Spices and condiments Standards

Spices and condiments Standards

MFN: 1097
التوابل والبهارات - جوزة الطيب المجفف واغلفة جوزة الطيب المجففة

Technical Code: 15

Price: 20

Related Record:

JS No: 1150

JS Date: 01/01/1997

Title: التوابل والبهارات - جوزة الطيب المجفف واغلفة جوزة الطيب المجففة

Approval Date: N/A

Last Status: ل غ

Last Status Date: 02/08/2011

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 6

Language: English

Abstract: تختص بجوزة الطيب الكاملة او المطحونة المجففة و بالأغلفة الجنينية الداخلية المسماة Mace الكاملة او المقطعة و المجففة و يستثنى منها الصنف المسمى papue و التي مصدرها غينيا الجديدة حيث تكون رديئة الطعم و مستطيلة الشكل

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Dried nutmegand dried mace

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Concerns whole and powdered dried nutmeg and dried mace excluding the type called PAPue whose source is Ghynia which has a bad taste and a rectangular form

Standard MFN: 1097

Standard No: 1

MFN: 1314
التوابل والبهارات - تحديد محتوى المواد الغريبة

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 370

JS Date: 01/01/1999

Title: التوابل والبهارات - تحديد محتوى المواد الغريبة

Approval Date: N/A

Last Status: ل غ

Last Status Date: 01/12/2020

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 1

Language: Arabic

Abstract: تصف طريقة تحديد محتوى المواد الغريبة في التوابل والبهارات والاجهزة المستخدمة وحساب النتائج وتقرير الفحص

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Determination of extraneous matter content

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Specifies a method for the determination of extraneous matter in spices condiments and describes the apparatus used, the expression of results and the test report

Standard MFN: 1314

Standard No: 1

MFN: 1315
التوابل والبهارات - طرق أخذ العينات

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 371

JS Date: 01/01/1999

Title: التوابل والبهارات - طرق أخذ العينات

Approval Date: N/A

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 2

Language: Arabic

Abstract: تصف طرق اخذ عينات التوابل والبهارات وتعبئتها وتخزينها وبطاقة بيانها والاجهزة المستخدمة لذلك

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Sampling

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Specifies a method of sampling spices and condiments anddescribes the apparatus used, the packaging, labelling, storage and despatch of samples and he sampling report

Standard MFN: 1315

Standard No: 1

MFN: 1316
التوابل والبهارات - تحديد الرماد الكلي

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 404

JS Date: 01/01/1999

Title: التوابل والبهارات - تحديد الرماد الكلي

Approval Date: N/A

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 4

Language: Arabic

Abstract: تصف طريقة تحديد الرماد الكلي في التوابل والبهارات والمواد والاجهزة المستعملة وحساب النتائج وتقرير الفحص

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Determination of total ash

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Specifies a method for the determination of total ash from spices and condiments and describes the reagents and apparatus used, the expression of results and precision and the testreport

Standard MFN: 1316

Standard No: 1

MFN: 1317
التوابل والبهارات - تحديد الرماد غير الذائب في الحمض

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 408

JS Date: 01/01/1999

Title: التوابل والبهارات - تحديد الرماد غير الذائب في الحمض

Approval Date: N/A

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 4

Language: Arabic

Abstract: تصف طريقة تحديد الرماد غير الذائب في الحمض في التوابل والبهارات والمواد والاجهزة المستخدمة وحساب النتائج وتقرير الفحص

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Determination of acid-insoluble ash

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Specifies a method for the determination of acid-insoluble ash from spices and condiments and describes the reagents and apparatus used, expression of results,precision and test report

Standard MFN: 1317

Standard No: 1

MFN: 1318
التوابل والبهارات - تحديد محتوى الرطوبة

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 1215

JS Date: 01/01/1999

Title: التوابل والبهارات - تحديد محتوى الرطوبة

Approval Date: N/A

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 4

Language: Arabic

Abstract: تصف طريقة تحديد محتوى الرطوبة في التوابل والبهارات والمواد والاجهزة المستخدمة وحساب النتائج وتقرير الفحص

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Determination of moisture content

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard specifies an entrainment method forthe determination of the moisture content of spices and condiments .

Standard MFN: 1318

Standard No: 1

MFN: 1319
التوابل والبهارات - تحديد المستخلص الأيثيري غير المتطاير

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 1216

JS Date: 01/01/1999

Title: التوابل والبهارات - تحديد المستخلص الأيثيري غير المتطاير

Approval Date: N/A

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 2

Language: Arabic

Abstract: تصف طريقة تحديد المستخلص الايثيري غير النتطاير في التوابل والبهارات والمواد والاجهزة المستخدمة وحساب النتائج وتقرير الفحص

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Determination of non-volatile ether extract

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard specifies a method forthe determination of the non-volatile ether extract in spices and condiments .

Standard MFN: 1319

Standard No: 1

MFN: 1320
التوابل والبهارات - تحديد الشوائب

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 1217

JS Date: 01/01/1999

Title: التوابل والبهارات - تحديد الشوائب

Approval Date: N/A

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 5

Language: Arabic

Abstract: تصف طريقة تحديد الشوائب في التوابل و البهارات والمواد والاجهزة المستخدمة وحساب النتائج وتقرير الفحص

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Determination of filth

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard specifies a method for the quantitative determination of filth in spices and condiments.

