال (الهيل)
Approval Date: N/A
Last Status: ل غ
Last Status Date: 02/08/2011
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 5
Language: English
Abstract: تختص هذه المواصفة بحب الهيل كثمرات كامله وكبذور منفصلة
Legal Situation: ل
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Cardamoms
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Concernscardamoms as complete fruits and as separated seeds
Standard MFN: 320
Standard No: 1
التوابل والبهارات - القرفة
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 1861
JS Date: 01/05/2008
Title: التوابل والبهارات - القرفة
Approval Date: 31/08/2008
Last Status: ل غ
Last Status Date: 16/09/2019
Publication Date: 16/10/2008
Effect Date: 16/01/2009
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 5
Language: English
Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في القرفة الكاملة أو المطحونة وذلك للأصناف الواردة في الجدول 1 من هذه المواصفة القياسية الأردنية.
Legal Situation: ل
Related Record (ENG):
Title (ENG): Condiments & spices - Cinnamon
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This Jordanian standard is set the requirements that must be met in whole or ground cinnamon
Standard MFN: 3350
Standard No: 1
التوابل والبهارات - الفلفل الاسود والفلفل الابيض الكامل والمطحون
Technical Code:
Price: 20
Related Record:
JS No: 346
JS Date: 01/01/1983
Title: التوابل والبهارات - الفلفل الاسود والفلفل الابيض الكامل والمطحون
Approval Date: N/A
Last Status: ل غ
Last Status Date: N/A
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 4
Language: Unknown
Abstract: تختص بالفلفل الاسود و الفلفل الابيض الكامل و المطحون
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Black pepperand white pepper (whole and ground)
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Concerns whole andground black and white pepper
Standard MFN: 346
Standard No: 1
التوابل والبهارات - تقدير المواد الغريبة
Technical Code:
Price: 20
Related Record:
JS No: 370
JS Date: 01/01/1984
Title: التوابل والبهارات - تقدير المواد الغريبة
Approval Date: N/A
Last Status: ل غ
Last Status Date: N/A
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 3
Language: Unknown
Abstract: تختص بطريقة تقدير المواد الغريبة في التوابل و البهارات
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Determination of extraneous matter content
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Concerns the determination of extraneous mattercontent in spices and condiments
Standard MFN: 370
Standard No: 1
التوابل والبهارات - اخذ عينات
Technical Code:
Price: 20
Related Record:
JS No: 371
JS Date: 01/01/1984
Title: التوابل والبهارات - اخذ عينات
Approval Date: N/A
Last Status: ل غ
Last Status Date: N/A
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 5
Language: Unknown
Abstract: تختص بطريقة اخذ العينات من التوابل و البهارات
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Sampling
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Concernssampling of spices and condiments
Standard MFN: 371
Standard No: 1
التوابل والبهارات - الفلفل الكامل أو المطحون - الخصائص الجزء 1: الفلفل الأسود
Technical Code: 55
Price: 20
Related Record:
JS No: 346-1
JS Date: 01/02/2010
Title: التوابل والبهارات - الفلفل الكامل أو المطحون - الخصائص الجزء 1: الفلفل الأسود
Approval Date: 30/12/2010
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 01/05/2011
Publication Date: 01/02/2011
Effect Date: 01/05/2011
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 10
Language: English
Abstract: يختص هذا الجزء من المواصفة القياسية الأردنية 346 بالاشتراطات الواجب توفرها في الفلفل الأسود الكامل (المجهز كليا أو المجهز جزيئا أو غير المجهز ) أو المطحون ولا تشمل الفلفل الأسود الخفيف.
Legal Situation: ل
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Whole or ground pepper - Specifications Part 1: Black pepper
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This standard is concerned with the requirement that should be available in whole or ground black pepper
Standard MFN: 3993
Standard No: 1
التوابل والبهارات - تحديد محتوى الزيوت المتطايرة (طريقة التقطير المائي)
Technical Code: 55
Price: 20
Related Record:
JS No: 1220
JS Date: 01/02/2011
Title: التوابل والبهارات - تحديد محتوى الزيوت المتطايرة (طريقة التقطير المائي)
Approval Date: 27/03/2011
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 02/08/2011
Publication Date: 02/05/2011
Effect Date: 02/08/2011
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 9
Language: Arabic
Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بطريقة تحديد محتوى الزيوت المتطايرة بطريقة التقطير المائي.