Standard MFN: 1320

Standard No: 1

MFN: 1322
التوابل والبهارات - تحديد محتوى الببرين

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 1219

JS Date: 01/01/1999

Title: التوابل والبهارات - تحديد محتوى الببرين

Approval Date: N/A

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 2

Language: Arabic

Abstract: تصف طريقة تحديد محتوى الببرين في التوابل والبهارات والمواد والاجهزة المستخدمة وحساب النتائج وتقرير الفحص

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Determination of piperine content

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard specifies a spectrophotometri cmethod for the determination of the piperine content of black orwhite pepper (piper nigrum L.), in ground form .

Standard MFN: 1322

Standard No: 1

MFN: 1323
التوابل والبهارات - تحديد محتوى الزيوت المتطايرة

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 1220

JS Date: 01/01/1999

Title: التوابل والبهارات - تحديد محتوى الزيوت المتطايرة

Approval Date: N/A

Last Status: ل غ

Last Status Date: 02/08/2011

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 4

Language: Arabic

Abstract: تصف طريقة تحديد محتوى الزيوت المتطايرة في التوابل والبهارات والمواد والاجهزة المستعملة وحساب النتائج وتقرير الفحص

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Determination volatile oil content

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard specifies a method for the determination of volatile oil content of spices, condiments and herb

Standard MFN: 1323

Standard No: 1

MFN: 1486
التوابل والبهارات - الفلفل الاسود الكامل او المطحون

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 346-1

JS Date: 01/01/1999

Title: التوابل والبهارات - الفلفل الاسود الكامل او المطحون

Approval Date: 11/12/2000

Last Status: ل غ

Last Status Date: 01/05/2011

Publication Date: 01/02/2000

Effect Date: 11/12/2000

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 12

Language: English

Abstract: تختص بالفلفل الاسود الكامل او المطحون من حيث التعاريف والاشتراطات القياسية والتعبئة والنقل والتخزين وبطاقة البيان

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Black pepper whole or ground

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Specifies requirements for black pepper (Pier nigrum L.), whole orground

Standard MFN: 1486

Standard No: 1

MFN: 1487
التوابل والبهارات - الفلفل الابيض الكامل او المطحون

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 346-2

JS Date: 01/01/1999

Title: التوابل والبهارات - الفلفل الابيض الكامل او المطحون

Approval Date: 11/12/2000

Last Status: ل غ

Last Status Date: 01/05/2011

Publication Date: 01/02/2001

Effect Date: 11/12/2000

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 10

Language: English

Abstract: تختص بالفلفل الابيض الكامل او المطحون من حيث التعاريف والاشتراطات القياسية والتعبئة والنقل والتخزين وبطاقة البيان

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - White pepper whole or ground

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Specifies requirements for white pepper whole or ground, and itincludes physical and chemical requirements which must be availablein white pepper, and it also specifies testing methods.

Standard MFN: 1487

Standard No: 1

MFN: 1505
التوابل والبهارات - الزنجبيل الجاف الكامل والمطحون

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 1348

JS Date: 01/01/2000

Title: التوابل والبهارات - الزنجبيل الجاف الكامل والمطحون

Approval Date: 21/05/2000

Last Status: ل غ

Last Status Date: 02/08/2011

Publication Date: 25/06/2000

Effect Date: 25/09/2000

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 5

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة بالاشتراطات التي يجب توافرها في الزنجبيل الكامل او القطع او المطحون الجاهز للاستخدام الغذائي والاشتراطات القياسية والتعبئة والتخزين

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Dried ginger whole and ground

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Specifies conditionthat must be available in ginger whole or ground which used in food

Standard MFN: 1505

Standard No: 1

MFN: 1799
التوابل والبهارات - خليط التوابل والبهارات

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 411

JS Date: 01/01/2001

Title: التوابل والبهارات - خليط التوابل والبهارات

Approval Date: 04/10/2001

Last Status: م ق ا

Last Status Date: N/A

Publication Date: 15/11/2001

Effect Date: 15/02/2002

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 3

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة بالاشتراطات الواجب توفرها بخليط التوابل والبهارات

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Mixed spices and condiments

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Conserns mixed spices and condiments

Standard MFN: 1799

Standard No: 1

MFN: 2501
التوابل والبهارات - الكمون

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 965

JS Date: 01/01/2006

Title: التوابل والبهارات - الكمون

Approval Date: 22/05/2006

Last Status: ل غ

Last Status Date: 16/09/2011

Publication Date: 15/06/2006

Effect Date: 15/09/2006

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 2

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة بالاشتراطات الواجب توفرها في الكمون الكامل والمطحون

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Cumin

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard specifies with conditions must be available in Cumin.

Standard MFN: 2501

Standard No: 1

MFN: 2572
الخضار والفواكه ومنتجاتها - الأعشاب - النعنع المجفف

Technical Code: 15

Price: 20

Related Record:

JS No: 1414

JS Date: 01/05/2006

Title: الخضار والفواكه ومنتجاتها - الأعشاب - النعنع المجفف

Approval Date: 13/11/2006

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 17/03/2007

Publication Date: 17/12/2007

Effect Date: 17/03/2007

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 2

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة بالاشتراطات الواجب توفرها في اوراق النعنع المجففه والكامله او المفروكة ولا تشمل النعنع الحاد (اللاذع)

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Vegetables,fruits & derived products-Herbs - Dried mint

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard specifies requirements for leaves of dried mint (spearmint) in whole, broken or rubbed from , the term "dried mint" includes dehydrated mint i.e.artificially dried mint

Standard MFN: 2572

Standard No: 1

MFN: 2583
التوابل والبهارات - اليانسون

Technical Code: 99

Price: 20

Related Record:

JS No: 1417

JS Date: 01/06/2006

Title: التوابل والبهارات - اليانسون

Approval Date: 13/11/2006

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 17/03/2007

Publication Date: 17/12/2007

Effect Date: 17/03/2007

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 3

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة بالاشتراطات الواجب توفرها في اليانسون الكامل.