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Determination of volatile oil content (hydrodistillation method)
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This standard is concerned with the requirement that should be available in detrmination of volatile oil content ( hydrodistillation method)
Standard MFN: 3994
Standard No: 1
التوابل والبهارات - بذور الكمون الجافة الكاملة والمطحونة
Technical Code: 55
Price: 20
Related Record:
JS No: 965
JS Date: 01/02/2011
Title: التوابل والبهارات - بذور الكمون الجافة الكاملة والمطحونة
Approval Date: 30/05/2011
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 16/09/2011
Publication Date: 16/06/2011
Effect Date: 16/09/2011
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 4
Language: English
Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في بذور ثمار الكمون الجافة الكاملة والمطحونة.
Legal Situation: ل
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Dried cumin seeds, whole and ground
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This standard is concerned with the requirement that should be available in pdried cumin seeds whole and ground
Standard MFN: 3996
Standard No: 1
التوابل والبهارات - الفلفل الكامل أو المطحون - الخصائص الجزء 2 : الفلفل الابيض
Technical Code: 55
Price: 20
Related Record:
JS No: 346-2
JS Date: 01/02/2010
Title: التوابل والبهارات - الفلفل الكامل أو المطحون - الخصائص الجزء 2 : الفلفل الابيض
Approval Date: 30/12/2010
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 01/05/2011
Publication Date: 01/02/2011
Effect Date: 01/05/2011
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 8
Language: English
Abstract: يختص هذا الجزء من المواصفة القياسية الأردنية 346 بالاشتراطات الواجب توفرها في الفلفل الأبيض الكامل (المجهز كليا والمجهز جزئيا) أو المطحون ولا تشمل الفلفل الأبيض الخفيف.
Legal Situation: ل
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Whole or ground pepper - Specifications Part 2: White pepper
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This standard is concerned with the requirement that should be available in whole or ground white pepper
Standard MFN: 3997
Standard No: 1
التوابل والبهارات - جوزة الطيب الكاملة أو المتكسرة وأغلفة جوزة الطيب الكاملة أو القطع - الخصائص
Technical Code: 55
Price: 20
Related Record:
JS No: 1150
JS Date: 01/02/2011
Title: التوابل والبهارات - جوزة الطيب الكاملة أو المتكسرة وأغلفة جوزة الطيب الكاملة أو القطع - الخصائص
Approval Date: 27/03/2011
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 02/08/2011
Publication Date: 02/05/2011
Effect Date: 02/08/2011
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 10
Language: English
Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في جوزة الطيب الكاملة أو المتكسرة، وبالأغلفة الشبكية الرقيقة المغلفة لقشرة جوزة الطيب المسماة(Mace)، الكاملة أو المقطعة ويستثني منها الصنف (Papua) الذي يحمل الاسم العلمي Myristica argentea Warburg.
Legal Situation: ل
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Nutmeg, whole or broken, and mace, whole or in pieces - Specifications
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This standard is concerned with the requirement that should be available in nutmeg whole or broken and mac, whole or in pieces .
Standard MFN: 4001
Standard No: 1
التوابل والبهارات - الزنجبيل الجاف الكامل والمطحون - الخصائص
Technical Code: 55
Price: 20
Related Record:
JS No: 1348
JS Date: 01/02/2011
Title: التوابل والبهارات - الزنجبيل الجاف الكامل والمطحون - الخصائص
Approval Date: 27/03/2011
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 02/08/2011
Publication Date: 02/05/2011
Effect Date: 02/08/2011
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 10
Language: English
Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في الزنجبيل الجاف الكامل (ويشمل المقطع والشرائح) والمطحون المعد للاستخدام في الأغذية.
Legal Situation: ل
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Dried ginger, whole and ground - Specifications
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This standard is concerned with the requirement that should be available in ful dry ginger (including section and solides) and the ground prepared for use in food.
Standard MFN: 4002
Standard No: 1
التوابل والبهارات - تقدير الرماد الكلي
Technical Code:
Price: 20
Related Record:
JS No: 404
JS Date: 01/01/1985
Title: التوابل والبهارات - تقدير الرماد الكلي
Approval Date: N/A
Last Status: ل غ
Last Status Date: N/A
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 4
Language: Unknown
Abstract: تختص بطريقة تقدير الرماد الكلي في التوابل و البهارات
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Determinationof total ash
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Concerns the determination of total ash in spices
Standard MFN: 404
Standard No: 1
التوابل والبهارات - تقدير الرماد غير القابل للذوبان في الماء
Technical Code:
Price: 20
Related Record:
JS No: 405
JS Date: 01/01/1985
Title: التوابل والبهارات - تقدير الرماد غير القابل للذوبان في الماء
Approval Date: N/A
Last Status: ل غ
Last Status Date: 27/11/2005
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 3
Language: Unknown
Abstract: تختص بطريقة تقدير الرماد غير القابل للذوبان في الماء للتوابل و البهارات
Legal Situation: ل
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Determinationof water insoluble ash
Notes (ENG): withdrawn based on note from standardisation department dated 24/10/2005 till publishing in the official gazeette
Abstract (ENG): Concerns the determination of water insoluble ash in spices andcondiments
Standard MFN: 405
Standard No: 1
التوابل والبهارات - حب الهال (الهيل) - الخصائص الجزء 1: الثمار الكاملة
Technical Code: 55
Price: 20
Related Record:
JS No: 320-1
JS Date: 01/05/2011
Title: التوابل والبهارات - حب الهال (الهيل) - الخصائص الجزء 1: الثمار الكاملة
Approval Date: 27/03/2011
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 02/08/2011
Publication Date: 02/05/2011
Effect Date: 02/08/2011
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 6
Language: English
Abstract: يختص هذا الجزء من المواصفه القياسية الاردنية بالثمار الكاملة لحب الهال(الهيل)
Legal Situation: ل
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Cardamoms - Specifications Part 1: Whole capsules
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This standard specifies whole capsules Cardamom (cardamom)
Standard MFN: 4066
Standard No: 1
التوابل والبهارات - حب الهال (الهيل) - الخصائص الجزء 2: البذور
Technical Code: 55
Price: 20
Related Record:
JS No: 320-2
JS Date: 01/05/2011
Title: التوابل والبهارات - حب الهال (الهيل) - الخصائص الجزء 2: البذور
Approval Date: 27/03/2011
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 02/08/2011
Publication Date: 02/05/2011
Effect Date: 02/08/2011
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 4
Language: English
Abstract: يختص هذا الجزء من المواصفة القياسية الأردنية باشتراطات بذور حب الهال (الهيل).
Legal Situation: ل
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Cardamoms - Specifications Part 2: Seeds
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This standard is concerned with the requirement that should be available in cardamoms and seeds
Standard MFN: 4067
Standard No: 1
التوابل والبهارات - البابريكا المطحونة - الخصائص
Technical Code: 55
Price: 20
Related Record:
JS No: 1998
JS Date: 01/03/2012
Title: التوابل والبهارات - البابريكا المطحونة - الخصائص
Approval Date: 19/01/2012
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 16/05/2012
Publication Date: 16/02/2012
Effect Date: 16/05/2012
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 9
Language: English
Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في البابريكا المطحونة. لا تنطبق هذه المواصفة القياسية الأردنية على الفلفل الحار المطحون (chillies)، ولا تشمل أصناف capsicums غير الواردة في البند 3 من هذه المواصفة القياسية الأردنية.
Legal Situation: ل
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Ground paprika - Specifications
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This standard is concerned requirements must be met in ground paprika. Do not apply this standard ground chili pepper (chillies), and do not include capsicums items not included in item 3 of this standard .