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Aniseed

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard specifies the conditions must be avaliable in full Aniseed.

Standard MFN: 2583

Standard No: 1

MFN: 2983
خليط الزعتر المطحون

Technical Code: 15

Price: 20

Related Record:

JS No: 840

JS Date: 01/08/2007

Title: خليط الزعتر المطحون

Approval Date: 17/12/2007

Last Status: ل غ

Last Status Date: 02/10/2017

Publication Date: 31/01/2008

Effect Date: 01/05/2008

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 3

Language: English

Abstract: تحدد هذه المواصفة الاشتراطات الواجب توفرها في خليط الزعتر المطحون .

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Grinded thyme mix

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard determines requirements that must be met in the grinded thyme mixture.

Standard MFN: 2983

Standard No: 1

MFN: 2996
الزعتر المجفف

Technical Code: 15

Price: 20

Related Record:

JS No: 762

JS Date: 01/09/2007

Title: الزعتر المجفف

Approval Date: 17/12/2007

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 01/05/2008

Publication Date: 31/01/2008

Effect Date: 01/05/2008

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 3

Language: English

Abstract: تختص المواصفة بالاشتراطات الواجب توفرها في الزعتر المجفف

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Dried thyme

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard requirements to be met in Thyme dried.

Standard MFN: 2996

Standard No: 1

MFN: 320
التوابل والبهارات - حب الهال (الهيل)

Technical Code:

Price: 20

Related Record:

JS No: 320

JS Date: 01/01/1996

Title: التوابل والبهارات - حب الهال (الهيل)

Approval Date: N/A

Last Status: ل غ

Last Status Date: 02/08/2011

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 5

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة بحب الهيل كثمرات كامله وكبذور منفصلة

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Cardamoms

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Concernscardamoms as complete fruits and as separated seeds

Standard MFN: 320

Standard No: 1

MFN: 3350
التوابل والبهارات - القرفة

Technical Code: 15

Price: 20

Related Record:

JS No: 1861

JS Date: 01/05/2008

Title: التوابل والبهارات - القرفة

Approval Date: 31/08/2008

Last Status: ل غ

Last Status Date: 16/09/2019

Publication Date: 16/10/2008

Effect Date: 16/01/2009

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 5

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في القرفة الكاملة أو المطحونة وذلك للأصناف الواردة في الجدول 1 من هذه المواصفة القياسية الأردنية.

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Condiments & spices - Cinnamon

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This Jordanian standard is set the requirements that must be met in whole or ground cinnamon

Standard MFN: 3350

Standard No: 1

MFN: 346
التوابل والبهارات - الفلفل الاسود والفلفل الابيض الكامل والمطحون

Technical Code:

Price: 20

Related Record:

JS No: 346

JS Date: 01/01/1983

Title: التوابل والبهارات - الفلفل الاسود والفلفل الابيض الكامل والمطحون

Approval Date: N/A

Last Status: ل غ

Last Status Date: N/A

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 4

Language: Unknown

Abstract: تختص بالفلفل الاسود و الفلفل الابيض الكامل و المطحون

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Black pepperand white pepper (whole and ground)

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Concerns whole andground black and white pepper

Standard MFN: 346

Standard No: 1

MFN: 370
التوابل والبهارات - تقدير المواد الغريبة

Technical Code:

Price: 20

Related Record:

JS No: 370

JS Date: 01/01/1984

Title: التوابل والبهارات - تقدير المواد الغريبة

Approval Date: N/A

Last Status: ل غ

Last Status Date: N/A

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 3

Language: Unknown

Abstract: تختص بطريقة تقدير المواد الغريبة في التوابل و البهارات

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Determination of extraneous matter content

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Concerns the determination of extraneous mattercontent in spices and condiments

Standard MFN: 370

Standard No: 1

MFN: 371
التوابل والبهارات - اخذ عينات

Technical Code:

Price: 20

Related Record:

JS No: 371

JS Date: 01/01/1984

Title: التوابل والبهارات - اخذ عينات

Approval Date: N/A

Last Status: ل غ

Last Status Date: N/A

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 5

Language: Unknown

Abstract: تختص بطريقة اخذ العينات من التوابل و البهارات

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Sampling

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Concernssampling of spices and condiments

Standard MFN: 371

Standard No: 1

MFN: 3993
التوابل والبهارات - الفلفل الكامل أو المطحون - الخصائص الجزء 1: الفلفل الأسود

Technical Code: 55

Price: 20

Related Record:

JS No: 346-1

JS Date: 01/02/2010

Title: التوابل والبهارات - الفلفل الكامل أو المطحون - الخصائص الجزء 1: الفلفل الأسود

Approval Date: 30/12/2010

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 01/05/2011

Publication Date: 01/02/2011

Effect Date: 01/05/2011

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 10

Language: English

Abstract: يختص هذا الجزء من المواصفة القياسية الأردنية 346 بالاشتراطات الواجب توفرها في الفلفل الأسود الكامل (المجهز كليا أو المجهز جزيئا أو غير المجهز ) أو المطحون ولا تشمل الفلفل الأسود الخفيف.