Standard MFN: 4073
Standard No: 1
التوابل والبهارات - كبش القرنفل الكامل والمطحون - الخصائص
Technical Code: 55
Price: 20
Related Record:
JS No: 2011
JS Date: 01/03/2012
Title: التوابل والبهارات - كبش القرنفل الكامل والمطحون - الخصائص
Approval Date: 19/01/2012
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 16/05/2012
Publication Date: 16/02/2012
Effect Date: 16/05/2012
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 5
Language: English
Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في كبش القرنفل الكامل والمطحون.
Legal Situation: ل
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Cloves, whole and ground - Specifications
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This standard is concerned cloves, whole and ground
Standard MFN: 4074
Standard No: 1
التوابل والبهارات - تقدير الرماد غير القابل للذوبان في الحمض
Technical Code:
Price: 20
Related Record:
JS No: 408
JS Date: 01/01/1985
Title: التوابل والبهارات - تقدير الرماد غير القابل للذوبان في الحمض
Approval Date: N/A
Last Status: ل غ
Last Status Date: N/A
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 4
Language: Unknown
Abstract: تختص بطريقة تقدير الرماد غير القابل للذوبان في الحمض للتوابل و البهارات
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Determinationof acid insoluble ash
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Includes methods for determination of acid insolubleash in spices and condiments
Standard MFN: 408
Standard No: 1
التوابل والبهارات - بذور الخردل المجففة الكاملة والمطحونة - الخصائص
Technical Code: 55
Price: 20
Related Record:
JS No: 2012
JS Date: 01/04/2012
Title: التوابل والبهارات - بذور الخردل المجففة الكاملة والمطحونة - الخصائص
Approval Date: 19/01/2012
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 16/05/2012
Publication Date: 16/02/2012
Effect Date: 16/05/2012
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 7
Language: English
Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في بذور الخردل المجففة المعدة للاستهلاك المباشر ولا تطبق على محسوق الخردل (خليط من الخردل المطحون وطحين القمح والألوان والبهارات وغيرها) والذي يعاد تشكيله مع الماء ليصبح خردل المائدة
Legal Situation: ل
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Mustard seeds, whole and ground - Specifications
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This standard is should be available in dried mustard seeds intended for direct consumption shall not be applied to Mhassoq mustard (a mixture of ground mustard and wheat flour, spices, colors, etc.) and who is re-formed with the water table to become the mustard
Standard MFN: 4083
Standard No: 1
التوابل والبهارات - بذور حبة البركة (الحبة السوداء) الكاملة والمطحونة
Technical Code: 55
Price: 20
Related Record:
JS No: 1989
JS Date: 01/07/2011
Title: التوابل والبهارات - بذور حبة البركة (الحبة السوداء) الكاملة والمطحونة
Approval Date: 30/05/2011
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 16/09/2011
Publication Date: 16/06/2011
Effect Date: 16/09/2011
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 4
Language: English
Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في بذور حبة البركة (الحبة السوداء) الكاملة والمطحونة.
Legal Situation: ل
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Whole and ground nigella sativa seeds
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This standard is concerned with the requirement that should be available in whole and ground nigella sativa seeds.
Standard MFN: 4086
Standard No: 1
التوابل والبهارات - بذور الكراوية المجففة الكاملة والمطحونة - الخصائص
Technical Code: 55
Price: 20
Related Record:
JS No: 2015
JS Date: 01/06/2012
Title: التوابل والبهارات - بذور الكراوية المجففة الكاملة والمطحونة - الخصائص
Approval Date: 29/02/2012
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 01/07/2012
Publication Date: 01/04/2012
Effect Date: 01/07/2012
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 4
Language: English
Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في بذور الكراوية المجففة الكاملة والمطحونة والمعدة للاستخدام كغذاء.