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Whole or ground pepper - Specifications Part 1: Black pepper

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard is concerned with the requirement that should be available in whole or ground black pepper

Standard MFN: 3993

Standard No: 1

MFN: 3994
التوابل والبهارات - تحديد محتوى الزيوت المتطايرة (طريقة التقطير المائي)

Technical Code: 55

Price: 20

Related Record:

JS No: 1220

JS Date: 01/02/2011

Title: التوابل والبهارات - تحديد محتوى الزيوت المتطايرة (طريقة التقطير المائي)

Approval Date: 27/03/2011

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 02/08/2011

Publication Date: 02/05/2011

Effect Date: 02/08/2011

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 9

Language: Arabic

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بطريقة تحديد محتوى الزيوت المتطايرة بطريقة التقطير المائي.

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Determination of volatile oil content (hydrodistillation method)

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard is concerned with the requirement that should be available in detrmination of volatile oil content ( hydrodistillation method)

Standard MFN: 3994

Standard No: 1

MFN: 3996
التوابل والبهارات - بذور الكمون الجافة الكاملة والمطحونة

Technical Code: 55

Price: 20

Related Record:

JS No: 965

JS Date: 01/02/2011

Title: التوابل والبهارات - بذور الكمون الجافة الكاملة والمطحونة

Approval Date: 30/05/2011

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 16/09/2011

Publication Date: 16/06/2011

Effect Date: 16/09/2011

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 4

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في بذور ثمار الكمون الجافة الكاملة والمطحونة.

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Dried cumin seeds, whole and ground

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard is concerned with the requirement that should be available in pdried cumin seeds whole and ground

Standard MFN: 3996

Standard No: 1

MFN: 3997
التوابل والبهارات - الفلفل الكامل أو المطحون - الخصائص الجزء 2 : الفلفل الابيض

Technical Code: 55

Price: 20

Related Record:

JS No: 346-2

JS Date: 01/02/2010

Title: التوابل والبهارات - الفلفل الكامل أو المطحون - الخصائص الجزء 2 : الفلفل الابيض

Approval Date: 30/12/2010

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 01/05/2011

Publication Date: 01/02/2011

Effect Date: 01/05/2011

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 8

Language: English

Abstract: يختص هذا الجزء من المواصفة القياسية الأردنية 346 بالاشتراطات الواجب توفرها في الفلفل الأبيض الكامل (المجهز كليا والمجهز جزئيا) أو المطحون ولا تشمل الفلفل الأبيض الخفيف.

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Whole or ground pepper - Specifications Part 2: White pepper

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard is concerned with the requirement that should be available in whole or ground white pepper

Standard MFN: 3997

Standard No: 1

MFN: 4001
التوابل والبهارات - جوزة الطيب الكاملة أو المتكسرة وأغلفة جوزة الطيب الكاملة أو القطع - الخصائص

Technical Code: 55

Price: 20

Related Record:

JS No: 1150

JS Date: 01/02/2011

Title: التوابل والبهارات - جوزة الطيب الكاملة أو المتكسرة وأغلفة جوزة الطيب الكاملة أو القطع - الخصائص

Approval Date: 27/03/2011

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 02/08/2011

Publication Date: 02/05/2011

Effect Date: 02/08/2011

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 10

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في جوزة الطيب الكاملة أو المتكسرة، وبالأغلفة الشبكية الرقيقة المغلفة لقشرة جوزة الطيب المسماة(Mace)، الكاملة أو المقطعة ويستثني منها الصنف (Papua) الذي يحمل الاسم العلمي Myristica argentea Warburg.

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Nutmeg, whole or broken, and mace, whole or in pieces - Specifications

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard is concerned with the requirement that should be available in nutmeg whole or broken and mac, whole or in pieces .

Standard MFN: 4001

Standard No: 1

MFN: 4002
التوابل والبهارات - الزنجبيل الجاف الكامل والمطحون - الخصائص

Technical Code: 55

Price: 20

Related Record:

JS No: 1348

JS Date: 01/02/2011

Title: التوابل والبهارات - الزنجبيل الجاف الكامل والمطحون - الخصائص

Approval Date: 27/03/2011

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 02/08/2011

Publication Date: 02/05/2011

Effect Date: 02/08/2011

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 10

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في الزنجبيل الجاف الكامل (ويشمل المقطع والشرائح) والمطحون المعد للاستخدام في الأغذية.

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Dried ginger, whole and ground - Specifications

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard is concerned with the requirement that should be available in ful dry ginger (including section and solides) and the ground prepared for use in food.

Standard MFN: 4002

Standard No: 1

MFN: 404
التوابل والبهارات - تقدير الرماد الكلي

Technical Code:

Price: 20

Related Record:

JS No: 404

JS Date: 01/01/1985

Title: التوابل والبهارات - تقدير الرماد الكلي

Approval Date: N/A

Last Status: ل غ

Last Status Date: N/A

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 4

Language: Unknown

Abstract: تختص بطريقة تقدير الرماد الكلي في التوابل و البهارات

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Determinationof total ash

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Concerns the determination of total ash in spices

Standard MFN: 404

Standard No: 1

MFN: 405
التوابل والبهارات - تقدير الرماد غير القابل للذوبان في الماء

Technical Code:

Price: 20

Related Record:

JS No: 405

JS Date: 01/01/1985

Title: التوابل والبهارات - تقدير الرماد غير القابل للذوبان في الماء

Approval Date: N/A

Last Status: ل غ

Last Status Date: 27/11/2005

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 3

Language: Unknown

Abstract: تختص بطريقة تقدير الرماد غير القابل للذوبان في الماء للتوابل و البهارات

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Determinationof water insoluble ash

Notes (ENG): withdrawn based on note from standardisation department dated 24/10/2005 till publishing in the official gazeette

Abstract (ENG): Concerns the determination of water insoluble ash in spices andcondiments

Standard MFN: 405

Standard No: 1

MFN: 4066
التوابل والبهارات - حب الهال (الهيل) - الخصائص الجزء 1: الثمار الكاملة

Technical Code: 55

Price: 20

Related Record:

JS No: 320-1

JS Date: 01/05/2011

Title: التوابل والبهارات - حب الهال (الهيل) - الخصائص الجزء 1: الثمار الكاملة

Approval Date: 27/03/2011

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 02/08/2011

Publication Date: 02/05/2011

Effect Date: 02/08/2011

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 6

Language: English

Abstract: يختص هذا الجزء من المواصفه القياسية الاردنية بالثمار الكاملة لحب الهال(الهيل)

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Cardamoms - Specifications Part 1: Whole capsules

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard specifies whole capsules Cardamom (cardamom)

Standard MFN: 4066

Standard No: 1

MFN: 4067
التوابل والبهارات - حب الهال (الهيل) - الخصائص الجزء 2: البذور

Technical Code: 55

Price: 20

Related Record:

JS No: 320-2

JS Date: 01/05/2011

Title: التوابل والبهارات - حب الهال (الهيل) - الخصائص الجزء 2: البذور

Approval Date: 27/03/2011

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 02/08/2011

Publication Date: 02/05/2011

Effect Date: 02/08/2011

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 4

Language: English

Abstract: يختص هذا الجزء من المواصفة القياسية الأردنية باشتراطات بذور حب الهال (الهيل).

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Cardamoms - Specifications Part 2: Seeds

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard is concerned with the requirement that should be available in cardamoms and seeds

Standard MFN: 4067

Standard No: 1

MFN: 4073
التوابل والبهارات - البابريكا المطحونة - الخصائص

Technical Code: 55

Price: 20

Related Record:

JS No: 1998

JS Date: 01/03/2012

Title: التوابل والبهارات - البابريكا المطحونة - الخصائص

Approval Date: 19/01/2012

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 16/05/2012

Publication Date: 16/02/2012

Effect Date: 16/05/2012

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 9

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في البابريكا المطحونة. لا تنطبق هذه المواصفة القياسية الأردنية على الفلفل الحار المطحون (chillies)، ولا تشمل أصناف capsicums غير الواردة في البند 3 من هذه المواصفة القياسية الأردنية.

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Ground paprika - Specifications

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard is concerned requirements must be met in ground paprika. Do not apply this standard ground chili pepper (chillies), and do not include capsicums items not included in item 3 of this standard .

Standard MFN: 4073

Standard No: 1

MFN: 4074
التوابل والبهارات - كبش القرنفل الكامل والمطحون - الخصائص

Technical Code: 55

Price: 20

Related Record:

JS No: 2011

JS Date: 01/03/2012

Title: التوابل والبهارات - كبش القرنفل الكامل والمطحون - الخصائص

Approval Date: 19/01/2012

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 16/05/2012

Publication Date: 16/02/2012

Effect Date: 16/05/2012

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 5

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في كبش القرنفل الكامل والمطحون.

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Cloves, whole and ground - Specifications

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard is concerned cloves, whole and ground

Standard MFN: 4074

Standard No: 1

MFN: 408
التوابل والبهارات - تقدير الرماد غير القابل للذوبان في الحمض

Technical Code:

Price: 20

Related Record:

JS No: 408

JS Date: 01/01/1985

Title: التوابل والبهارات - تقدير الرماد غير القابل للذوبان في الحمض

Approval Date: N/A

Last Status: ل غ

Last Status Date: N/A

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 4

Language: Unknown

Abstract: تختص بطريقة تقدير الرماد غير القابل للذوبان في الحمض للتوابل و البهارات

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Determinationof acid insoluble ash

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Includes methods for determination of acid insolubleash in spices and condiments

Standard MFN: 408

Standard No: 1

MFN: 4083
التوابل والبهارات - بذور الخردل المجففة الكاملة والمطحونة - الخصائص

Technical Code: 55

Price: 20

Related Record:

JS No: 2012

JS Date: 01/04/2012

Title: التوابل والبهارات - بذور الخردل المجففة الكاملة والمطحونة - الخصائص

Approval Date: 19/01/2012

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 16/05/2012

Publication Date: 16/02/2012

Effect Date: 16/05/2012

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 7

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في بذور الخردل المجففة المعدة للاستهلاك المباشر ولا تطبق على محسوق الخردل (خليط من الخردل المطحون وطحين القمح والألوان والبهارات وغيرها) والذي يعاد تشكيله مع الماء ليصبح خردل المائدة

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Mustard seeds, whole and ground - Specifications

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard is should be available in dried mustard seeds intended for direct consumption shall not be applied to Mhassoq mustard (a mixture of ground mustard and wheat flour, spices, colors, etc.) and who is re-formed with the water table to become the mustard

Standard MFN: 4083

Standard No: 1

MFN: 4086
التوابل والبهارات - بذور حبة البركة (الحبة السوداء) الكاملة والمطحونة

Technical Code: 55

Price: 20

Related Record:

JS No: 1989

JS Date: 01/07/2011

Title: التوابل والبهارات - بذور حبة البركة (الحبة السوداء) الكاملة والمطحونة

Approval Date: 30/05/2011

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 16/09/2011

Publication Date: 16/06/2011

Effect Date: 16/09/2011

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 4

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في بذور حبة البركة (الحبة السوداء) الكاملة والمطحونة.

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Whole and ground nigella sativa seeds

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard is concerned with the requirement that should be available in whole and ground nigella sativa seeds.