Legal Situation: ل
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Caraway seeds, whole and ground - Specifications
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This standard is concerned with the requirement that should be available in caraway seeds whole and ground
Standard MFN: 4099
Standard No: 1
التوابل والبهارات - خليط التوابل والبهارات
Technical Code:
Price: 20
Related Record:
JS No: 411
JS Date: 01/01/1985
Title: التوابل والبهارات - خليط التوابل والبهارات
Approval Date: N/A
Last Status: ل غ
Last Status Date: N/A
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 3
Language: Unknown
Abstract: تختص بخليط التوابل و البهارات
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Mixed spicesand condiments
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Concerns mixed spices and condiments
Standard MFN: 411
Standard No: 1
المايونيز
Technical Code: 10
Price: 20
Related Record:
JS No: 938
JS Date: 01/11/2012
Title: المايونيز
Approval Date: 12/09/2012
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 16/01/2013
Publication Date: 16/10/2012
Effect Date: 16/01/2013
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 5
Language: English
Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في المايونيز.
Legal Situation: ل
Related Record (ENG):
Title (ENG): Mayonnaise
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This standard is concerned with the requirement that should be available in mayonaise
Standard MFN: 4323
Standard No: 1
ملح الطعام (كلوريد الصوديوم)
Technical Code: 55
Price: 20
Related Record:
JS No: 32
JS Date: 01/01/2012
Title: ملح الطعام (كلوريد الصوديوم)
Approval Date: 12/09/2012
Last Status: ل غ
Last Status Date: 02/09/2024
Publication Date: 16/10/2012
Effect Date: 16/01/2013
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 7
Language: English
Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في الملح المستخدم غذائياً إما للاستهلاك المباشر ويسمى ملح طعام المائدة أو لأغراض الصناعات الغذائية، ولا تشمل هذه المواصفة القياسية الأردنية غير الملح الوارد تعريفه في البند 3.
Legal Situation: ل
Related Record (ENG):
Title (ENG): Food grade salt (sodium chloride)
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This standard is concerned with the requirement that should be available in food grade salt.
Standard MFN: 4401
Standard No: 1
التوابل والبهارات - الأوريغانو - الأوراق الكاملة والمطحونة - الخصائص
Technical Code: 55
Price: 20
Related Record:
JS No: 2040
JS Date: 01/09/2013
Title: التوابل والبهارات - الأوريغانو - الأوراق الكاملة والمطحونة - الخصائص
Approval Date: 24/06/2013
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 01/11/2013
Publication Date: 01/08/2013
Effect Date: 01/11/2013
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 5
Language: English
Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في أوراق الأوريغانو اففة الكاملة أو المطحونة، التي تكون مجهزة جزئياً أو مجهزة كلياً، والمعدة للاستخدام كغذاء، ولا تشمل هذه المواصفة القياسية الأردنية الأصناف ذات الأسماء العلمية التالية: Origanum marjorana L., e.g. Origanum X applii, Origanum onites
Legal Situation: ل
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Oregano - Whole or ground leaves - Specifications
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This standard is concerned with the requirement that should be available in whole or ground leaves oregano
Standard MFN: 4545
Standard No: 1
التوابل والبهارات - الغار - الأوراق الكاملة والمطحونة - الخصائص
Technical Code: 55
Price: 20
Related Record:
JS No: 2037
JS Date: 01/09/2013
Title: التوابل والبهارات - الغار - الأوراق الكاملة والمطحونة - الخصائص
Approval Date: 24/06/2013
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 01/11/2013
Publication Date: 01/08/2013
Effect Date: 01/11/2013
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 5
Language: English
Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في أوراق الغار الكاملة والمطحونة.
Legal Situation: ل
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Laurel (bay) - Whole and ground leaves - Specifications
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This standard is concerned with the requirement that should be available in Laurel (bay) for whole and ground leaves
Standard MFN: 4546
Standard No: 1
التوابل والبهارات - الريحان المجفف - الخصائص
Technical Code: 55
Price: 20
Related Record:
JS No: 2038
JS Date: 01/09/2013
Title: التوابل والبهارات - الريحان المجفف - الخصائص
Approval Date: 24/06/2013
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 01/11/2013
Publication Date: 01/08/2013
Effect Date: 01/11/2013
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 6
Language: English
Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في الريحان المجفف (الباقات والمفروك) والريحان المطحون، المعد للاستهلاك الغذائي.
Legal Situation: ل
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Dried basil - Specifications
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This standard is concerned with the requirement that should be available in dried basil
Standard MFN: 4547
Standard No: 1
التوابل والبهارات - الزعفران - الخصائص
Technical Code: 55
Price: 20
Related Record:
JS No: 2028
JS Date: 01/09/2013
Title: التوابل والبهارات - الزعفران - الخصائص
Approval Date: 24/06/2013
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 01/11/2013
Publication Date: 01/08/2013
Effect Date: 01/11/2013
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 7
Language: English
Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في الزعفران المجفّف، بشكليه الكامل والمطحون.
Legal Situation: ل
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Saffron - Specifications
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This standard is concerned with the requirement that should be available whole or ground saffron
Standard MFN: 4548
Standard No: 1
التوابل والبهارات - البصل المجّفف - الخصائص
Technical Code: 55
Price: 20
Related Record:
JS No: 2036
JS Date: 01/09/2013
Title: التوابل والبهارات - البصل المجّفف - الخصائص
Approval Date: 24/06/2013
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 01/11/2013
Publication Date: 01/08/2013
Effect Date: 01/11/2013
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 6
Language: English
Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في البصل المجفف بمختلف أشكاله الواردة في البند 4 من هذه المواصفة القياسية الأردنية.
Legal Situation: ل
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Dehydrated onion - Specifications
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This standard is concerned with the requirement that should be available in dehydrated onion
Standard MFN: 4549
Standard No: 1
التوابل والبهارات - بذور ثمار المحلب المقشورة - الخصائص
Technical Code: 55
Price: 20
Related Record:
JS No: 2058
JS Date: 01/10/2014
Title: التوابل والبهارات - بذور ثمار المحلب المقشورة - الخصائص
Approval Date: 02/07/2014
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 17/11/2014
Publication Date: 17/08/2014
Effect Date: 17/11/2014
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 6
Language: English
Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في بذور ثمار المحلب المقشورة بشكليها الكامل والمطحون المعدّة للاستهلاك البشري, بالإضافة إلى طرق أخذ العينات والفحص وبند التعبئة والنقل والتخزين وبطاقة البيان.
Legal Situation: ل
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Decorticated kernels of mahleb cherries - Specifications
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This Jordanian standard is specifies requirements that must be provided in the seeds decorticated kernels of mahaleb cherries existed in two forms and full ground intended for human consumption, in addition to the methods of sampling and testing and item packaging and transport, storage and Labeling.
Standard MFN: 4577
Standard No: 1
التوابل والبهارات - حصى البان (إكليل الجبل) المجفف - الخصائص
Technical Code: 55
Price: 20
Related Record:
JS No: 2062
JS Date: 01/04/2014
Title: التوابل والبهارات - حصى البان (إكليل الجبل) المجفف - الخصائص
Approval Date: 05/02/2014
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 16/06/2014
Publication Date: 16/03/2014
Effect Date: 16/06/2014
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 5
Language: English
Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في حصى البان (إكليل الجبل) المجفف الكامل والمفروك والمطحون المعد للاستهلاك البشري.
Legal Situation: ل
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Dried Rosemary - Specifications
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This standard is concerned with the requirement that should be available in dried rosemary specifications.
Standard MFN: 4588
Standard No: 1
التوابل والبهارات - الكركم الكامل والمطحون - الخصائص
Technical Code: 55
Price: 20
Related Record:
JS No: 2071
JS Date: 01/01/2014
Title: التوابل والبهارات - الكركم الكامل والمطحون - الخصائص
Approval Date: 05/02/2014
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 16/06/2014
Publication Date: 16/03/2014
Effect Date: 16/06/2014
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 6
Language: English
Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في الكركم الكامل والمطحون.
Legal Situation: ل
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - whole and ground turmeric - Specifications
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This standard is concerned with the requirement that should be available in whole and ground turmeric.