Standard MFN: 4086

Standard No: 1

MFN: 4099
التوابل والبهارات - بذور الكراوية المجففة الكاملة والمطحونة - الخصائص

Technical Code: 55

Price: 20

Related Record:

JS No: 2015

JS Date: 01/06/2012

Title: التوابل والبهارات - بذور الكراوية المجففة الكاملة والمطحونة - الخصائص

Approval Date: 29/02/2012

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 01/07/2012

Publication Date: 01/04/2012

Effect Date: 01/07/2012

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 4

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في بذور الكراوية المجففة الكاملة والمطحونة والمعدة للاستخدام كغذاء.

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Caraway seeds, whole and ground - Specifications

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard is concerned with the requirement that should be available in caraway seeds whole and ground

Standard MFN: 4099

Standard No: 1

MFN: 411
التوابل والبهارات - خليط التوابل والبهارات

Technical Code:

Price: 20

Related Record:

JS No: 411

JS Date: 01/01/1985

Title: التوابل والبهارات - خليط التوابل والبهارات

Approval Date: N/A

Last Status: ل غ

Last Status Date: N/A

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 3

Language: Unknown

Abstract: تختص بخليط التوابل و البهارات

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Mixed spicesand condiments

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Concerns mixed spices and condiments

Standard MFN: 411

Standard No: 1

MFN: 5141
المايونيز

Technical Code: 10

Price: 20

Related Record:

JS No: 938

JS Date: 01/11/2012

Title: المايونيز

Approval Date: 12/09/2012

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 16/01/2013

Publication Date: 16/10/2012

Effect Date: 16/01/2013

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 5

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في المايونيز.

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Mayonnaise

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard is concerned with the requirement that should be available in mayonaise

Standard MFN: 4323

Standard No: 1

MFN: 5219
ملح الطعام (كلوريد الصوديوم)

Technical Code: 55

Price: 20

Related Record:

JS No: 32

JS Date: 01/01/2012

Title: ملح الطعام (كلوريد الصوديوم)

Approval Date: 12/09/2012

Last Status: ل غ

Last Status Date: 02/09/2024

Publication Date: 16/10/2012

Effect Date: 16/01/2013

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 7

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في الملح المستخدم غذائياً إما للاستهلاك المباشر ويسمى ملح طعام المائدة أو لأغراض الصناعات الغذائية، ولا تشمل هذه المواصفة القياسية الأردنية غير الملح الوارد تعريفه في البند 3.

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food grade salt (sodium chloride)

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard is concerned with the requirement that should be available in food grade salt.

Standard MFN: 4401

Standard No: 1

MFN: 5363
التوابل والبهارات - الأوريغانو - الأوراق الكاملة والمطحونة - الخصائص

Technical Code: 55

Price: 20

Related Record:

JS No: 2040

JS Date: 01/09/2013

Title: التوابل والبهارات - الأوريغانو - الأوراق الكاملة والمطحونة - الخصائص

Approval Date: 24/06/2013

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 01/11/2013

Publication Date: 01/08/2013

Effect Date: 01/11/2013

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 5

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في أوراق الأوريغانو اففة الكاملة أو المطحونة، التي تكون مجهزة جزئياً أو مجهزة كلياً، والمعدة للاستخدام كغذاء، ولا تشمل هذه المواصفة القياسية الأردنية الأصناف ذات الأسماء العلمية التالية: Origanum marjorana L., e.g. Origanum X applii, Origanum onites

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Oregano - Whole or ground leaves - Specifications

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard is concerned with the requirement that should be available in whole or ground leaves oregano

Standard MFN: 4545

Standard No: 1

MFN: 5364
التوابل والبهارات - الغار - الأوراق الكاملة والمطحونة - الخصائص

Technical Code: 55

Price: 20

Related Record:

JS No: 2037

JS Date: 01/09/2013

Title: التوابل والبهارات - الغار - الأوراق الكاملة والمطحونة - الخصائص

Approval Date: 24/06/2013

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 01/11/2013

Publication Date: 01/08/2013

Effect Date: 01/11/2013

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 5

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في أوراق الغار الكاملة والمطحونة.

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Laurel (bay) - Whole and ground leaves - Specifications

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard is concerned with the requirement that should be available in Laurel (bay) for whole and ground leaves

Standard MFN: 4546

Standard No: 1

MFN: 5365
التوابل والبهارات - الريحان المجفف - الخصائص

Technical Code: 55

Price: 20

Related Record:

JS No: 2038

JS Date: 01/09/2013

Title: التوابل والبهارات - الريحان المجفف - الخصائص

Approval Date: 24/06/2013

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 01/11/2013

Publication Date: 01/08/2013

Effect Date: 01/11/2013

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 6

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في الريحان المجفف (الباقات والمفروك) والريحان المطحون، المعد للاستهلاك الغذائي.

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Dried basil - Specifications

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard is concerned with the requirement that should be available in dried basil

Standard MFN: 4547

Standard No: 1

MFN: 5366
التوابل والبهارات - الزعفران - الخصائص

Technical Code: 55

Price: 20

Related Record:

JS No: 2028

JS Date: 01/09/2013

Title: التوابل والبهارات - الزعفران - الخصائص

Approval Date: 24/06/2013

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 01/11/2013

Publication Date: 01/08/2013

Effect Date: 01/11/2013

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 7

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في الزعفران المجفّف، بشكليه الكامل والمطحون.

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Saffron - Specifications

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard is concerned with the requirement that should be available whole or ground saffron

Standard MFN: 4548

Standard No: 1

MFN: 5367
التوابل والبهارات - البصل المجّفف - الخصائص

Technical Code: 55

Price: 20

Related Record:

JS No: 2036

JS Date: 01/09/2013

Title: التوابل والبهارات - البصل المجّفف - الخصائص

Approval Date: 24/06/2013

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 01/11/2013

Publication Date: 01/08/2013

Effect Date: 01/11/2013

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 6

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في البصل المجفف بمختلف أشكاله الواردة في البند 4 من هذه المواصفة القياسية الأردنية.

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Dehydrated onion - Specifications

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard is concerned with the requirement that should be available in dehydrated onion

Standard MFN: 4549

Standard No: 1

MFN: 5395
التوابل والبهارات - بذور ثمار المحلب المقشورة - الخصائص

Technical Code: 55

Price: 20

Related Record:

JS No: 2058

JS Date: 01/10/2014

Title: التوابل والبهارات - بذور ثمار المحلب المقشورة - الخصائص

Approval Date: 02/07/2014

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 17/11/2014

Publication Date: 17/08/2014

Effect Date: 17/11/2014

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 6

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في بذور ثمار المحلب المقشورة بشكليها الكامل والمطحون المعدّة للاستهلاك البشري, بالإضافة إلى طرق أخذ العينات والفحص وبند التعبئة والنقل والتخزين وبطاقة البيان.

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Decorticated kernels of mahleb cherries - Specifications

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This Jordanian standard is specifies requirements that must be provided in the seeds decorticated kernels of mahaleb cherries existed in two forms and full ground intended for human consumption, in addition to the methods of sampling and testing and item packaging and transport, storage and Labeling.

Standard MFN: 4577

Standard No: 1

MFN: 5406
التوابل والبهارات - حصى البان (إكليل الجبل) المجفف - الخصائص

Technical Code: 55

Price: 20

Related Record:

JS No: 2062

JS Date: 01/04/2014

Title: التوابل والبهارات - حصى البان (إكليل الجبل) المجفف - الخصائص

Approval Date: 05/02/2014

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 16/06/2014

Publication Date: 16/03/2014

Effect Date: 16/06/2014

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 5

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في حصى البان (إكليل الجبل) المجفف الكامل والمفروك والمطحون المعد للاستهلاك البشري.

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Dried Rosemary - Specifications

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard is concerned with the requirement that should be available in dried rosemary specifications.

Standard MFN: 4588

Standard No: 1

MFN: 5416
التوابل والبهارات - الكركم الكامل والمطحون - الخصائص

Technical Code: 55

Price: 20

Related Record:

JS No: 2071

JS Date: 01/01/2014

Title: التوابل والبهارات - الكركم الكامل والمطحون - الخصائص

Approval Date: 05/02/2014

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 16/06/2014

Publication Date: 16/03/2014

Effect Date: 16/06/2014

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 6

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في الكركم الكامل والمطحون.

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - whole and ground turmeric - Specifications

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This standard is concerned with the requirement that should be available in whole and ground turmeric.

Standard MFN: 4598

Standard No: 1

MFN: 5583
التوابل والبهارات - خليط الزعتر المطحون

Technical Code: 55

Price: 20

Related Record:

JS No: 840

JS Date: 01/07/2017

Title: التوابل والبهارات - خليط الزعتر المطحون

Approval Date: 23/05/2017

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 02/10/2017

Publication Date: 02/07/2017

Effect Date: 02/10/2017

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 6

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في خليط الزعتر المطحون.

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Grinded thyme mix

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This Jordanian standard is concerned with the requirements of the ground thyme mixture.

Standard MFN: 4765

Standard No: 1

MFN: 5764
التوابل والبهارات - السماق المطحون

Technical Code: 55

Price: 20

Related Record:

JS No: 2214

JS Date: 01/06/2018

Title: التوابل والبهارات - السماق المطحون

Approval Date: 08/04/2018

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 16/08/2018

Publication Date: 16/05/2018

Effect Date: 16/08/2018

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 6

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الاردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في السماق المطحون المعد للاستهلاك البشري

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Ground sumac

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This Jordanian standard is specify the requirements that must be met in the ground sumac for human consumption.

Standard MFN: 4946

Standard No: 1

MFN: 5823
التوابل والبهارات - بذور الكزبرة الكاملة والمطحونة

Technical Code: 55

Price: 20

Related Record:

JS No: 2162

JS Date: 01/11/2018

Title: التوابل والبهارات - بذور الكزبرة الكاملة والمطحونة

Approval Date: 04/09/2018

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 16/01/2019

Publication Date: 16/10/2018

Effect Date: 16/01/2019

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 6

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في بذور الكزبرة الكاملة والمطحونة المعدّة للاستهلاك الغذائي

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Coriander seed whole and ground

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This Jordanian standard is specify the requirements of the whole and ground coriander seeds for food consumption

Standard MFN: 5000

Standard No: 1

MFN: 5877
التوابل والبهارات - القرفة

Technical Code: 55

Price: 20

Related Record:

JS No: 1861

JS Date: 01/08/2019

Title: التوابل والبهارات - القرفة

Approval Date: 20/03/2019

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 16/09/2019

Publication Date: 16/06/2019

Effect Date: 16/09/2019

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 6

Language: English

Abstract:

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): ٍSpices and condiments - Cinnamon

Notes (ENG):

Abstract (ENG):

Standard MFN: 5000

Standard No: 1

MFN: 5882
التوابل والبهارات - تحضير العينة المطحونة للفحص

Technical Code: 55

Price: 20

Related Record:

JS No: 2242

JS Date: 01/08/2019

Title: التوابل والبهارات - تحضير العينة المطحونة للفحص

Approval Date: 20/03/2019

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 16/09/2019

Publication Date: 16/06/2019

Effect Date: 16/09/2019

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 1

Language: Arabic

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الاردنية بطريقة تحضير العينة المطحونة من التوابل والبهارات للفحص