Standard MFN: 4598
Standard No: 1
التوابل والبهارات - خليط الزعتر المطحون
Technical Code: 55
Price: 20
Related Record:
JS No: 840
JS Date: 01/07/2017
Title: التوابل والبهارات - خليط الزعتر المطحون
Approval Date: 23/05/2017
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 02/10/2017
Publication Date: 02/07/2017
Effect Date: 02/10/2017
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 6
Language: English
Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في خليط الزعتر المطحون.
Legal Situation: ل
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Grinded thyme mix
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This Jordanian standard is concerned with the requirements of the ground thyme mixture.
Standard MFN: 4765
Standard No: 1
التوابل والبهارات - السماق المطحون
Technical Code: 55
Price: 20
Related Record:
JS No: 2214
JS Date: 01/06/2018
Title: التوابل والبهارات - السماق المطحون
Approval Date: 08/04/2018
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 16/08/2018
Publication Date: 16/05/2018
Effect Date: 16/08/2018
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 6
Language: English
Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الاردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في السماق المطحون المعد للاستهلاك البشري
Legal Situation: ل
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Ground sumac
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This Jordanian standard is specify the requirements that must be met in the ground sumac for human consumption.
Standard MFN: 4946
Standard No: 1
التوابل والبهارات - بذور الكزبرة الكاملة والمطحونة
Technical Code: 55
Price: 20
Related Record:
JS No: 2162
JS Date: 01/11/2018
Title: التوابل والبهارات - بذور الكزبرة الكاملة والمطحونة
Approval Date: 04/09/2018
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 16/01/2019
Publication Date: 16/10/2018
Effect Date: 16/01/2019
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 6
Language: English
Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في بذور الكزبرة الكاملة والمطحونة المعدّة للاستهلاك الغذائي
Legal Situation: ل
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Coriander seed whole and ground
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This Jordanian standard is specify the requirements of the whole and ground coriander seeds for food consumption
Standard MFN: 5000
Standard No: 1
التوابل والبهارات - القرفة
Technical Code: 55
Price: 20
Related Record:
JS No: 1861
JS Date: 01/08/2019
Title: التوابل والبهارات - القرفة
Approval Date: 20/03/2019
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 16/09/2019
Publication Date: 16/06/2019
Effect Date: 16/09/2019
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 6
Language: English
Abstract:
Legal Situation: ل
Related Record (ENG):
Title (ENG): ٍSpices and condiments - Cinnamon
Notes (ENG):
Abstract (ENG):
Standard MFN: 5000
Standard No: 1
التوابل والبهارات - تحضير العينة المطحونة للفحص
Technical Code: 55
Price: 20
Related Record:
JS No: 2242
JS Date: 01/08/2019
Title: التوابل والبهارات - تحضير العينة المطحونة للفحص
Approval Date: 20/03/2019
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 16/09/2019
Publication Date: 16/06/2019
Effect Date: 16/09/2019
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 1
Language: Arabic
Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الاردنية بطريقة تحضير العينة المطحونة من التوابل والبهارات للفحص
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): ٍSpices and condiments - Preparation of a ground sample for analysis
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This Jordanian standard is concerned with preparing the sample of the spices and condiments for examination
Standard MFN: 5000
Standard No: 1
التوابل والبهارات - تحديد محتوى المواد الغريبة والشوائب
Technical Code: 55
Price: 20
Related Record:
JS No: 370
JS Date: 01/09/2020
Title: التوابل والبهارات - تحديد محتوى المواد الغريبة والشوائب
Approval Date: 26/07/2020
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 01/12/2020
Publication Date: 01/09/2020
Effect Date: 01/12/2020
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 6
Language: Arabic
Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الدولية إجراءً عامًا للفحص البصري أو مع عدم التكبير أكثر من 10 مرات ، للبهارات الكاملة لتقدير الشوائب. تنطبق هذه المواصفة القياسية الدولية على الأعشاب والتوابل المجففة.
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Determination of extraneous matter and foreign matter content
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This International Standard specifies a general procedure for visual examination, or with magnification not exceeding 10 times, of whole spices for the determination of macro filth. This International Standard is applicable to dehydrated herbs and spices.
Standard MFN: 5000
Standard No: 1
التوابل والبهارات - مسحوق الكاري
Technical Code: 55
Price: 20
Related Record:
JS No: 2070
JS Date: 01/09/2021
Title: التوابل والبهارات - مسحوق الكاري
Approval Date: 30/06/2021
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 01/12/2021
Publication Date: 01/09/2021
Effect Date: 01/12/2021
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 6
Language: English
Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في مسحوق الكاري المستخدم كَمُنكّه في تحضير الأغذية.
Legal Situation: ل
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Curry powder
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This Jordanian Standard specifies the requirements that must be met in curry powder used as a flavoring in food preparation.
Standard MFN: 5000
Standard No: 1
ملح الطعام (كلوريد الصوديوم)
Technical Code: 55
Price: 20
Related Record:
JS No: 32
JS Date: 01/01/2024
Title: ملح الطعام (كلوريد الصوديوم)
Approval Date: 06/05/2024
Last Status: م ق ا
Last Status Date: 02/09/2024
Publication Date: 02/06/2024
Effect Date: 02/09/2024
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 4
Language: English
Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في الملح المستخدم غذائياً إما للاستهلاك المباشر وإما لأغراض الصناعات الغذائية ويسمى ملح الطعام، ولا تشمل هذه المواصفة القياسية الأردنية ملح الهملايا أو الملح غير الوارد تعريفه في البند 3
Legal Situation: ل
Related Record (ENG):
Title (ENG): Food grade salt (sodium chloride)
Notes (ENG):
Abstract (ENG): This Jordanian standard is concerned with the requirements that must be met in salt used for food, either for direct consumption or for food industry purposes, and it is called table salt, this Jordanian standard does not include Himalayan salt or salt not defined in Clause 3.
Standard MFN: 5000
Standard No: 1
الزعتر - الزعتر الكامل
Technical Code: 25
Price: 20
Related Record:
JS No: 762
JS Date: 01/01/1991
Title: الزعتر - الزعتر الكامل
Approval Date: N/A
Last Status: ل غ
Last Status Date: 30/04/2008
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 3
Language: English
Abstract: تختص بالزعتر الكامل المصنع او شبه المصنع ولا تشمل الزعتر المطحون
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Thyme - Whole thyme
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Concerns whole thyme whether it isprocessed or semi processed . It excludes ground thyme
Standard MFN: 762
Standard No: 1
التوابل والبهارات - خليط الزعتر
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 840
JS Date: 01/01/1992
Title: التوابل والبهارات - خليط الزعتر
Approval Date: N/A
Last Status: ل غ
Last Status Date: 30/04/2008
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 3
Language: English
Abstract: تختص بخليط الزعتر المطحون المعد للطعام
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Thyme mixpowder
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Concerns powdered thyme mixture to be used as food
Standard MFN: 840
Standard No: 1
الصلصات - المايونيز
Technical Code: 15
Price: 20
Related Record:
JS No: 938
JS Date: 01/01/1993
Title: الصلصات - المايونيز
Approval Date: N/A
Last Status: ل غ
Last Status Date: 16/01/2013
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 6
Language: English
Abstract: تختص بصلصة المايونيز
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Dressings - Mayonnaise
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Concerns mayonnaise
Standard MFN: 926
Standard No: 1
التوابل والبهارات - الكمون الكامل
Technical Code:
Price: 20
Related Record:
JS No: 965
JS Date: 01/01/1993
Title: التوابل والبهارات - الكمون الكامل
Approval Date: N/A
Last Status: ل غ
Last Status Date: 15/09/2006
Publication Date: N/A
Effect Date: N/A
Withdrawal Date: N/A
Expiration Date: N/A
Page No: 2
Language: Unknown
Abstract: تختص بحبوب الكمون الكامل ولا تشمل مسحوق الكمون
Legal Situation: خ
Related Record (ENG):
Title (ENG): Spices and condiments - Cumin, whole
Notes (ENG):
Abstract (ENG): Concerns wholecumin seeds and excludes powdered cumin
Standard MFN: 953
Standard No: 1