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): ٍSpices and condiments - Preparation of a ground sample for analysis

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This Jordanian standard is concerned with preparing the sample of the spices and condiments for examination

Standard MFN: 5000

Standard No: 1

MFN: 5979
التوابل والبهارات - تحديد محتوى المواد الغريبة والشوائب

Technical Code: 55

Price: 20

Related Record:

JS No: 370

JS Date: 01/09/2020

Title: التوابل والبهارات - تحديد محتوى المواد الغريبة والشوائب

Approval Date: 26/07/2020

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 01/12/2020

Publication Date: 01/09/2020

Effect Date: 01/12/2020

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 6

Language: Arabic

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الدولية إجراءً عامًا للفحص البصري أو مع عدم التكبير أكثر من 10 مرات ، للبهارات الكاملة لتقدير الشوائب. تنطبق هذه المواصفة القياسية الدولية على الأعشاب والتوابل المجففة.

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Determination of extraneous matter and foreign matter content

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This International Standard specifies a general procedure for visual examination, or with magnification not exceeding 10 times, of whole spices for the determination of macro filth. This International Standard is applicable to dehydrated herbs and spices.

Standard MFN: 5000

Standard No: 1

MFN: 6060
التوابل والبهارات - مسحوق الكاري

Technical Code: 55

Price: 20

Related Record:

JS No: 2070

JS Date: 01/09/2021

Title: التوابل والبهارات - مسحوق الكاري

Approval Date: 30/06/2021

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 01/12/2021

Publication Date: 01/09/2021

Effect Date: 01/12/2021

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 6

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في مسحوق الكاري المستخدم كَمُنكّه في تحضير الأغذية.

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Curry powder

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This Jordanian Standard specifies the requirements that must be met in curry powder used as a flavoring in food preparation.

Standard MFN: 5000

Standard No: 1

MFN: 6292
ملح الطعام (كلوريد الصوديوم)

Technical Code: 55

Price: 20

Related Record:

JS No: 32

JS Date: 01/01/2024

Title: ملح الطعام (كلوريد الصوديوم)

Approval Date: 06/05/2024

Last Status: م ق ا

Last Status Date: 02/09/2024

Publication Date: 02/06/2024

Effect Date: 02/09/2024

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 4

Language: English

Abstract: تختص هذه المواصفة القياسية الأردنية بالاشتراطات الواجب توفرها في الملح المستخدم غذائياً إما للاستهلاك المباشر وإما لأغراض الصناعات الغذائية ويسمى ملح الطعام، ولا تشمل هذه المواصفة القياسية الأردنية ملح الهملايا أو الملح غير الوارد تعريفه في البند 3

Legal Situation: ل

Related Record (ENG):

Title (ENG): Food grade salt (sodium chloride)

Notes (ENG):

Abstract (ENG): This Jordanian standard is concerned with the requirements that must be met in salt used for food, either for direct consumption or for food industry purposes, and it is called table salt, this Jordanian standard does not include Himalayan salt or salt not defined in Clause 3.

Standard MFN: 5000

Standard No: 1

MFN: 762
الزعتر - الزعتر الكامل

Technical Code: 25

Price: 20

Related Record:

JS No: 762

JS Date: 01/01/1991

Title: الزعتر - الزعتر الكامل

Approval Date: N/A

Last Status: ل غ

Last Status Date: 30/04/2008

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 3

Language: English

Abstract: تختص بالزعتر الكامل المصنع او شبه المصنع ولا تشمل الزعتر المطحون

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Thyme - Whole thyme

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Concerns whole thyme whether it isprocessed or semi processed . It excludes ground thyme

Standard MFN: 762

Standard No: 1

MFN: 840
التوابل والبهارات - خليط الزعتر

Technical Code: 15

Price: 20

Related Record:

JS No: 840

JS Date: 01/01/1992

Title: التوابل والبهارات - خليط الزعتر

Approval Date: N/A

Last Status: ل غ

Last Status Date: 30/04/2008

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 3

Language: English

Abstract: تختص بخليط الزعتر المطحون المعد للطعام

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Thyme mixpowder

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Concerns powdered thyme mixture to be used as food

Standard MFN: 840

Standard No: 1

MFN: 926
الصلصات - المايونيز

Technical Code: 15

Price: 20

Related Record:

JS No: 938

JS Date: 01/01/1993

Title: الصلصات - المايونيز

Approval Date: N/A

Last Status: ل غ

Last Status Date: 16/01/2013

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 6

Language: English

Abstract: تختص بصلصة المايونيز

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Dressings - Mayonnaise

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Concerns mayonnaise

Standard MFN: 926

Standard No: 1

MFN: 953
التوابل والبهارات - الكمون الكامل

Technical Code:

Price: 20

Related Record:

JS No: 965

JS Date: 01/01/1993

Title: التوابل والبهارات - الكمون الكامل

Approval Date: N/A

Last Status: ل غ

Last Status Date: 15/09/2006

Publication Date: N/A

Effect Date: N/A

Withdrawal Date: N/A

Expiration Date: N/A

Page No: 2

Language: Unknown

Abstract: تختص بحبوب الكمون الكامل ولا تشمل مسحوق الكمون

Legal Situation: خ

Related Record (ENG):

Title (ENG): Spices and condiments - Cumin, whole

Notes (ENG):

Abstract (ENG): Concerns wholecumin seeds and excludes powdered cumin

Standard MFN: 953

Standard No: 1